natan88 06.12.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Wszędzie trotyl jeszcze wyjdzie że każdy polak to terrorysta i ma na sobie ładunek wybuchowy... A że ABW działa sprawnie to będzie więcej akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 06.12.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Trotyl będzie wszędzie dopóki będzie istniał PiS i Jarek.Jak byli przy władzy to tak samo wszyscy internauci byli przestępcami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 06.12.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 A tu coś dla równowagi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.12.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 A tu coś dla równowagi: Coś mi się wydaje, że się nie wstrzeliłeś w klimat ze słowami tego utworu. W mojej ocenie to krytykuje obie gwiazdy naszego politycznego zoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.12.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Całe szczęście że dzisiaj cały dzień nie miałam prądu więc nic nie wiem o żadnym trotylu i spokojnie mogę zamiast wypatrywać prochu w miejscach publicznych,dalej czytać etykiety na produktach spożywczych i śledzić gmo (to ostatnio konik mój ) Przy okazji dowiedziałam się że kapusta kiszona to co innego niż kapusta kwaszona,wyobrażacie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.12.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 ... Przy okazji dowiedziałam się że kapusta kiszona to co innego niż kapusta kwaszona,wyobrażacie sobie Jutro się spytam Pani Asi ze spożywczaka o różnicę to pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.12.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Jakbyś miał nie zasnąć z powodu rozterek z jakiej gotować bigos świąteczny,to podrzucam linka http://www.gramzdrowia.pl/jedzenie/diety/kapusta-kiszona-czy-kwaszona.html Chyba porzucę to śledztwo żywieniowe,bo się fobii nabawię a tak spokojnie mi się żyło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.12.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Wolę kapustę GMO kiszoną niż "zwykłą" kwaszoną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.12.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 ja jednak wolę zwykłą kiszoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.12.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Przy okazji dowiedziałam się że kapusta kiszona to co innego niż kapusta kwaszona,wyobrażacie sobie Nie wyobrażamy.??? A dlaczego i jakie to różnice? i kto je określa? Na studiach miałam taki wysoce artystyczny przedmiot "przetwórstwo owoców i warzyw" i z wykładów dowiedziałam się, że "kwaszone" i "kiszone" to to samo, że właściwa nazwa to "kiszenie", a słowo "kwaszenie" to tylko regionalizm (tak jak krakowska "borówka" jest ogólnopolską "jagodą"). Ktoś nawet pisał pracę mgr na temat "linia produkcyjna w nowoczesnej kiszarni ogórków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 07.12.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 No właśnie w słownikach te słowa są równoznaczne.A różnice ponoć takie jak podałam w linku wyżej http://www.gramzdrowia.pl/jedzenie/diety/kapusta-kiszona-czy-kwaszona.html kiszona-naturalna fermentacja kwaszona-doprawiona przy pomocy octu i cukru Mało tego,podobno na naszym rynku kapusta kiszona prawie nie występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 14.12.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Jak to mówią, GMO jest złe, ale te mandarynki bez pestek są naprawdę dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts