Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hovawart: kto ma pieska tej rasy

ozzie

Recommended Posts

Opal, dziekuje za zaproszenie. :D Bardzo chetnie spotkamy sie z wami, tylko musimy znalezc jakas wolna chwilke... Ten weekend mamy caly zajety, moze w okolicach Bozego Ciala, lub pozniej? Mozemy wybrac sie na jakis spacer, poznac was i Etne, no i zobaczyc jak moje dzieciaki (chlopiec ma 6 lat, dziewczynka prawie 10) zachowuja sie przy psie :lol: Dajcie znac kiedy i gdzie :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 217
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sliczna ta twoja Rafia :)

Jak sie chowa? Jaki ma charakter? Napisz cos wiecej, prosze! :wink:

Witam

Jestem bardzo zadowolona z posiadania hovawar-tki Rafii :))

Spełniła moje najskrytsze oczekiwania:

1. Przyjaciel rodziny i dzieci, ale nie kanapowiec

2. Stróżująca - obronna:) stróżuje faktycznie, swoim wyglądem stawia na równe nogi, obronność - nie rzuciła się nigdy na nikogo, ani na dzieci, ludzi, psy

3. Może przebywać na ogrodzie

4. Nie potrzebuje bardzo długich spacerów ( jak gończe psy:)), sama potrafi zając się zabawą.

5. Nie brudzi się - nie potrzebuje czestych kąpieli, czesanie.

6. Jest posłuszna ( chodzimy z nią do psiego przedszkola:))

7. Pilnuje się w terenie, sama :)

jest cudowna. Zdrowa i mądra:)) po Mamie Ankorze i Tatusiu Jambo:))

• 2 weeks później...

MAM MAŁĄ HOVAWARTKĘ !!!! :D :D :D

PRZYWIOZŁAM JĄ DZISIAJ DO DOMU :)

JEST CUDOWNA CZARNA PODPALANA - NO ŚWIETNA .

JAK KTOŚ CHCE DOBREGO HOVAWARTA TO POLECAM HODOWLĘ, Z KTÓREJ JĄ WZIEŁAM . SZCZENIAKI MAJĄ 13 TYGODNI. MOGĘ PRZESŁAC FOTKI SWOJEJ MAŁEJ - PADNIECIE Z ZACHWYTU 8)

SZCZENIAKI SĄ W MIARĘ TANIE BO BEZ POŚREDNIKÓW 1500ZŁ A PO CHAMPIONACH I TO JAKICH 8)

mam suczkę z hodowli cień laurowiśni. link do strony http://www.hovawarty.pl

szczeniaki naprawdę piękne i dorodne. moja mała widać ,że nauczona załatwiania na dworzu :). teraz jest po szczepieniach więc trochę siedzi w domu - ale wybrała jedno miejsce ( pod drzwiami toaety :wink: i tylko tam się załatwia 8) )

rodowody rodziców dostępne na stonie klubu hovawarta http://klub.hovawart.pl/ho/su/nikita.php tu akurat pod tym linkiem dane mamusi astry - nikity :)