Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Ilusion- podobno przygarniasz porzucone przez Sinar?

szafa na filmy bardzo mi sie podoba Mnie też marzy sie miejsce w domu gdzie wszystko razem bym trzymała.

ja bym tam jeszcze miała półki na albumy ze zdjęciami

Kasia TS,

Bardzo mi miło Ciebie powitać :wiggle:

Ja będę jeszcze miała regały biblioteczne, to tam będę trzymała albumy... na najwyższej półce :rolleyes:

Moje Chłopaki robią mi takie kompromitujące zdjęcia, ze powinnam je trzymać w sejfie... :lol2:

Jeżeli odpowiada Ci to, że zawsze możesz tu wejść i pogadać, nie tylko o tym co ja tu tworze, ale tak po prostu i będziesz się dobrze mnie czuła to ja tylko mogę Ciebie serdecznie zaprosić :p

Jutro o 22:00 robimy sobie tutaj babiniec - czyli rozmowy o wszystkim a nawet o męskich sprawach np. remontach :lol2:

A teraz Kochane 2 opcje szafy-bieliźniarki do sypialni.

Zależało mi, żeby mieć dużo szuflad 10 - 12 na drobną bieliznę swoja i M.

Mnie bardziej podoba się ta z sześcioma szufladami. Będą one podzielone w środku na pół.

Na prawo od szafy nie ma ściany ani wnęki, tylko wyjście z sypialni.

Sypialnia_plan.JPG

Wersja 1:

sypialnia 1.3.jpgsypialnia 1.1.jpg

Wersja 2:

sypialnia 1.4.jpgsypialnia 1.2.jpg

Im więcej szuflad tym lepiej:)

Wy tu gadu gadu a do jutrzejszej imprezy się szykować.....potem będzie, że jedna z drugą fotki nie ma bo nie zdążyła, albo zapomniała....szukać, przygotować się!!!!!

:) Dobrze prawię Ilutku???

Ilu fajna ta szafa .

Po bokach szafy pilastry 10cm ?A nad szafkami listwa gzymsowa ?

Jeśli to kuwety - to super pomysł :lol:

Fronty będą białe ? Nie doczytałam, może pisałaś ?

Asia,

Tak, wszystko się zgadza, tak jak napisałaś.

Fronty będą nawiązywały do drzwi i listwy przypodłogowej (ta szafa w sypialni dokładnie tak samo):

Drzwi.jpg2012-12-08 12.13.26.jpg2012-12-08 12.12.58.jpg2012-12-08 12.13.06.jpg

Moje listwy będą miały tą prostą, dolną część wyższą o jakieś 4 cm, żeby była przeciwwagą dla tej bardziej ozdobnej.

Im więcej szuflad tym lepiej:)

Wy tu gadu gadu a do jutrzejszej imprezy się szykować.....potem będzie, że jedna z drugą fotki nie ma bo nie zdążyła, albo zapomniała....szukać, przygotować się!!!!!

:) Dobrze prawię Ilutku???

Ja to myślałam, że tu taki słaby dzisiaj ruch, bo wszystkie pod suszarka u fryzjera siedzą... :lol2:

Zdecydowanie z 6 szufladami:wiggle:

A gdzie będą szafy z wieszakami , po drugiej stronie?

Bionda,

Garderoba będzie przy wejściu i tam będą same wieszaki , (na 2 ścianach zamocowane nawet na 3 wysokościach, bo mieszkanie ma 3 m h)

Garderoba.JPG

A przy sypialni będzie takie nie wiadomo co - pomieszczenie na odkurzacz, mały podręczny młotek, zapasy chemii itp.

POM GOSP.jpg

Ale wydzielę też zamykaną część odzieżową na "okrycia wierzchnie, inne niż nosi się aktualnie". :rolleyes:

Zaraz opiszę ten zamysł, bo to pomysł sprzed 2 godzin.

Edytowane przez illusjon

środek ofkors:rolleyes:

Jezu, zabij mnie, nie wiem. W sobotę widzę się z babeczką, to dostanę pełną specyfikację.

A te duże szuflady ( 6 ) będą w środku przedzielone na pół, więc wyjdzie dokładnie tyle samo co na 2 wizualce, ale chyba z zewnątrz prezentuje się taka szafa lepiej...Mimo swoich wymiarów wydaje się lżejszą.. Tak myślę :rolleyes:

Wersja z 6cioma szufladami, tylko tyle, że ja bym je pociągnęła do dołu.. chyba by wyszło wówczas 8 szuflad.

Arnika,

szuflady zaczynają się na wysokości moich bioder, a kończą na wysokości trochę poniżej ramion, więc ani za nisko (można na dole wygospodarować fajne szafki) ani za wysoko (nie muszę stawać na palce, żeby wyjąć majtki :rotfl: )

miałam proponować wersję pośrednią, czyli w środkowym lub górnym rzędzie cztery szuflady, ale jak w środku są podzielone, to na pewno wersja nr 1.

najwyższe szuflady mam właśnie lekko poniżej ramion I nie jest to super wygodne. Daję radę, ale ergonomiczne toto nie jest, więc rzucam pod rozwagę lekkie obniżenie. Chyba że wszystkie najwyższe oddasz Mężowi?;)