MMichal 04.06.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Witam ma ma - pewne okna żona chciala okreslonej wielkosci i jest miejsce i na luzy i na cieply parapet;) Aaaaaa skoro Szanowna Małżonka chciała to nie dyskutuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 04.06.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Witam Aaaaaa skoro Szanowna Małżonka chciała to nie dyskutuję pozdrawiam ba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 31.07.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Tak dla pewności spytam. czy stosując ciepłe parapety ciągle należy okno kotwić od dołu? Czy ten ciepły profil ma być klejony do muru jakimś specjalnym klejem? Jeśli tak to jaki polecacie? Co dawać na łączenie okno -profil parapetowy? Okna bedzie montować ekipa ale chce za wczasu się upewnić że zrobią dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 31.07.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Kotwienie jest nierealne kotwa montazowaDybel albo śruba do montazu oscieznicJak przygotowac otwory znajdziesz na YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 31.07.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Zapodaj jakiegoś linka z YT bo znajduje mi wszystko oprócz konkretnego opisu przygotowania otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 07.08.2016 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam, podłączę się pod temat ciepłego parapetu...dzisiaj odwiedził mnie na budowie przedstawiciel, który zaproponował mi takie rozwiązanie, cena ok. 70 zł za mb. Z góry mówię, że jestem laikiem w temacie, ale zastanawia mnie jedna rzecz, czy podobnego efektu nie uzyskamy, jeśli pod parapet zewnętrzny włożymy zwykły styropian, oczywiście odpowiednio wyprofilowany, a pod wewnętrzny normalną piankę poliuretanową? Efekt chyba ten sam, a przynajmniej podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 07.08.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Jeżeli chodzi o ocieplenie muru pod oknem to efekt zapewne będzie podobny ale tu jest jeszcze kilka innych aspektów. Okno zamontowane na takim podkładzie XPS pozwala uniknąć kilku innych problemów na budowie takich jak np zastosowanie listwy transportowej zamiast podparapetowej, brak uszczelnienia pomiędzy taką listwą podparapetową a oknem, wyjecie klinów spod okna przez kolejne ekipy budowlane. Ułatwia także dalsze prace przy montażu parapetów. Na pewno montaż parapetu będzie tańszy jeżeli wystarczy go położyć na tym XPS po wcześniejszym nałożeniu jakiegoś kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.08.2016 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 "Odpowiednio wyprofilowany" to jest słowo klucz. Do drobnych wydatków dolicz jeszcze wkladkę z tworzywa która pozwoli przykręcić parapet (nie zawsze jest potrzebna) i taśmę rozprężną. Klej tak czy inaczej trzeba dokupić osobno w obu przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 21.10.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Na stronie pewnego dostawcy materiałów można znaleźć kilka rodzajów "ciepłych parapetów". Jest XPS, są specjalne pod drzwi tarasowe są podokienne. Podokienne mają w czterech typach: sama belka pod profil, wersja z elementem na zewnątrz okna, wersja z elementem do wewnątrz budynku i taka wersja full czyli cały parapet na zewnątrz i wewnątrz. Cena oczywiście adekwatna do wielkości elementu. PYTANIE: Który lepszy, który wystarczający, jak to będzie wpływało na przesunięcie izotermy? Edytowane 21 Października 2016 przez jaroWy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.10.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Wg mnie najbardziej istotny to ten z częścią zewnętrzną, bo to tam można niedokładnie zapianować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts