pokemonjynx 22.11.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 witam chce zrobic ogrzewanie podlogowe i problem mam w tym ze cena styropianu fs20 mnie przeraza.wie ktos z kolegow jaki tanszy styropian moge zastosowac?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cerbin 22.11.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Każdy tańszy. Po co Ci twardy styropian podłogowy na podłogę? Chodzić będziesz po tym? Są inne metody niż styro, ale jeśli styro - to porządne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokemonjynx 26.11.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 mozesz powiedziec normalnie?a nie byc zlosliwym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 mozesz powiedziec normalnie?a nie byc zlosliwym.... Ale dlaczego drogi? dobry styropian na posadzki kosztuje ok 200zł/brutto za 1m3 czyli przy grubości 10cm = 9m2. Ja dawałem 15cm na 170m2 czyli wyszło 1m3=6m2 jakieś 5700zł za cały dom czy to dużo? na posadzkę dałem jeszcze papę termozgrzewalną folię, wspomniany styropian, znów folię i folię aluminiową potem rurki ogrzewania podłogowego wylewkę i na to wykończenie. W tym momencie nic więcej nie robię (chyba, że przyjdzie mi zmienić wykończenie). Wszelkie dołożenie po wykończeniu dodatkowej izolacji wiąże się z całkowita destrukcją(koszty ogromne) więc na tym etapie nie można oszczędzać , a szczególnie na ociepleniu=styropianie. Jeśli budujesz domek piętrowy(ja budowałem parterowy) to tej powierzchni jest przecież mniej i wyjdzie Ci taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts