Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ta RIVA jest piękna, ale boję się, że ze 300-400 zł może kosztować, a ja bym tak chciała za max 200 ;)

Wysłałam maila z pyt. o cenę do producenta i czekam na wyrok...

A Riccardo to już nie wiem... Znalazłam namiar na Bartycką do pawilonu, który je niby sprzedaje i 2 dzień nikt tam nie odbiera... :bash:

MANITAL Riva.jpgriccardo_m4_m25.jpg

MANITAL Riva.jpg

Chciałam coś mądrego Ci napisać, ale tak po prawdzie - nie umiem :( Może być bardzo fajnie, a może wyjść kicha.

Najbardziej się boję połączenia blatu z Aztekami. Co prawda kolorem są dobrane idealnie, ale i jedne i drugie mają wyraźny wzór, który bym wolała z czymś prostym. Te Skyliny są odpowiednie, ale z kolei nie mam pewności, czy się nie pogryzą z tamtymi beżami. Jeżeli ta biel jest cieplejsza niż na zdjęciu, powinno być ok.

Z tym że ja mam uraz do łączenia ciepłych/zimnych bieli. Magda_ZZZ z kolei lubi takie połączenia i zrobiła coś podobnego u siebie w łazience - musiałabyś przeczesać jej potężny wątek;).

Tyle tylko powiem, że te Riccardo bardzo mi się podobają:yes:. te porcelanowe jakoś mniej :no:

Hej hej:bye:

kuchnia zapowiada się super, też się trochę boję podłogi we wzorki- po pierwsze wprowadza ogólny nieład w kuchni, a po drugie bardzo szybko może Ci się znudzić... No ale the choice is yours;)

W sprawie klamek, to porcelanowe jak najbardziej- są piękne i ponadczasowe.

Sama zamierzałam takie zrobić, ale niestety nic poniżej 500 zł nie udało mi się wtedy znaleźć:bash: Teraz jest większy wybór i rodzajowy i cenowy, dlatego zmienimy je na pewno.:wiggle:

Miałabym parę namiarów dla Ciebie, ale problem jest ze srebrnymi- większość klamek tych z porcelaną jest mosiężnych (czyli dla mnie:rolleyes:)

Musisz o dopytać o szczegóły sama, ale widzę, ze w chromie też coś robię

http://www.klamki-cali.pl/k11,kolekcja-produktow-linea-cali-dalia-kremowa-porcelana.html

http://klamkiexpert.pl/pl/c/DALIA-porcelana-biala/11

kuchnia zapowiada się super, też się trochę boję podłogi we wzorki- po pierwsze wprowadza ogólny nieład w kuchni, a po drugie bardzo szybko może Ci się znudzić... No ale the choice is yours;)

Wiem, że to trochę odważne połączenie, ale chciałam jakąś tradycyjną podłogę, ale czarno-biała szachownica wydawała mi się do takiej delikatnej kuchni zbyt wyrazista i ciężka. Gładki gres spowodowałby, że byłaby mdła i bez wyrazu. Stąd pomysł żeby była taka niby "wiktoriańska"

Agawi, mam nadzieję, że podłoga nie pogryzie się z blatem. Już byłam u kamieniarza i te moje "kawałki" (90 x 340 i 70 x 220) nie mają aż tyle przebarwień, chociaż mają ich sporo. River White to bardzo ciekawy granit :)

River White Granit.jpgRiver_White_Granite.jpgRiver_White_Granite_2.jpgRiver_White_Granite_Kitchen.jpg

W sprawie klamek, to porcelanowe jak najbardziej- są piękne i ponadczasowe.

Sama zamierzałam takie zrobić, ale niestety nic poniżej 500 zł nie udało mi się wtedy znaleźć:bash: Teraz jest większy wybór i rodzajowy i cenowy, dlatego zmienimy je na pewno.:wiggle:

No niestety mosiężne rządzą! Będziesz miała pole do popisu. :lol2:

Miałabym parę namiarów dla Ciebie, ale problem jest ze srebrnymi- większość klamek tych z porcelaną jest mosiężnych (czyli dla mnie:rolleyes:)

Musisz o dopytać o szczegóły sama, ale widzę, ze w chromie też coś robię

http://www.klamki-cali.pl/k11,kolekcja-produktow-linea-cali-dalia-kremowa-porcelana.html

http://klamkiexpert.pl/pl/c/DALIA-porcelana-biala/11

Serdeczne dzięki z namiary, posprawdzam. Co raz bardziej skłaniam się do zamówienia klamek z Anglii. Większy wybór no i cenowo dużo taniej ;)

Hej hej:bye:

Zastanowił mnie ten nieład zwiazany z kolorową podłogą. Dlaczego tak uważasz?

witam illusjon, przyciągnęła mnie tutaj wasza dyskusja o wnętrzach.

czy twoja kuchnia ma kopiować stare kuchnie w wybranym przez ciebie stylu (pałacowa lekko? wtedy faktycznie wszystkie szczegóły muszą być drogie i autentyczne, i konsekwencja w całym mieszkaniu), czy raczej ma być nowoczesną kuchnia lekko nawiązującą do przeszłości (wtedy nie musiałabyś przywiazywać takiej wagi do każdego detalu)?

tez kupiłam listwy podsufitowe z marbetu - co niektóre nie trzymały wymiarów.

http://www.healthylifestyleplus.com/wp-content/uploads/2011/08/beautykitchen.jpg

Edytowane przez Zielony ogród

witam illusjon, przyciągnęła mnie tutaj wasza dyskusja o wnętrzach.

czy twoja kuchnia ma kopiować stare kuchnie w wybranym przez ciebie stylu (pałacowa lekko? wtedy faktycznie wszystkie szczegóły muszą być drogie i autentyczne), czy raczej ma być nowoczesną kuchnia lekko nawiązującą do przeszłości (wtedy nie musiałabyś przywiazywać takiej wagi do każdego detalu)?

Moja kuchnia ma być tradycyjną kuchnią w odświeżonym, lżejszym i bardziej miejskim wydaniu.

Zależy mi jednak, żeby wnętrza nie były zimne ale przytulne.

Nie umiem lepiej ująć moich planów, ale widzę ją oczyma wyobraźni… :rolleyes:

Myślę, że nieważne jest czy styl ma być na bogato czy wiejsko, żeby osiągnąć efekt ważne są właśnie szczegóły. Wiadomo diabeł tkwi właśnie w nich… :evil:

Wierz mi gdybym chciała używać materiałów, które mi się podobają, to już bym stanęła z remontem, bo byłoby po budżecie. :-x

Ciągle szukam zamienników. Nie chodzi o to żeby było markowo tylko tak jak sobie wymarzyłam przez ostatnie naście lat. Najłatwiej by było mieć kasy bez liku i nie patrzeć na cenę. .. :wiggle:

A że czepiam się każdego szczegółu, to właśnie dlatego, że kasy bez liku nie mam, i szkoda mi wydać na byle co, bo pewnie przez następne 10-15 lat będę musiała na to patrzeć. ;)

Jestem perfekcjonistką i jeżeli realizacja odbiega od planów to mnie to bardzo męczy i żyć nie daje. Na szczęście ekipy: remontowa i od kuchni, to wiedzą. Z ekipą remontową robię już 3 remont i są perfekcyjni do bólu. :yes:

Edytowane przez illusjon

Pomysł z podłogą mi się bardzo podoba! Będziesz ją widziała w zasadzie tylko podczas pobytu w kuchni. Super :).

Yokasta, dokładnie tak. :yes:

Podłoga będzie kończyła się równo z meblami, nie tak jak na wizualizacji.

Płytka gładka będzie pod meblami i będzie wystawała spod mebli od strony kuchni po jakieś 10 cm.

Będzie również widoczna pod oknem i na wejściu do kuchni, a po środku będzie... DYWANIK z 8 dekorów :wiggle:

jasne, ale mi nie chodzi o jakość wykonania; wiadomo, że im lepiej tym lepiej :) tylko o stopień poważnego traktowania jakichś tam wzorców. tego typu kuchnie to jest jednak trend (od razu mam tu przed oczami watek MagdyZZZ), i poważne potraktowanie tematu zmusza do pewnych wyborów. a co gorsza (a może lepsza?), narzuca styl całemu domowi....

nawiasem mówiąc akurat ten styl podoba mi sie najbardziej z wszystkich, które widziałam. na szczęście do mojego domku nie pasuje, bo musiałabym zbankrutować. ale miło popatrzeć, że coraz więcej takich eleganckich kuchni u nas powstaje

Edytowane przez Zielony ogród

jasne, ale mi nie chodzi o jakość wykonania; wiadomo, że im lepiej tym lepiej :) tylko o stopień poważnego traktowania jakichś tam wzorców. tego typu kuchnie to jest jednak trend (od razu mam tu przed oczami watek MagdyZZZ), i poważne potraktowanie tematu zmusza do pewnych wyborów. a co gorsza (a może lepsza?), narzuca styl całemu domowi....

Właśnie tego chcę uniknąć. Znam tę sytuację z obecnego mieszkania, gdzie wystrój kuchni (też jest otwarta na salon) rzutuje na wystrój i kolorystykę pokoju.

Dlatego ta kuchnia widziana z salonu jest prawie zupełnie neutralna, bo meble jasne (prawie białe), tak samo kafelki na ścianach i jasny blat, lekko tylko nakrapiany.

Podłoga - wzorzysta część - widoczna będzie tylko w kuchni. Gres będzie się kończył równo z wyspą, a na wejściu do kuchni będzie najpierw płytka podstawowa - gładka, a dekor będzie po środku.

Kuchnia_wizualizacja_1.jpg

A tak mi jeszcze przyszło do głowy, patrząc na tą wizkę: ułożenie płytek zostaje tak jak widać? Bo jeśli zamiar jest taki, żeby kuchnia jak najmniej rzucała się w oczy od strony salonu, to może płytki powinny kończyć razem z wyspą, a nie za nią? Tym bardziej że chyba nie będzie tam hokerów?