RYSZARD 13.04.2004 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Czy mokra działka to tragedia. Oglądałem pięknie położoną działkę, powierzchnia ponad 100 arów, ale zmartwiła mnie że pomimo tego że leży na sporym stoku jest mocno podmokła. Miejscami po sporym deszczu stoi w zagłębieniach woda. Jaki jest ratunek, i czy koszty odwodnienia są spore. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 13.04.2004 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Sprawdzić jaki jest przekrój ziemi. Jeżeli do kilku metrów są wrstwy żwiru lub pisku to studnia chłonna ( + ewentualne dreny) załatwi wszystko. Popytać sąsiadów, wykopać dół a najlepiej zrobić odwiert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 13.04.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 U mnie jest podobnie. pod warstwą humusu mam zwięzły, gliniasty grunt. Nie obejdzie się bez drenażu odwadniającego fundameny. Izolacja fundamentów musi być szczególnie dobrze wykonana. Opisywał te sprawy m. inn. Murator. Odpada budowa piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 13.04.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Koniecznie zrób badania geotechniczne - dadzą Ci ogląd z czego działka się składa i czy ta woda stoi i stać będzie czy są pod spodem warstwy przepuszczalne. Może wystarczy zdjąć warstwę ziemi i będzie OK. Jak nie to może drenaż i studnia jak radzi Kaltam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 13.04.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Najlepiej wykop tam staw-woda w stawie gwarantowana a i karpika na święta bedziesz miał własnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts