misiupl 21.11.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Witam, budujemy dom z poddaszem użytkowym w projekcie. Tymczasowo (kilka lat) chcemy wyłączyć górę z użytkowania i wykończenia. Strop żelbet ok 200mkw gr 18cm, na to izolacja (w projekcie tylko 3-4cm akustycznej). Dalej dach docieplony wełną (w projekcie 18cm + 10cm). W tej chwili mam SSO. Za wiele miejsca na docieplenie stropu nie mam, bo już są zrobione ścianki działowe na poddaszu i ich nadproża. Przy stanie obecnym powinno zmieścić się 8cm styropianu na stropie + wylewka. Czy jest sens kombinować i dawać więcej styropianu na strop czy to wystarczy i przy docieplonym dachu straty ciepła z ogrzewanego parteru nie będą aż tak duże? uff mam nadzieję, że napisałem zrozumiale pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.11.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ale ty kombinujesz... wełnę która ma być w połaci dachu na strop i zapomnieć do czasu wznowienia inwestycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 26.11.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Ale ty kombinujesz... wełnę która ma być w połaci dachu na strop i zapomnieć do czasu wznowienia inwestycji... Taaa Od kiedy to wełna położona na stropie ma lepsze parametry od położonego styropianu. Są mądre wątki o ociepleniu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196927-Ocieplenia-robione-DOBRZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 26.11.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 beton44 myślę, że miał na myśli, i dobrze, żeby wełnę co ma finalnie iść na docieplenie dachu, tymczasowo położyć na stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts