galileo87 08.05.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 80-90zł za mb to jest z materiałem czy bez? gdyż nie do końca jest to jasno napisane. Prośba o sprecyzowanie. Podawane powyżej koszty odnosiłem tylko do głównej części ciepłego parapetu, bez kleju, montażu, itp. Jestem tego świadomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.05.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 podałem cenę montażu z materiałemnieprecyzyjnie napisałem - przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galileo87 08.05.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Dziękuję za wyjaśnienie. W takim razie 80-90zł za mb nie zwala z nóg. Muszę dokładniej przyjrzeć się tematowi. Wydając prawie 20 tys na okna może warto dołożyć te 1,2-1,4 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.05.2016 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Nawet nie masz sie co zastanawiac.Najwazniejsza zaleta CPEliminujesz bledy kolejnych ekip montujacych parapety wewnetrzne i zewnetrzne.Pal szesc inne zalety. Ta jest najwazniejsza bo 90% pozniejszych problemow wynika z bledow przy parapetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justo 01.06.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 dzięki za podpowiedzi, dla zainteresowanych powiem, że zdecydowaliśmy się tylko na taśmy illbrucka (tzw. ciepły montaż), a z ciepłych parapetów zrezygnowaliśmy - ale w trzech oknach gdzie parapet będzie nisko kładziemy styrodur przed montażem okien ( ze względu na materiał budowlany - porotherm - i obawę przed ciągnięciem zimna przez "pory" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 01.06.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Witam dzięki za podpowiedzi, dla zainteresowanych powiem, że zdecydowaliśmy się tylko na taśmy illbrucka (tzw. ciepły montaż), a z ciepłych parapetów zrezygnowaliśmy - ale w trzech oknach gdzie parapet będzie nisko kładziemy styrodur przed montażem okien ( ze względu na materiał budowlany - porotherm - i obawę przed ciągnięciem zimna przez "pory" ) Jeżeli ktoś świadomie rezygnuje z pewnych rozwiązań to wszystko jest OK, gorzej jak inwestora nie informuje się o dostępnych sposobach montażu patrząc tylko na to aby CENA Go nie przeraziła, a wszyscy wiemy, że usługi wykonane na odpowiednio wysokim poziomie MUSZĄ kosztować odrobinę więcej niż te "standardowo nieprawidłowe". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 02.06.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ten styrodur położony w dolnej części to "ciepły parapet" czy zwykła płyta styroduru ? jeżeli zwykła to polecam potem wrzucić tu zdjęcie tak zamontowanego okna bo przewiduje spore błędy montażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.06.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 . . .a wszyscy wiemy, że usługi wykonane na odpowiednio wysokim poziomie MUSZĄ kosztować odrobinę więcej niż te "standardowo nieprawidłowe".....piekny tekst. Standardowo nieprawidłowe - ode mnie złota czcionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justo 02.06.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 zwykła płyta styroduru - tak doradzili w oknoplaście - sami nie byli przekonani co do słuszności montowania "ciepłego parapetu" i nie chcieli tego polecić, aczkolwiek nie odradzali . Panie Cinku - może pan podpowie jak ustrzec się takich błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galileo87 02.06.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 czy podali jakieś konkretne powody dlaczego odradzali ciepły parapet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justo 03.06.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 tak jak napisałam nie odradzali, ale powiedzieli, że mocno by się zastanawiali czy warto je montować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 03.06.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 czy podali jakieś konkretne powody dlaczego odradzali ciepły parapet? Wydaje się, że jest tylko jeden: Cierpiące ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.06.2016 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 tak jak napisałam nie odradzali, ale powiedzieli, że mocno by się zastanawiali czy warto je montować.... Nie montowali - więc nie mają odniesienia. Jak dla mnie - to bardzo dobre rozwiązanie. Ułatwia montaż parapetów, eliminuje potencjalne przewiewy, zastępuje najsłabsze ogniwo okna jakim jest często listwa podparapetowa a przede wszystkim praktycznie UNIEMOŻLIWIA popełnienie błędów przy dalszych pracach (nie ma ryzyka że ktoś wyciągnie podparcie spod okien, że ktoś zostawi niezapianowaną dziurę itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 03.06.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Nie montowali - więc nie mają odniesienia. Jak dla mnie - to bardzo dobre rozwiązanie. Ułatwia montaż parapetów, eliminuje potencjalne przewiewy, zastępuje najsłabsze ogniwo okna jakim jest często listwa podparapetowa a przede wszystkim praktycznie UNIEMOŻLIWIA popełnienie błędów przy dalszych pracach (nie ma ryzyka że ktoś wyciągnie podparcie spod okien, że ktoś zostawi niezapianowaną dziurę itp). a ile trzeba liczyć wysokości na ciepły parapet (tak ok)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.06.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witam a ile trzeba liczyć wysokości na ciepły parapet (tak ok)? standardowo 70mm, ale jeżeli są potrzeby to robi się i mniej i więcej, nie ma z tym problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 03.06.2016 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witam standardowo 70mm, ale jeżeli są potrzeby to robi się i mniej i więcej, nie ma z tym problemu. pozdrawiam dzieki no to dobrze architekt mi to zrobil - wszedzie mam okna z 7cm. np xx7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.06.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witam dzieki no to dobrze architekt mi to zrobil - wszedzie mam okna z 7cm. np xx7cm Nie bardzo wiem co to ma do całości, ale ... trafił z wymiarem i tyle dokładając do tego jeszcze luz na górze to i tak na równej dziesiątce się nie skończy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justo 03.06.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 nie wydaje mi się, przecież na tym zarabiają...więc teoretycznie powinni polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.06.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witam nie wydaje mi się, przecież na tym zarabiają...więc teoretycznie powinni polecać No nie jest tak do końca, swego czasu na stronach O było można wyczytać jakie to "kiepskie" rozwiązanie, że nie można dołu zamontować i takie tam... Teraz chyba jednak zmienili front i raczej nie mają nic przeciwko, ale być może wcześniejsze "nabijanie głów" jeszcze zostało ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 03.06.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witam Nie bardzo wiem co to ma do całości, ale ... trafił z wymiarem i tyle dokładając do tego jeszcze luz na górze to i tak na równej dziesiątce się nie skończy Pozdrawiam ma ma - pewne okna żona chciala okreslonej wielkosci i jest miejsce i na luzy i na cieply parapet;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts