piotrekb1981 23.11.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.Po raz pierwszy gipsowalem sciany podczas remontu mieszkania. Na marginesie nie bylo tak zle. Moj problem jest jednak inny. Mialem dosc duza roznice pomiedzy scianami okolo 1 cm na szerokosci 8 cm. Do prac uzywalem knauf uniflott. Niestety skonczyl mi sie przedwczesnie i postanowilem wykonczyc nierownosc gladzia szpachlowa. Po pozniejszej analizie okazalo sie ze jednak nie nadaje sie ona do tej roboty (grubosc 2mm a nie 10), wiec poki byla jeszcze w miare mokra sciagnalem ja szpachelka. I tu mam pytanie, poniewaz nie wiem czy doszedlem juz do warstwy uniflottu. Czy bede mogl nalozyc gipsu nawet jesli zostala jakas cienka warstwa gladzi? czy mam dalej to sciagac? Jest juz trudniej jak na poczatku chociaz caly czas cos tam schodzi. Tylko nie wiem co dokladnie.mam nadzieje ze nie namieszalem za bardzo. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryś-62 25.11.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 witam.przede wszystkim KNAUF-UNIFLOT,nie jest gipsem którym wykonuje się gładzie,jest zbyt twardy w obróbce,dla laika najlepszy jest Cekol C-45 finishco do pytania,to ja bym tego juz nie skrobał tylko podruwnać i naciągnąć jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parszy 25.11.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Zastanów sie co cię będzie więcej zachodu kosztowało, skrobanie czy ponowne zaciągnięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts