uzytkownik 12.04.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 witajcieczy ktos z Was mial do czynienia z odbiorem budynku (zakonczenie budowy) na nowych warunkach ? slyszalem ze inspektorat nadzoru budowlanego czesto "czepnia sie " wszelakich odchylen od projektu ? sam mam takie (chociaz sa niewielkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 13.04.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 witajcie czy ktos z Was mial do czynienia z odbiorem budynku (zakonczenie budowy) na nowych warunkach ? slyszalem ze inspektorat nadzoru budowlanego czesto "czepnia sie " wszelakich odchylen od projektu ? sam mam takie (chociaz sa niewielkie) Kierownik budowy powinnien Ci wszystko wytlumaczyc od stycznia do marca odbywaly sie szkolenia w tym zakresie jesli ma oplacona skladke OC to mogl korzystac z nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 13.04.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Sam jestem ciekaw jak to będzie. W zeszłym tygodniu złozyłem dokumenty o odbiór budynku i teraz czekam na inspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torian 13.04.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 A JAK BYŁ JUŻ CZĘŚCIOWY ODBIÓR TO TEŻ TERAZ NA OSTTECZNY PRZYCHODZĄ OGLĄDAĆ DOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
js 13.04.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Kierownik budowy powinnien Ci wszystko wytlumaczyc od stycznia do marca odbywaly sie szkolenia w tym zakresie jesli ma oplacona skladke OC to mogl korzystac z nauki. To się nazywa konkretna odpowiedź fachowca Spytaj się kogoś to się dowiesz. Jarpol napisz coś konkretnego reklamujesz się jako fachowe biuro może już czas pomóc podając konkretne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 13.04.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 może już czas pomóc podając konkretne odpowiedzi. Kazdy budynek to inne zjawisko wiec odpowiedz nie moze byc ogolna - wystarczy aby budowla odpowiadala pozwoleniu na budowe i projektowi technicznemu wtedy nie powinno byc problemow. Jak sa problemy prosze indywidualnie zadzwonic podpowiem co nalezy zrobic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaworski 14.04.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Ja jest po. Złożyłem zgłoszenie, dziennik budowy, oświadczenie kierownika że wszystko jest zgodne z projektem (a nie było), odbiór kominiarza, odbiór ZE, pomiar geodezyjny, oświadzcenie elektryka że instalacja wewnętrzna została wykonana zgodnie z projektem (a nie była) i zgodnie z normami etc. Po 21 dniach odesłali mi dziennik budowy i po krzyku. Nikt nic nie oglądał. Pewnie nie mają czasu i pieniędzy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 14.04.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Ja też trochę pozmieniałem: okna, drzwi, wysokości, Myślę jeszcze nad ścianą kolankową bo w projekcie mam prawie zerowąale się trochę boję.Po wypowiedzi (wyżej) chyba jednak zrobię jakieś 3 pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts