Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ech mogłam nie czytać...

strasznie lubię oglądac zdjęcia. niosą ze sobą inne życia, inne sprawy...podkręcają wyobraźnię

teraz to mi dopiero żal, jak odkryłam Wasze opisy i nic nie zobaczyłam

to nie będzie miły poranek :-(

ps. dziś jadę do Wrocławia

KasiaTS,

Następnym razem obecność obowiązkowa, a dzień nie może być stracony skoro pojechałaś do Wrocławia :bye:

dzień dobry :) u Was też listopad za oknem? mieliśmy jechać na narty, a skończy się chyba na oglądaniu Justyny w tv:D

no po co, po co :p za trudne to pytanie, kawa jeszcze nie działa. Następym razem wychodzę ostatnia ;)

również, udanego spotkania!

Gudosia

Odpowiadam późno, ale lepiej tak niż wcale :no:

Jest w W-wie listopad wręcz książkowy. Przykro mi, że Wasze plany przez te anomalie pogodowe nie wypaliły.

Zobaczymy następnym razem kto będzie ostatni. ... :lol2:

miłego dnia :)

Ilu jakies nowe fotki może zapodasz z budowy?

Kamilcia,

Dzisiaj na budowie nie byłam to i fotek nie mam. Jutro tam będę, to jak będzie co to obfocę.

Za to dzisiaj podpisaliśmy umowę na szafy do przedpokoju i sypialni i chyba wybraliśmy tapetę do sypialni i biblioteki :yes::lol2:

Witaj Aniu

Żałuję z całego serca,że nie było mnie tu wczoraj :cry:

Może jaks powtórka za kilka dni? jakieś przedostatki?

Podziwiam ludzi ,którzy mogą tak mało spać jak Ty ale tak maja podobno tylko ci inteligentni

Pozdrawiam i miłego weekendu

Bionda

Żałuj, kochana, żałuj... Było na co popatrzeć... :lol2::rotfl::lol2:

Jężeli tylko będą chetni na poprawiny to bardzo chetnie :yes:

Mam nadzieję, że z tym wczesnym wstawaniem to prawda :lol2:

Witam się z rana :)

Ale wieczorek :)

Co jedna laska bardziej "lasencja" od poprzedniej i odwrotnie..

Gdań ska starówka oczarowała mnie kilka lat temu.. ciekawe czy blask zniknie jak zajadę w tym toku...

Za to pokochałam Kazimierz nad Wisłą.. Bożesz.. jaki cudny...

Arnika

Cieszę się, że spotkanie się podobało :wiggle:

Gdańsk mi się szalenie podoba, ale całe wieki już tam nie byłam, a Kazimierz kochamy z M miłością wielką i nawet tam latem na obiady jeździmy, żeby sobie posiedzieć, na piękny rynek popatrzeć i wrócić....

Przyszłam się przywitać i podziękować za uroczy wieczór wszystkim dziewczynom:):) Fajnie było was zobaczyć:)

A ja ze swojej strony dziękuję za miłe słowa....gudosiu, ja mam "trochę".... więcej i tak jak Arnika , nie czuję się na swoje lata...póki dzieci przy mnie nie ma:):):)

Miłego dnia wszystkim życzę:)

Boguś

i ciebie miło było widzieć, chociaż od wczoraj zazdrość mi jeszcze nie przeszła... Jak można być wiecznie młodym.. :mad:

A z tym samopoczuciem przy dzieciach i zdziecmi mam dokładnie tak samo... :lol2:

Dzień dobry :bye:

Co za wieczór :o

Arnika uosobienie łagodności i jaki piękny uśmiech

Kamilcia uosobienie spokoju, rozmarzona

Beata, Nazwa12 - pozazdrościć genów, pięknie

Ivy17, Gudosia, Kachna2802, Vesila, Karolek, Yokasta, Tosiaczek - jakie młode i naturalnie piękne

Pełna zgoda - dziewczyny są rewelacyjne :yes::p

Illutek - kobieta o 100 twarzach i w każdej odsłonie pięknie, a jaką Ty masz piękną cerę :yes:

Romana

To od lampy błyskowe, splaszczyła obraz ... i zmardszcki :lol2::rotfl::lol2:

Dobry wieczór Kobiałki :cool:musiałam odespać wczorajszą imprezkę,było cudownie,forumki piękne że nie ma słów i jak jeszcze raz usłyszę,że któraś musi sie odchudzac to nie wytrzymam i będę :mad:same lasencje,idealne figurki a Wy wiecznie jęczycie,że grube :rolleyes:a ja wczoraj nie nadążałam czytać,ogladalam zdęcia a dzisiaj czytałam,ale fajnie było :yes:

Nazwa,

Wychodzi na to, że tu same skromniutkie panienki są co to w lustro nawet nie spojrzą albo wytrawne kokietki...:lol2:

Ooo, a ja się na imprezę nie załapałam :( Bo byliśmy u znajomych, gdzie On jest hindusem - na pysznej indyjskiej kolacyjce :lol: Było pysznie:wiggle:

Więc żałuję, ale tylko trochę ;) Nieźle napaplałyście:lol2:

MagdaZZZ,

Jak się lata po kominach to tak jest. Z drugiej strony ty miałaś ucztę dla podniebienia a my dla oczu... :lol2:

Kochane,

Jeszcze raz chciałam Wam podziękować za wczorajszy wieczór, który myślę powinnyśmy za jakiś czas powtórzyć :yes:

Nie było mnie przez dłuzszy czas,bo ogładałam Dyskoteki 1992,no ubaw miałam po pachy,jak tańczyli,jakie ubiorki :lol2:śmieje się a sama w takich kołnierzykach chodziłam :cool:a jaka szpana ja miałam chyba z 5 takich zawiązywanych,klipsy duże czerwone :lol2:i tak mnie te filmiki wciągnęły,że ogladałam i oglądałam :cool:fajne czasy były :yes:

Dziewczyny,

jak wiecie będę miała w sypialni takie mebelki:

sypialnia 1.1.jpglozko-madera_1.jpg

Pamiętacie też może, że co do tapet to wciąż nie wiedziałam czy gładka, czy w pasy, geometryczna czy może w kwiaty i stałam w rozkroku (prawie jak premier) do dzisiaj (chyba?!), bo jeszcze nie zapłacone i za tydzień, jeszcze raz tam pojadę zobaczyć czy nadal mi się podoba…

Wiedziałam jedno, że wszystkie wersje angielskich sypialni mi się podobają i w każdym kolorze, o ile zestaw kolorów to pudrowy róż, śliwka, beż i szary…

Od jakiegoś czasu bardzo podobały mi się kwiaty na tapetach, takie subtelne, rozmyte jak z obrazów impresjonistów, ale broniłam się przed nimi jak mogłam.

Dzisiaj w sklepie też najpierw zaczęłam oglądać tapety w pasy i gładkie, tłoczone i w jakieś takie subtelne geometryczne wzory … ale wzrok uciekał mi cały czas w kierunku katalogu kwiatowego.

Mąż mi zadał 1 pytanie (i za to go kocham, że nastawia mnie na tory… ) :

- Misiek a tak zwyczajnie, które ci się najbardziej podobają, tak teoretycznie…

No to ja mówię – tamte, w takie rozmyte kwiaty, jak freski na starych spękanych ścianach…

- To dlaczego ich nie oglądamy?

- Bo nikt takich nie ma

- Ale to nasza sypialnia, mnie taka tapeta w sypialni nie będzie przeszkadzała, bo nawet mi się podoba, a jak się znudzi za jakiś czas to zmienimy… Możesz mieć sypialnię jaką chcesz, nawet jeżeli tylko na 2-3 lata, tylko musisz się sama zdecydować….

I tak oto będę miała sypialnię w tapetę kwiatową połączoną z gładką i oddzielającą ja sztukateryjną listwą….

Tadammm... Moja tapeta (chyba, raczej na pewno?!?)

Illusjon_tapeta_1.JPGIllusjon_Vintage Home MV 70407_1.jpgIllusjon_Izmir HA 61706_1.jpg

Witam wieczorową porą [ATTACH=CONFIG]167098[/ATTACH]

Dziewczyny moje kochane!

Wygląda na to, że skrystalizowała mi się sypialnie - chyba (?) wybrałam tapety :lol2:

czekamy:popcorn::popcorn:

Cieszę się, że spotkanie się podobało :wiggle:

Gdańsk mi się szalenie podoba, ale całe wieki już tam nie byłam, a Kazimierz kochamy z M miłością wielką i nawet tam latem na obiady jeździmy, żeby sobie posiedzieć, na piękny rynek popatrzeć i wrócić....

wstyd się przyznać, ale w Kazimierzu nie byłam...jakoś nigdy nie jest po drodze ;) a podskórnie i na odległość czuję, że to moje klimaty:yes:

Wychodzi na to, że tu same skromniutkie panienki są co to w lustro nawet nie spojrzą albo wytrawne kokietki...:lol2:

no ba:P i bez kokieterii, też się nie czuję na swój wiek, zatrzymałam się na 24 i tak trwam...:rotfl:

Tę tapetę planuję położyć w ten sposób, że od góry i od dołu będą pasy gładkie a środkiem między listwami będzie położona ta w kwiaty.

Illusjon_tapeta_3.JPG

Do tego chce uszyć z 2 warstw półprzezroczystych gładkich tkanin (szarej i w pudrowym różu) takie zasłonki:

78179743502359523_TvExT8Ft_c.jpg180495897537523599_yH627X7u_c.jpg1266706114689681_hbTUEd0R_c.jpg

Zasłonki będą chyba w bardziej prosty sposób uszyte i zebrane chwytakiem do zasłon.

White Vision Voile Panel.jpg

Edytowane przez illusjon

Illusjon,

po pierwsze

Mąż mi zadał 1 pytanie (i za to go kocham, że nastawia mnie na tory… ) :

- Misiek a tak zwyczajnie, które ci się najbardziej podobają, tak teoretycznie…

No to ja mówię – tamte, w takie rozmyte kwiaty, jak freski na starych spękanych ścianach…

- To dlaczego ich nie oglądamy?

- Bo nikt takich nie ma

- Ale to nasza sypialnia, mnie taka tapeta w sypialni nie będzie przeszkadzała, bo nawet mi się podoba, a jak się znudzi za jakiś czas to zmienimy… Możesz mieć sypialnię jaką chcesz, nawet jeżeli tylko na 2-3 lata, tylko musisz się sama zdecydować….

medal dla męża medale1_(www.e.gif

po drugie

Tadammm... Moja tapeta (chyba, raczej na pewno?!?)

przypomina mi stare ryciny, jest spokojniejsza niż te, które pokazywałaś wcześniej. I bardzo fajna:yes:

Buuu...

No nic, może następnym razem się uda :)

Narendil, kto nie przychodzi sam sobie szkodzi. Następnym razem Ci nie odpuścimy :yes:

A teraz pokazuj te tapety :popcorn:

Już pokazuje... Ja nie jestem Profesor i zebranie myśli trochę mi zajmuje... :rotfl: :lol2:

czekamy:popcorn::popcorn:

Gudosia

Otóż już pokazałam :lol2:

wstyd się przyznać, ale w Kazimierzu nie byłam...jakoś nigdy nie jest po drodze ;) a podskórnie i na odległość czuję, że to moje klimaty:yes:

Ja o wstydzie znam jedna wierszowana teorie, ale ona inaczej idzie... :lol2:

no ba:P i bez kokieterii, też się nie czuję na swój wiek, zatrzymałam się na 24 i tak trwam...:rotfl:

I to jest najważniejsze. Mi metryka stanęła na 27 :cool:

Illu masz mądrego męża i piękne tapety :yes:czego chcieć więcej od życia?:cool:

bionda

Dzięki, ale raczej mu nie powtórzę... :D

Aniu, no i dobrze będzie :)

To chyba o to w urządzaniu chodzi, żeby dobrze się czuć we własnych wnętrzach.

Narendil,

Wiesz pewnie jak z dylematami... Ale faktycznie co mi szkodzi sorbować czegoś innego, najwyżej za kilka lat kwiaty znikną raz na zawsze... :lol2:

Ładny układ tapet ale taki zachowawczy:p

Jednak trochę się boisz tych kwiatów co?;)

Bionda,

Nie, to nie to, mnie się takie połączenia od zawsze podobały.

Ponadto, nasza sypialnia jest mała, i same kwiaty spowodowałyby, że z sypialni zrobiłby się małpi gaj.

Poza tym, mąż mi dał wolna rękę, ale muszę pamiętać, że to i jego sypialnia.

No i po czwarte zawsze na angielskich filmach podobały mi się łączone tapety albo tapeta wzorzysta połączona z panelami białymi na ścianie. :yes: