compi 22.11.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Nawet trochę dłużej, ale liczę pełne obciążenie. Dwa dni temu przy okazji wizyty szambiarki u sąsiada wyczyściłem komorę główną. Spodziewałem się większej ilości jakiegoś papierowego "błota" lub "gliny" na dole, a znalazłem niewielką warstwę osadu typu kozie bobki. Producent zaleca czyszczenie +- co 9 m-cy. Sprawdziłem filtr pompy powietrza - nie ma co wymieniać, jest prawie czysty. Co dwa lata producent zaleca wymianę membrany. Wiosną to sprawdzę. Na dzień dzisiejszy, gdyby nie niespodzianki z wysokim poziomem wód gruntowych w ub. roku i związane z tym kłopotliwe czasem (szczególnie zimą) wypompowywanie wody ze studni chłonnej, uznałbym ten zakup za strzał w dziesiątkę. Producent jednak nie jest winny zmianom w przyrodzie : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Kamilka 23.11.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 WitamJako że niedługo będę szukał jakiejś oczyszczalni dla siebie kolego compi czekam na dalsze posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.11.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Tylko co tu pisać jak nic się kompletnie nie dzieje. Poziom wód gruntowych niski, więc nawet nie ma czego doglądać w studni chłonnej, bakterie na wszelki wypadek wrzucone do kibelka, pozostało jedynie obsypanie samej oczyszczalni, ale najpierw muszę ocenić jak będę równał teren wokół domu i dopiero będę mógł dokupić odpowiednie nadstawki do eko. Mogłem ją obsadzić te 20-30cm wyżej, ale przy kilkunastu metrach odległości od domu wymagany spadek zrobił swoje i stąd potrzeba przedłużenia/podwyższenia włazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 25.05.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ktoś jeszcze posiada. Proszę więcej opinii:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 25.05.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 ja mieszkam i uzytkuje 2 lata. Raz wybieralem bo pozatykala mi sie chusteczkami tymi materialowymi dla malych dzieci...to wszystko. A bakterie tez sypie, w ten sposob nie ograniczamy sie z detergentammi, a oczyszczalnia bardzo dobrze pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts