Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A teraz pomysł na małą zamykaną część odzieżową w pomieszczeniu umownie nazywanym gospodarczym na "okrycia wierzchnie, inne niż nosi się aktualnie" :lol2:

POM GOSP.jpg

Ponieważ, przy takiej zabudowie tworzy się zawsze trudno dostępny kąt, wymyśliłam sobie stworzyć tam malutką trudno dostępną szafę na "okrycia wierzchnie, inne niż nosi się aktualnie" z drążkami zawieszonymi na 2 wysokościach.

Tak naprawdę w tej szafie zmalałyby się tak jak wspomniałam okrycia wierzchnie....itd oraz wszystkie długie, wyjściowe, sylwestrowe i weselne kiecki - czyli takie rzeczy po które sięga się 1 -2 razy w roku albo gdy zmienia się pora roku).

I taki własnie zrodził mi się pomysł...

pomysł na "okrycia wierzchnie, które..." wydaje się świetny, powinno być nawet w miarę wygodnie, jedna tylko wątpliwość - długość. Sukienki zwykle można dobrze na pół złożyć i powiesić, ale płaszcze już nie bardzo. Starczy Ci wysokości na dwa drążki, żeby się nie gniotły te dłuższe ciuchy, czy nie masz takich ciuchów, że trzeba by się tym aspektem przejmować?

(to znów autopsja- mojemu płaszczowi zimowemu brakuje 20cm lebensraumu od dołu, co mnie o tyle wkurza, że nie pomyślałam o tym.Materiał na szczęście nie gniecie się, ale mogło być różnie)

pomysł na "okrycia wierzchnie, które..." wydaje się świetny, powinno być nawet w miarę wygodnie, jedna tylko wątpliwość - długość. Sukienki zwykle można dobrze na pół złożyć i powiesić, ale płaszcze już nie bardzo. Starczy Ci wysokości na dwa drążki, żeby się nie gniotły te dłuższe ciuchy, czy nie masz takich ciuchów, że trzeba by się tym aspektem przejmować?

(to znów autopsja- mojemu płaszczowi zimowemu brakuje 20cm lebensraumu od dołu, co mnie o tyle wkurza, że nie pomyślałam o tym.Materiał na szczęście nie gniecie się, ale mogło być różnie)

Wiwik,

W tej trudno dostępnej szafie otwieranej 2 razy do roku będą drążki na 2 wysokościach, a wysokość mieszkania jest 3 m.

Spokojnie wiec wszystkie rzeczy powinny się zmieścić - na jeden drążek pójdą płaszcze i kiecki długie, na drugi kurtki i kiecki trochę krótsze i już. :p

W garderobie na 2 ścianach planuję potrójne drążki, bo większość naszych rzeczy jest krótka, tzn. koszule, T-shirty, swetry, spódnice, garnitury i żakiety itp.

Natomiast na ścianie przy wejściu do garderoby planuję podwójne drążki na sukienki do pracy oraz "okrycia wierzchnie noszone aktualnie". :p

Wydaje mi się, że powinno wszystko grać :rolleyes:

Illu

miszczuu..

wszystko bedzie cudnie zgrane, dopasowane, ja uwielbiam dom Darcy za tą monotonię, i widze ze u ciebie tez zapowiada sie cudoooooo....

w szafie w sypialni daj 6 szuflad - łaniej wygląda:D

Dzięki Vesi, za opinię. :hug:

Fajnie, że Twoja i innych Dziewczyn opinie potwierdzają moje pierwsze odczucia. Lepiej mi z tym :rolleyes: :p

Vesi,

A co myślisz o małej zamykanej części odzieżowej w pomieszczeniu umownie nazywanym gospodarczym na "okrycia wierzchnie, inne niż nosi się aktualnie"

Vesi,

A co myślisz o małej zamykanej części odzieżowej w pomieszczeniu umownie nazywanym gospodarczym na "okrycia wierzchnie, inne niż nosi się aktualnie"

dzień doberek illlusjon http://www.picgifs.com/graphics/g/good-morning/graphics-good-morning-473785.jpg

O matko :o

miszczu pyta mnie o zdanie ??:o:o

urosłam chyba parę cm :lol:

ja myślę, że to bardzo dobry pomysł:yes:, jeśli nie masz miejsca na te ciuszki gdzie indziej, jeśli miałabyś miejsce na długi płaszcz i sukienki w garderobie i szafie to nie rozdzielałabym ubrań wiszących po różnych kątach mieszkania, ale to ja;) bo lubię mieć wszystkie swoje szmatki w zasięgu wzroku gdy otwieram szafę;)

dzień doberek illlusjon

O matko :o

miszczu pyta mnie o zdanie ??:o:o

urosłam chyba parę cm :lol:

Vesi,

Proszę Cię nie żartuj sobie z biednego Ilutka i nie nazywaj mnie miszczem, bo normalnie ze wstydu zakopię się pod ziemię… digging.gif

Byłaś jedną z pierwszych osób, po Darcy i Mugatce, u których zachwyciłam się vivesami na podłodze i ścianach. [dblpt]111[dblpt].gif

A jak się Vesi wydaje, gdzie zobaczyłam w vicvesowej łazience meble z Ikei Hemnes... i będę miała takie same w małej łazience (tylko mniej bo łazienka malutka) :rolleyes:

Jak widać każdy miszcz ma swojego MISZCZA ... podziw.gif

ja myślę, że to bardzo dobry pomysł:yes:, jeśli nie masz miejsca na te ciuszki gdzie indziej, jeśli miałabyś miejsce na długi płaszcz i sukienki w garderobie i szafie to nie rozdzielałabym ubrań wiszących po różnych kątach mieszkania, ale to ja;) bo lubię mieć wszystkie swoje szmatki w zasięgu wzroku gdy otwieram szafę;)

A co tej wydzielonej części szafy – tam będą naprawdę rzeczy, o których przypominam sobie przed wyjściami (sylwester, ślub) wyciągam je z szafy a potem i tak kupuję coś nowego. Wolę mieć więcej miejsca w garderobie na rzeczy „codzienne”. emoty_ludzie189.gif

Edytowane przez illusjon