Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maja witam, :bye:

Tyle do nadrobienia, bo ta chwila chyba była długa... :lol2:

No z jednej strony patrząc, byłam tutaj w środę, więc ta chwila niebyła tak długo ...

A z drugiej strony patrząc, faktycznie była długa ... :lol2:

Obawiam się, ze jeżeli zrobisz tylko 6 szuflad, to wyjdą Ci szufladziska- ciężkie po załadowaniu:sick: wizualnie lepiej wygląda 6 szt, ale praktyczniej zdecydowanie będzie mieć ich 12:rolleyes:

Myślę dokładnie tak samo :yes:

Chociaż Illu pisała, że po otwarciu będzie szuflad 12 ( tak ??? )

Czyli jedna będzie dzielona na 2 w środku ???

No tak, musisz precyzyjnie wymierzyć szafę do przedpokoju, bo inaczej będzie klops...

Wracając do bieliźniarki, to tak myślałam, że szafa ma blisko 2 metry i wyjdą Ci wielgaśne szufladziska:no:

Mim zdaniem stanowczo za duże jak na bieliznę.Jeżeli koniecznie chcesz tylko 6 szt, to pomyśl może chociaż Illu o wewnętrznej przegródce;)

No tak, musisz precyzyjnie wymierzyć szafę do przedpokoju, bo inaczej będzie klops...

Wracając do bieliźniarki, to tak myślałam, że szafa ma blisko 2 metry i wyjdą Ci wielgaśne szufladziska:no:

Mim zdaniem stanowczo za duże jak na bieliznę.Jeżeli koniecznie chcesz tylko 6 szt, to pomyśl może chociaż Illu o wewnętrznej przegródce;)

Agavi,

Tak, tak, ja już pisałam, że te szuflady będą miały przegródki w środku.

Tylko 6 byłoby dla nas za mało, a w takich dużych szufladach byłby zawsze bałagan.

Agavi,

Oglądałam sobie jeszcze raz te sypialnie, które mi wrzuciłaś. I zobaczyłam zasłony uszyte tak jak ja bym chciała.

Jesteś złota dziewczyna.

Bardzo dziękuję :hug:

zaslony lila roz.jpg

Agavi,

Tak, tak, ja już pisałam, że te szuflady będą miały przegródki w środku.

Aaaa to super- sorki, ale w tym moim ciągłym pośpiechu chyba nie doczytałam...:oops:

Agavi

Oglądałam sobie jeszcze raz te sypialnie, które mi wrzuciłaś. I zobaczyłam zasłony uszyte tak jak ja bym chciała.

Jesteś złota dziewczyna.

Bardzo dziękuję :hug:

Nie ma za co kochana:hug: W sumie te zasłony bardzo przypominają moje - taśma minimalnie inna, ale też wysoka:wiggle:

W sumie te zasłony bardzo przypominają moje - taśma minimalnie inna, ale też wysoka:wiggle:

Agavi,

Myślisz, że jak to zdjęcie pokażę krawcowej albo w pasmanterii, to będą wiedzieli jakie taśmy wszyć?

A może Ty wiesz jak taka taśma nazywa się profesjonalnie?

PS

Jejku, jak fajnie znaleźć coś tak dokładnie pokazane, czego się tak długo szukało. Faktycznie, że wyglądają jak Twoje :o

Agavi,

Myślisz, że jak to zdjęcie pokażę krawcowej albo w pasmanterii, to będą wiedzieli jakie taśmy wszyć?

A może Ty wiesz jak taka taśma nazywa się profesjonalnie?

PS

Jejku, jak fajnie znaleźć coś tak dokładnie pokazane, czego się tak długo szukało. Faktycznie, że wyglądają jak Twoje :o

Illu, ja szyłam u krawcowej,która współpracuje wyłącznie z eurofiranami i przesłała mi zdjęcia wszystkich dostępnych taśm marszczących.:wiggle:

Doświadczona krawcowa powinna wiedzieć, ale różnie to bywa. jeżeli szukasz krawcowej to z całego serca polecam Ci moją- szycie jest co prawda na odległość, bo babka mieszka w Cieszynie, ale jest mega profesjonalna. Ja szyłam już u niej zasłony na cały dół, w sypialni i narzutę na łóżko oraz zasłony dla mojej mamy. Wszystko wyszło idealnie:rolleyes: Jak będziesz zainteresowana, to daj znać, a prześlę Ci kontakt.;)

Też tak pomyślałam, że całkiem podobne do moich :p no i do Twoich też :p :lol2:

Ja Ci dam- do twoich też:lol2::p

Agavi,

Będę pamiętała. Zobaczę tu na miejscu czy któraś koleżanka mi jakiejś krawcowej nie poleci.

Wiem, że jedna dziewczyna ode mnie z pracy szyła z eurofiranami. Ciekawa jestem jak to wychodzi cenowo? :confused:

Jak ceny wyrwą mnie z butów, to wtedy pozostanie mi faktycznie szycie na odległość. icon_bezradny.gif

Agavi,

Będę pamiętała. Zobaczę tu na miejscu czy któraś koleżanka mi jakiejś krawcowej nie poleci.

Wiem, że jedna dziewczyna ode mnie z pracy szyła z eurofiranami. Ciekawa jestem jak to wychodzi cenowo? :confused:

Jak ceny wyrwą mnie z butów, to wtedy pozostanie mi faktycznie szycie na odległość. [ATTACH=CONFIG]166780[/ATTACH]

Od razu Ci powiem Illu, ze w Euro za usługę to wyrwie Cię z butów chyba- przynajmniej w porównaniu z normalną krawcową.

Ta moja krawcowa ma swoją firmę i tylko współpracuje z jedyną hurtownią Eurofiran w Cieszynie. Ceny ma znacznie lepsze na usługę.

W takim razie szukaj, a jak nic nie znajdziesz, to się przypomnij;)

Niestety szycie u nich to średnia przyjemność :sick: :lol2:

I choć moja krawcowa nie do końca była kumata :lol2: to i tak cieszę się, że nie szyłam w e...

Na pewno znajdziesz jakąś krawcową na miejscu, pytanie tylko ile biorą u Was za szycie ???

Maja,

No właśnie nie mam bladego pojęcia. :o

Ja teraz w mieszkaniu nie mam w ogóle zasłon, tylko w sypialni, żeby było przytulniej mam firanki, które "uszyła" mi mam koleżanki. ;)

Muszę wywiad przeprowadzić. :sick:

Może nie wszędzie ale u nas w L. jest teraz szycie zasłon darmowe w ramach zakupu materiału .;)

Joasiu, chyba żartujesz sobie? Na serio?:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

W Wawie byłyby tłumy jak ta lala:lol2:

Illlu nie ma za co za taśmy- krawcowej już szukaj bo z tym się schodzi:sick: