Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkie Panie!

Ilu wybacz bo nie doczytałam a jestem ciekawa , jak tam Twoja podłoga?

Ta drewniana , kładzie się?

Widzę ,że dyskusja się przeniosła do Ciebie , no bo gdzie

Nie chcę ,żeby to wyszło na obgadywanie innych za ich plecami ale muszę Wam napisać ,że pomimo tego,że się nie angażowałam w wątek Ani to po tym jak zobaczyłam dzisiejsze zamknięcie to poczułam się dziwnie.A jak bym się czuła gdybym angażowała się mocniej tak jak wiele innych osób?

Szkoda.Po prostu.

Żałuję również ,że nie wiedziałam o FM 4 lata temu gdy remontowałam dom a własciwie adaptowałam stary zakład stolarski na mieszkanie .Teraz gdy czytam wątki dziewczyn to zdaję sobie sprawę ile baboli strzeliłam i w jakim chaosie przez to mieszkam .

Ilu ,czytam Twój wątek teraz od początku porządnie i nie mogę wyjsć z podziwu jak można pięknie się urządzić , ja po prostu jechałam do sanimexu i kupowałam co tam mieli .U mnie wdomu jeszcze cos tam byłoby do zrobienia ale już mi się nie chce.Kupilismy działkę 2800 m i trzeba cos wybudowac , chciałabym z kims podyskutować o projekcie , poznać zdanie osób ,które zaimponowały mi swoimi wnętrzami np.Ciebie ale wiem ,że wątek zakłada się po to ,żeby omawiać na nim swoje wnętrza a nie cudze a ponieważ ta budowa u mnie to temat na przyszły rok to musiałabym założyc drugi marzennik ale ponieważ pierwowzór niedoscigniony to dam sobie spokój .

No nic , na razie będę podziwiała Twoje piękne mieszkanie i pozdrawiam serdecznie.

Asia

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To i ja się przywitam oficjalnie po raz pierwszy :bye: skoro Illusjon przygarnia bezdomnych.

I skąd ja znam "window-shopping" :rotfl: Mój mąż jak idziemy na zakupy zwsze mówi: "Kochanie możesz oglądać wszystko, a nawet dotykać i przymierzać" :lol2:

Edytowane przez Romana101

Nie chcę ,żeby to wyszło na obgadywanie innych za ich plecami ale muszę Wam napisać ,że pomimo tego,że się nie angażowałam w wątek Ani to po tym jak zobaczyłam dzisiejsze zamknięcie to poczułam się dziwnie.A jak bym się czuła gdybym angażowała się mocniej tak jak wiele innych osób?

Szkoda.Po prostu.

To prawda, szkoda, bo Ania to przesympatyczna osoba i miło było pogadać w jej wątku.

Ilu ,czytam Twój wątek teraz od początku porządnie i nie mogę wyjsć z podziwu jak można pięknie się urządzić , ja po prostu jechałam do sanimexu i kupowałam co tam mieli .U mnie wdomu jeszcze cos tam byłoby do zrobienia ale już mi się nie chce.Kupilismy działkę 2800 m i trzeba cos wybudowac , chciałabym z kims podyskutować o projekcie , poznać zdanie osób ,które zaimponowały mi swoimi wnętrzami np.Ciebie ale wiem ,że wątek zakłada się po to ,żeby omawiać na nim swoje wnętrza a nie cudze a ponieważ ta budowa u mnie to temat na przyszły rok to musiałabym założyc drugi marzennik ale ponieważ pierwowzór niedoscigniony to dam sobie spokój.

Mam podobnie, nie miałam pojęcia, że można tak sobie wszystko poukładać w głowie, a potem to przenieść do wnętrz.:jawdrop: Jestem pełna podziwu.

Illusjon ma tu istne schronisko;). Twoje mieszkanie jest faktycznie większe od naszej chałupki-bo to zaledwie 104 metry plus piwnica. Dlatego też nie udzielałam się zbytnio w temacie domu dla Ani. Bo jak dla mnie to tam już była mowa o wielkich rezydencjach. Ja z tych co to mają 3 stówki ( w większości na kredyt) kombinują jakby się miło wybudować. Szkoda wątku, ale co zrobić- nie nasze podwórko...

Witam wszystkie Panie!

Witam Bionda, i bardzo się cieszę że postanowiłaś do mnie zajrzeć. :hug:

Ilu wybacz bo nie doczytałam a jestem ciekawa , jak tam Twoja podłoga?

Ta drewniana , kładzie się?

Podłoga leżakuje i tak będzie sobie leżała i chłonęła atmosferę "domu" jeszcze ok 2 tyg.

Szkoda. Po prostu.

Tak to prawda. Szkoda.

Żałuję również, że nie wiedziałam o FM 4 lata temu gdy remontowałam dom a własciwie adaptowałam stary zakład stolarski na mieszkanie. Teraz gdy czytam wątki dziewczyn to zdaję sobie sprawę ile baboli strzeliłam i w jakim chaosie przez to mieszkam .

Daj mi 3 do 4 tygodni od przeprowadzki a swoje babole też zobaczę :p

Ilu ,czytam Twój wątek teraz od początku porządnie i nie mogę wyjsć z podziwu jak można pięknie się urządzić , ja po prostu jechałam do sanimexu i kupowałam co tam mieli .U mnie wdomu jeszcze cos tam byłoby do zrobienia ale już mi się nie chce. Kupilismy działkę 2800 m i trzeba cos wybudowac , chciałabym z kims podyskutować o projekcie, poznać zdanie osób ,które zaimponowały mi swoimi wnętrzami np. Ciebie ale wiem, że wątek zakłada się po to ,żeby omawiać na nim swoje wnętrza a nie cudze.

Słuchaj, tu tyle fajnych dziewczyn zagląda i to takich z prawdziwym doświadczeniem, że na pewno nie odmówią i tobie pomocy. Póki nie zdobędziesz się na założenie własnego wątku to pytaj u mnie o to co Cię dręczy... Potem najwyżej wszystkie światłe rady przerzucimy do Ciebie :p

No nic , na razie będę podziwiała Twoje piękne mieszkanie i pozdrawiam serdecznie.

Asia

Asia, póki co to wszystko plany, a jak będzie to się okaże.

Jeżeli chcesz pooglądać naprawdę piękne wnętrza to zajrzyj do Admete, Venuski, Czaplanki, MagdyZZZ, Narendilka, Agawi, Mugatki, Dropka, Karolka59, Vesilki, Wyanny, ZojaArt (kolejność wpisywania przypadkowa) i pewnie setek innych dziewczyn, które znam słabiej lub jeszcze do nich nie trafiłam :rolleyes:

Chociaż większość z nas korzysta z podobnych rozwiązań, to dom każdej Forumki jest niepowtarzalny.

Ja ma zasadę pytać o radę, słuchać, wychwytywać błędy w planie, weryfikować lub zmienić jeżeli to zasadne, ale nie dać się chwilowym zachwytom zepchnąć z raz wytyczonego toru. A zachwycam się przecież kilkanaście razy dziennie. :no::rolleyes:

Illusjon ma tu istne schronisko;). Twoje mieszkanie jest faktycznie większe od naszej chałupki-bo to zaledwie 104 metry plus piwnica. Dlatego też nie udzielałam się zbytnio w temacie domu dla Ani. Bo jak dla mnie to tam już była mowa o wielkich rezydencjach. Ja z tych co to mają 3 stówki ( w większości na kredyt) kombinują jakby się miło wybudować. Szkoda wątku, ale co zrobić- nie nasze podwórko...

Kachna,

Jestem Pomorzanką wychowaną na Wielkopolsce a więc tak trochę germańska jestem - stąd to dążenie do poukładania i planowanie srylion dni naprzód wszystkiego a potem weryfikowanie srylion jeden razy (bo w rodzinie Mamy trafiali się Niemce) z niewielką domieszką krwi Chorwackiej (to z rodziny Tatusia) stąd pewnie temperament...

Ja zdaję sobie sprawę, że lepiej mieć większe niż mniejsze, ładniejsze od ładnego.

Ale wolę kierować się zasadami, że lepszy ciasny, ale własny i mierz siły na zamiary.

Jeżeli w tym domu mieścicie się, jest wam w nim dobrze, jest waszym kątem na ziemi to najważniejsze.

Mnie duże metraże poza przestrzenią kojarzą się też ze sprzątaniem..

Zapraszam i czuj się tu swobodnie. :hug:

Edytowane przez illusjon

Ja zdaję sobie sprawę, że lepiej mieć większe niż mniejsze, ładniejsze od ładnego.

Ale wolę kierować się zasadami, że lepszy ciasny, ale własny i mierz siły na zamiary.

Święta prawda :yes:

Hej Illu :bye:

Trochę mnie nie było, i ile zaległości mam u Ciebie ;)

No nic idę poczytać co tam wymyśliłaś ciekawego :wiggle:

Miałam zapisany taki sklep, pewnie go znacie, ale ja chyba dokładnie się z nim jeszcze nie zapoznałam, bo dla mnie to odkrycie ;)

No i oczywiście znalazłam tyle ładnych rzeczy... :rolleyes:

Zła, Illusjon, zła.

Przypomniała mi o tym sklepie :p

tak trochę germańska jestem - stąd to dążenie do poukładania i planowanie srylion dni naprzód wszystkiego a potem weryfikowanie srylion jeden razy (bo w rodzinie Mamy trafiali się Niemce)

Ja słowiańska ślachcianka z dziada pradziada. a zauważam u siebie silne ciągoty germańskie.

Hmm, to ja chyba swoje drzewo genealogiczne powinnam prześledzić :rolleyes: Może jest coś, co rodzice przede mną ukryli :lol2:

Ja powinnam na południu EU mieszkać...

Od dawna powtarzam, że w moim przypadku bocian się zagapił i za daleko na północ poleciał. Ciapa :rotfl:

Majeczka,

Serdecznie Cię witam :hug:

Kochana Maju, tutaj wszystkie dziewczyny wykańczają a ja tylko planuję - Wielki Planista się znalazł...

Illu wiesz dobrze, że i planistą trzeba być, żeby później móc się urządzać :yes:

Ja też lubię planować, rozkminiać wszystko na części pierwsze ... :D

Gdzie i jakie tapety czmychasz zobaczyć ... do sypialni ???

U nas też leje ... brrrrrr :sick:

Zła, Illusjon, zła.

Przypomniała mi o tym sklepie :p

No sorii :sick:

Ja słowiańska ślachcianka z dziada pradziada. a zauważam u siebie silne ciągoty germańskie.

Hmm, to ja chyba swoje drzewo genealogiczne powinnam prześledzić :rolleyes: Może jest coś, co rodzice przede mną ukryli :lol2:

Od dawna powtarzam, że w moim przypadku bocian się zagapił i za daleko na północ poleciał. Ciapa :rotfl:

Masz urwij mu ten pusty łebek [dblpt]storch2[dblpt].gif

bigsm.gif

Mieszkanie jest przestronne i wysokie, co pozwala potraktować je trochę jak mały domek. Oprócz stylu angielskiego, mógłby tu pasować także gustawiański.

Styl angielski Laury Ashley: http://forelements.blox.pl/2012/07/Nie-bedzie-kabaretu-bedzie-chor-czyli-co-Laura.html

Styl gustawiański: http://forelements.blox.pl/2012/06/No-coz-ze-ze-Szwecji-czyli-o-niezwyklym-uroku.html

Heyka Illu,

mam coś dla Ciebie:wiggle:

http://talk.cil.ca/wp-content/uploads/2012/09/grey-purple-bedroom-love-home.jpg

http://media-cache0.pinterest.com/upload/32440059786954237_sHxCcfPF_c.jpg

http://media-cache0.pinterest.com/upload/436215913877031436_M4Fv0AwN_c.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-vdm4Psgntng/TWNf2M8GvmI/AAAAAAAAACw/e5ONv0nwugw/s1600/patternedwall.jpg

http://media-cache-lt0.pinterest.com/550/08/a9/27/08a927f27815514d86fc2862cddaea97.jpg

http://media-cache-ec3.pinterest.com/upload/75576099967023659_ZvJt0Jwv_c.jpg

http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/230739180879118286_9d9ohp6n_c.jpg

http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/187180928232160282_RVRXCEfp_c.jpg

http://media-cache-ec2.pinterest.com/550/8b/59/6c/8b596cf099fd13bb0edaff4462fc95fb.jpg

Dobra uciekam, bo mnie zlinczujesz :lol2:

Daj znać, jeśli mam usunąć;):bye: