illusjon 11.12.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 No i tak marzyły mi się porcelanowe gałki do drzwi ale po "zabawie" gałkami w sklepach jednak doszłam do wniosku, że bardzo chcę mieć srebrną klamkę z porcelanową rączką, która NIE KOSZTUJE MAJĄTEK i JEST PIĘKNA Coś na kształt tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.12.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ta RIVA jest piękna, ale boję się, że ze 300-400 zł może kosztować, a ja bym tak chciała za max 200 Wysłałam maila z pyt. o cenę do producenta i czekam na wyrok... A Riccardo to już nie wiem... Znalazłam namiar na Bartycką do pawilonu, który je niby sprzedaje i 2 dzień nikt tam nie odbiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 11.12.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Chciałam coś mądrego Ci napisać, ale tak po prawdzie - nie umiem Może być bardzo fajnie, a może wyjść kicha. Najbardziej się boję połączenia blatu z Aztekami. Co prawda kolorem są dobrane idealnie, ale i jedne i drugie mają wyraźny wzór, który bym wolała z czymś prostym. Te Skyliny są odpowiednie, ale z kolei nie mam pewności, czy się nie pogryzą z tamtymi beżami. Jeżeli ta biel jest cieplejsza niż na zdjęciu, powinno być ok. Z tym że ja mam uraz do łączenia ciepłych/zimnych bieli. Magda_ZZZ z kolei lubi takie połączenia i zrobiła coś podobnego u siebie w łazience - musiałabyś przeczesać jej potężny wątek;). Tyle tylko powiem, że te Riccardo bardzo mi się podobają. te porcelanowe jakoś mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.12.2012 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 No więc tak się kształtują ceny serii Manital RIVA: Klamka na rozecie : RI 5A CRO - 279,09 PLN Klamka na długim szyldzie : RI 1 CRO (KLUCZ,WKŁADKA) - 362,73 PLN Klamka na długim szyldzie : RI1 CRO WC - 403,32 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.12.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 A takie są ceny za granicą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 11.12.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Nadal szukam klamek. Każde "źródło" mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.12.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Hej hej:bye: kuchnia zapowiada się super, też się trochę boję podłogi we wzorki- po pierwsze wprowadza ogólny nieład w kuchni, a po drugie bardzo szybko może Ci się znudzić... No ale the choice is yours W sprawie klamek, to porcelanowe jak najbardziej- są piękne i ponadczasowe. Sama zamierzałam takie zrobić, ale niestety nic poniżej 500 zł nie udało mi się wtedy znaleźć Teraz jest większy wybór i rodzajowy i cenowy, dlatego zmienimy je na pewno. Miałabym parę namiarów dla Ciebie, ale problem jest ze srebrnymi- większość klamek tych z porcelaną jest mosiężnych (czyli dla mnie:rolleyes:) Musisz o dopytać o szczegóły sama, ale widzę, ze w chromie też coś robię http://www.klamki-cali.pl/k11,kolekcja-produktow-linea-cali-dalia-kremowa-porcelana.html http://klamkiexpert.pl/pl/c/DALIA-porcelana-biala/11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 12.12.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 kuchnia zapowiada się super, też się trochę boję podłogi we wzorki- po pierwsze wprowadza ogólny nieład w kuchni, a po drugie bardzo szybko może Ci się znudzić... No ale the choice is yours Wiem, że to trochę odważne połączenie, ale chciałam jakąś tradycyjną podłogę, ale czarno-biała szachownica wydawała mi się do takiej delikatnej kuchni zbyt wyrazista i ciężka. Gładki gres spowodowałby, że byłaby mdła i bez wyrazu. Stąd pomysł żeby była taka niby "wiktoriańska" Agawi, mam nadzieję, że podłoga nie pogryzie się z blatem. Już byłam u kamieniarza i te moje "kawałki" (90 x 340 i 70 x 220) nie mają aż tyle przebarwień, chociaż mają ich sporo. River White to bardzo ciekawy granit W sprawie klamek, to porcelanowe jak najbardziej- są piękne i ponadczasowe. Sama zamierzałam takie zrobić, ale niestety nic poniżej 500 zł nie udało mi się wtedy znaleźć Teraz jest większy wybór i rodzajowy i cenowy, dlatego zmienimy je na pewno. No niestety mosiężne rządzą! Będziesz miała pole do popisu. Miałabym parę namiarów dla Ciebie, ale problem jest ze srebrnymi- większość klamek tych z porcelaną jest mosiężnych (czyli dla mnie:rolleyes:) Musisz o dopytać o szczegóły sama, ale widzę, ze w chromie też coś robię http://www.klamki-cali.pl/k11,kolekcja-produktow-linea-cali-dalia-kremowa-porcelana.html http://klamkiexpert.pl/pl/c/DALIA-porcelana-biala/11 Serdeczne dzięki z namiary, posprawdzam. Co raz bardziej skłaniam się do zamówienia klamek z Anglii. Większy wybór no i cenowo dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.12.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Hej hej:bye: kuchnia zapowiada się super, też się trochę boję podłogi we wzorki- po pierwsze wprowadza ogólny nieład w kuchni, a po drugie bardzo szybko może Ci się znudzić... No ale the choice is yours Zastanowił mnie ten nieład zwiazany z kolorową podłogą. Dlaczego tak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 12.12.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ujawniam się oficjalnie - aczkolwiek podglądam od początku:). Piękne wnętrza się szykują i na pewno będę odgapiać ( jeżeli pozwolisz ) bo cudne rzeczy wyszukujesz- w klamkach już się zakochałam tylko chyba trzeba się będzie odkochać bo ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.12.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Pomysł z podłogą mi się bardzo podoba! Będziesz ją widziała w zasadzie tylko podczas pobytu w kuchni. Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgielsk 12.12.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 kafelki na podłodze super!! znacie może kogoś kto renowuje podłogi z marmuru - godnego polecenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 12.12.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Piękne wnętrza się zapowiadają ,,,z przyjemnością będę zaglądać ...płytki na podłogę to moje niedościgłe marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.12.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) witam illusjon, przyciągnęła mnie tutaj wasza dyskusja o wnętrzach.czy twoja kuchnia ma kopiować stare kuchnie w wybranym przez ciebie stylu (pałacowa lekko? wtedy faktycznie wszystkie szczegóły muszą być drogie i autentyczne, i konsekwencja w całym mieszkaniu), czy raczej ma być nowoczesną kuchnia lekko nawiązującą do przeszłości (wtedy nie musiałabyś przywiazywać takiej wagi do każdego detalu)? tez kupiłam listwy podsufitowe z marbetu - co niektóre nie trzymały wymiarów. http://www.healthylifestyleplus.com/wp-content/uploads/2011/08/beautykitchen.jpg Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 12.12.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 kafelki na podłodze super!! znacie może kogoś kto renowuje podłogi z marmuru - godnego polecenia ?? Hej, witam! A może pogadaj z kamieniarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 12.12.2012 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) witam illusjon, przyciągnęła mnie tutaj wasza dyskusja o wnętrzach. czy twoja kuchnia ma kopiować stare kuchnie w wybranym przez ciebie stylu (pałacowa lekko? wtedy faktycznie wszystkie szczegóły muszą być drogie i autentyczne), czy raczej ma być nowoczesną kuchnia lekko nawiązującą do przeszłości (wtedy nie musiałabyś przywiazywać takiej wagi do każdego detalu)? Moja kuchnia ma być tradycyjną kuchnią w odświeżonym, lżejszym i bardziej miejskim wydaniu. Zależy mi jednak, żeby wnętrza nie były zimne ale przytulne. Nie umiem lepiej ująć moich planów, ale widzę ją oczyma wyobraźni… Myślę, że nieważne jest czy styl ma być na bogato czy wiejsko, żeby osiągnąć efekt ważne są właśnie szczegóły. Wiadomo diabeł tkwi właśnie w nich… Wierz mi gdybym chciała używać materiałów, które mi się podobają, to już bym stanęła z remontem, bo byłoby po budżecie. Ciągle szukam zamienników. Nie chodzi o to żeby było markowo tylko tak jak sobie wymarzyłam przez ostatnie naście lat. Najłatwiej by było mieć kasy bez liku i nie patrzeć na cenę. .. A że czepiam się każdego szczegółu, to właśnie dlatego, że kasy bez liku nie mam, i szkoda mi wydać na byle co, bo pewnie przez następne 10-15 lat będę musiała na to patrzeć. Jestem perfekcjonistką i jeżeli realizacja odbiega od planów to mnie to bardzo męczy i żyć nie daje. Na szczęście ekipy: remontowa i od kuchni, to wiedzą. Z ekipą remontową robię już 3 remont i są perfekcyjni do bólu. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 12.12.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Pomysł z podłogą mi się bardzo podoba! Będziesz ją widziała w zasadzie tylko podczas pobytu w kuchni. Super . Yokasta, dokładnie tak. Podłoga będzie kończyła się równo z meblami, nie tak jak na wizualizacji. Płytka gładka będzie pod meblami i będzie wystawała spod mebli od strony kuchni po jakieś 10 cm. Będzie również widoczna pod oknem i na wejściu do kuchni, a po środku będzie... DYWANIK z 8 dekorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.12.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) jasne, ale mi nie chodzi o jakość wykonania; wiadomo, że im lepiej tym lepiej tylko o stopień poważnego traktowania jakichś tam wzorców. tego typu kuchnie to jest jednak trend (od razu mam tu przed oczami watek MagdyZZZ), i poważne potraktowanie tematu zmusza do pewnych wyborów. a co gorsza (a może lepsza?), narzuca styl całemu domowi.... nawiasem mówiąc akurat ten styl podoba mi sie najbardziej z wszystkich, które widziałam. na szczęście do mojego domku nie pasuje, bo musiałabym zbankrutować. ale miło popatrzeć, że coraz więcej takich eleganckich kuchni u nas powstaje Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 12.12.2012 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 jasne, ale mi nie chodzi o jakość wykonania; wiadomo, że im lepiej tym lepiej tylko o stopień poważnego traktowania jakichś tam wzorców. tego typu kuchnie to jest jednak trend (od razu mam tu przed oczami watek MagdyZZZ), i poważne potraktowanie tematu zmusza do pewnych wyborów. a co gorsza (a może lepsza?), narzuca styl całemu domowi.... Właśnie tego chcę uniknąć. Znam tę sytuację z obecnego mieszkania, gdzie wystrój kuchni (też jest otwarta na salon) rzutuje na wystrój i kolorystykę pokoju. Dlatego ta kuchnia widziana z salonu jest prawie zupełnie neutralna, bo meble jasne (prawie białe), tak samo kafelki na ścianach i jasny blat, lekko tylko nakrapiany. Podłoga - wzorzysta część - widoczna będzie tylko w kuchni. Gres będzie się kończył równo z wyspą, a na wejściu do kuchni będzie najpierw płytka podstawowa - gładka, a dekor będzie po środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 12.12.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 A tak mi jeszcze przyszło do głowy, patrząc na tą wizkę: ułożenie płytek zostaje tak jak widać? Bo jeśli zamiar jest taki, żeby kuchnia jak najmniej rzucała się w oczy od strony salonu, to może płytki powinny kończyć razem z wyspą, a nie za nią? Tym bardziej że chyba nie będzie tam hokerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts