Faraon1 12.04.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Drodzy forumowicze mam pytanie czy to prawda że po wejściu do uni gmina wydając pozwolenie na budowę domu powinna zapewnić , wybudować media. Jak to jest uwas i jak było do tej pory.A jak to jest w praktyce?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 12.04.2004 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Drodzy forumowicze mam pytanie czy to prawda że po wejściu do uni gmina wydając pozwolenie na budowę domu powinna zapewnić , wybudować media. Jak to jest uwas i jak było do tej pory. A jak to jest w praktyce? pozdro Czy nikt mi nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 12.04.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Chociaż niech to wygląda, że Ci pomogę. Więc Ci gmina pozwolenia nie wyda i będzie (gmina) O.K. Tak naprawdę to jeżeli w gminie nie masz np kolegi ze szkolnej ławki to nie spodziewaj się od nich dużo, ja nie mam i na gminę nie liczę. Do mediów u mnie powstawały komitety czyli kto chciał to się składał i tak powstała woda, prąd i gaz po około 1000zł od łebka od każdego z mediów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 12.04.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Faraon1Na Unię raczej nie licz. Natomiast aby dostać pozwolenie na budowę, gmina pewnie wyda Ci zaświadczenie o tym, że: istnieje możliwość podłączenie do gminnej sieci wodociągowej jednak wymaga to rozbudowy istniejącej sieci.Co prawda wystarczy to do pozwolenia ale jednocześnie nie masz określone czy i kiedy gmina wykona przyłącze.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 12.04.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Drodzy forumowicze mam pytanie czy to prawda że po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 13.04.2004 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Chociaż niech to wygląda, że Ci pomogę. Więc Ci gmina pozwolenia nie wyda i będzie (gmina) O.K. Tak naprawdę to jeżeli w gminie nie masz np kolegi ze szkolnej ławki to nie spodziewaj się od nich dużo, ja nie mam i na gminę nie liczę. Do mediów u mnie powstawały komitety czyli kto chciał to się składał i tak powstała woda, prąd i gaz po około 1000zł od łebka od każdego z mediów. Ilu było inwestorów ile metrów do położenia a te 1000 zł to dużo czy w normie to znaczy w standarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 13.04.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 8- inwestorów, 250 metrów każdego z mediów (prąd, woda, gaz). Co do zasad w jaki sposób było dokładnie organizowane nie jestem z orientowany ale chyba gmina czy dostawca danego medium też się coś dokładali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 14.04.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Już teraz gmina ma obowiazek uzbroić dzialkę budowlaną poniewaz nie ma pieniędzy i po wejściu do unii też ich miec nie będzie możesz czekać 10 lat lub rozbudować infrastrukturę na koszt własny i zamieszkać.Takie mamy realia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 14.04.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Mój architekt mówił, że w Gdańsku w tej chwili gmina nie wydaje pozwoleń o ile nie przedstawi się UMÓW z dostawcami mediów na dostawę prądu, wody, odprowadzenie ścieków. Oznacza to mniej więcej tyle, że zanim dostanie się pozwolenie trzeba sobie te media załatwić i oczywiście zapłacić za nie z własnej kieszeni. Czyli przepis jest martwy - gmina i tak tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 10.10.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Mój architekt mówił, że w Gdańsku w tej chwili gmina nie wydaje pozwoleń o ile nie przedstawi się UMÓW z dostawcami mediów na dostawę prądu, wody, odprowadzenie ścieków. Oznacza to mniej więcej tyle, że zanim dostanie się pozwolenie trzeba sobie te media załatwić i oczywiście zapłacić za nie z własnej kieszeni. Czyli przepis jest martwy - gmina i tak tego nie zrobi. Ale banda nawet śmieszne PiS chyba tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 10.10.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Faraon1 minelo ponad dwa lata. Uzbroiles dzialke?Jesli tak , to moze napisz o tym w kilku zdaniach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 11.10.2006 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Faraon1 minelo ponad dwa lata. Uzbroiles dzialke? Jesli tak , to moze napisz o tym w kilku zdaniach. Pozdrawiam. U nas gmina oddaje za media więc wszyscy inwestorzy "sztuk" 11 zapłacili tylko za przyłącza a zaprzyjaźniona rodzima firma wykonała główne sieci czyli wodę i kanalizę.Energiapro czyli Energetyka miała termin do czerwca wykonała w 90 % zostało jej tylko odbiory i podłączenia.Mamy problem z gazem wspomniana firma wykonałaby tak jak w pobrzednich wariantach ale nie ma papierka jakiegoś isso 2000 (a jest wymagany do budowy sieci średniego przesyłu gazu) ,jest gotowa zainwestować znowu swoje pienądze aby wykonać główną sieć.Problem w tym , wszystkie firmy tzw.gazowe albo nie chcą iść w taki układ i nawet nie chcą zafirmować za opłatnością lub chcą 20-30% od kosztorysu z gazowni i jest to nie opłacalne.Gazownia zwraca nie małą sumką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 14.10.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Szkoda bez oddzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts