Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Illusjon,

po pierwsze

medal dla męża

Gudosia,

Przekaże w dobre ręce :D

po drugie

przypomina mi stare ryciny, jest spokojniejsza niż te, które pokazywałaś wcześniej. I bardzo fajna:yes:

Ona z bliska wygląda, i ma nawet taka strukturę, jakby to były kwiaty namalowane farbą na starej, spękanej ścianie .

Ta gładka tapeta też jest "spękana" tylko na zdjęciach tego nie widać. :lol2:

Byłam ostatnio w hurtowni firan w Katowicach,ceny tak niskie że aż oczy otworzyłam :o a te chwytaki do firan już od 2,50 zł za 2 szt z magnezem i bardzo ładne,były też tam obrusy,prześcieradła itd u nas w miescie sa z trzy punkty szycia firan,ale ceeeny masakryczne,szkoda że nie umiem szyć :( no ja wszystkiego bym się podjęła,ale nie szycia :no:wole prace budowlane,teraz jak bym była młoda poszłabym do budowlanki :D chciałabym pracowac jako geodeta,kierbud itp coś nas mało dzisiaj jest,dziewczyny imprezują :stereo:

Byłam ostatnio w hurtowni firan w Katowicach,ceny tak niskie że aż oczy otworzyłam :o a te chwytaki do firan już od 2,50 zł za 2 szt z magnezem i bardzo ładne,były też tam obrusy,prześcieradła itd

Nazwa, a przy jakiej ulicy ta hurtownia?

Mąż często do Katowic jeździ, to może kiedyś bym się zn im zabrała.

u nas w miescie sa z trzy punkty szycia firan,ale ceeeny masakryczne,szkoda że nie umiem szyć :( no ja wszystkiego bym się podjęła,ale nie szycia

Ja jeszcze nie sprawdzałam, ale myślę, że wcześniej na serce coś muszę wziąć... :lol2:

coś nas mało dzisiaj jest,dziewczyny imprezują :stereo:

No raczej, koniec i tak krótkiego karnawału... :(

Edytowane przez illusjon

witajcie wieczorowo :) my dzis imprezowaliśmy powaznie - u statecznej 3-latki na urodzinach :)

Kamilcia,

to oznacza tylko jedno wielkie szaleństwo... :lol2:

Ilu tapeta śliczna - obie super się prezentują :) ja z kolei miałam w głowie układ odwrotny - dół gładki, kwiaty górą

I tak też będzie, chociaż ten odwrotny układ Też jest ciekawy...

Trochę boję się przyszłej soboty, bo sklep wypożyczy nam katalogi i będziemy mogli podziwiać te wszystkie cudne tapety w domu... glupawka.gif[dblpt]mina[dblpt].gifco.gif

Ilu, a co to za sklep z tapetami? Pytam zachowawczo, bo nie wiem nawet, czy chcę wchodzić :D

Aniu,

sklep z tapetami (i nie tylko) to Ardeko na Żoliborzu

Ul. Elbląska 67

Bardzo miła obsługa. Pani od tapet bardzo pomocna, ale nie narzucająca się.

Mają też lampy (niestety ceny :( )

Robią meble kuchenne.

Maja przepiękne tkaniny obiciowe, zasłonowe i firanki.

Jakie ceny nie powiem, bo nie zapytałam.

Mają w ofercie szycie firan i zasłon na wymiar. Też nie znam cen.

Jak załatwiłem jedną sprawę z M, wolę nie straszyć go tymi, które dopiero mają nastąpić... :lol2:

Zazdraszczam Ci, że masz wybrane tapety. Kwiatki to nie moja bajka, ale sam fakt, że decyzja już za Tobą.... ech......

A poza tym mój mąż mówił, że macie kapitalne mieszkanie... I HEKTARY do wykończenia :D

Ja się dzisiaj nieźle zirytowałam, bo zajeżdżamy pod blok, a tam firma przeprowadzkowa. No normalnie bezczelność do kwadratu wprowadzać się szybciej, niż my!

Zazdraszczam Ci, że masz wybrane tapety. Kwiatki to nie moja bajka, ale sam fakt, że decyzja już za Tobą.... ech......

Kwiatki... myślałam, że moja też nie, a ostatnio nic innego nie widzę... Jak nie spróbuje to mnie to zamęczy. A co tam, przecież nie na zawsze... :p

A poza tym mój mąż mówił, że macie kapitalne mieszkanie... I HEKTARY do wykończenia :D

Ania, jakie tam hektary (jeszcze z 10 m2 by się przydało :p )

Za niecałe 2 tygodnie kładziemy parkiet, potem malowanie i montaż kuchni.

Mam nadzieję, że skończymy to przed Wielkanocą.

Ja się dzisiaj nieźle zirytowałam, bo zajeżdżamy pod blok, a tam firma przeprowadzkowa. No normalnie bezczelność do kwadratu wprowadzać się szybciej, niż my!

U nas w bloku już tyle osób mieszka, ... wole o tym nie myśleć.

A jak już to komentuję to mąż mówi, że jak się przeprowadzimy, to będzie cisza i spokój, bo już się wszystkie remonty pokończą. Że niby jak będę wszystko wybierała w takim tempie to mamy szansę na ostatnie miejsce.... :lol2:

Ania, jakie tam hektary (jeszcze z 10 m2 by się przydało :p )

Za niecałe 2 tygodnie kładziemy parkiet, potem malowanie i montaż kuchni.

Mam nadzieję, że skończymy to przed Wielkanocą.

Och, mnie też by się te 10-12 m2 przydało. Góra 15m2 :) Cały czas moim fachowcom sugeruję, żeby przebili się do sąsiadów i zaanektowali jeden pokój, ale zero posłuchu mam....

Ja mam twarde postanowienie, że wyprowadzam się za dwa tygodnie. Dojazdy do pracy mnie wykańczają. A i łatwiej mieszkanie nam będzie doprowadzać do stanu właściwego, kiedy będziemy na miejscu. Plus nie będziemy musieli utrzymywać obecnego mieszkania. No, same zalety. A to, ze kuchnia będzie w czasie późniejszym? No cóż, ważne, że lodówkę będę mieć. W sumie to my z naszym antygotowaniem to z całej kuchni i tak tylko potrzebujemy zmywarki i lodówki :D

Illu,

bardzo ładne tapety wybrałaś, u siebie bym nie dała, ale podobają sie mi takie na inspiracjach,

sypialnie będziecie mieć jak z pięknego romansu http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/kisses/smileys-kisses-203258.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/kisses/smileys-kisses-020995.gif

Hej, Ilu! :bye: Gratuluję podjęcia decyzji tapetowej. To chyba jedna z trudniejszych jak na razie, co? ;)

Dropek,

Mam nadzieję, że masz rację :lol2:

Bardzo się boje przyszłego weekendu, gdy kilka katalogów tych pięknych tapet wezmę do domu... :(

Och, mnie też by się te 10-12 m2 przydało. Góra 15m2 :) Cały czas moim fachowcom sugeruję, żeby przebili się do sąsiadów i zaanektowali jeden pokój, ale zero posłuchu mam....

Wyanna,

Tak to prawda same kłopoty z tymi majstrami... :lol2:

Ja mam twarde postanowienie, że wyprowadzam się za dwa tygodnie. Dojazdy do pracy mnie wykańczają. A i łatwiej mieszkanie nam będzie doprowadzać do stanu właściwego, kiedy będziemy na miejscu. Plus nie będziemy musieli utrzymywać obecnego mieszkania. No, same zalety.

No zazdrość mnie zżera... Ja z nowego mieszkania będę miała do pracy niecałe 3,5 km... :yes:

A to, ze kuchnia będzie w czasie późniejszym? No cóż, ważne, że lodówkę będę mieć. W sumie to my z naszym antygotowaniem to z całej kuchni i tak tylko potrzebujemy zmywarki i lodówki :D

To tak jak ja, a nawet zmywarki mieć nie muszę, bo jak nie gotuje, to ten 1 talezyk i filiżankę moge umyć...

No ale M już nie może się doczekać, kiedy będzie mógł wypróbować nową kuchnię. U nas M, rzadko gotuje, jak ma czas (to dobrze bo lubię zjeść :yes:, i źle, bo widać, że lubię zjeść :no: ) , ale za to jak... Szaleństwo... [dblpt]mina[dblpt].gif

Illu,

bardzo ładne tapety wybrałaś, u siebie bym nie dała, ale podobają sie mi takie na inspiracjach,

sypialnie będziecie mieć jak z pięknego romansu http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/kisses/smileys-kisses-203258.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/kisses/smileys-kisses-020995.gif

Vesi,

Sama jestem zdziwiona po trochu tą decyzją. Nie wiem czy to będzie ta na dzisiaj jest, ale raczej, chyba na pewno będzie w kwiaty :yes:

Tak jak pisałam Dropkowi - na weekend dostanę katalogi do domu... Nie wiem co się będzie działo... Może się okazać, że mąż tego nie wytrzyma...

emoty_ludzie149.gif612.gif

I zamiast w romantyczniej sypialni mieć romantycznego Luiza Felipe

:lol2::rotfl::lol2:

Będzie trup...

trup.gif

Edytowane przez illusjon