destructor 24.11.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) Witam, Mam wycięte otwory w płycie MDF o średnicy 4 cm. Potrzebuję te otwory powiększyć do średnicy około 6,5 cm (na puszkę elektryczną). Jestem laikiem i nie wiem jakim narzędziem powiększyć taki otwór. Otwornicą chyba odpada, bo wiertło nie ma już się na czym trzymać gdyż jest już dziura. Chyba że delikatnie przykładając otwornice bez wiertła by się dało ale boję się że mi zjedzie gdzieś na bok. Nie ma możliwości wymiany tej płyty na nową bo jest częścią dużego mebla. Płyta grubości 18 mm. Edytowane 24 Listopada 2012 przez destructor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.11.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Przymocuj w jakikolwiek sposób od drugiej strony kawał deski zakrywający ten otwór. Jeśli nie ma dostępu od drugiej strony, to od tej strony, od której masz dostęp przymocuj kawałek cienkiej sklejki albo płyty paździerzowej. I dalej już normalnie, otwornicą. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 24.11.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Albo wytnij w desce (im grubsza, tym lepsza) dziurę fi 6,5. Użyj ją jak szablon. Otwornica powinna wystarczyć. Mocowanie deski zostawiam Twojej wyobraźni (dwie mocne dłonie, plastry Aikido..). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
destructor 25.11.2012 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Dzięki, też myslalem nad podobnym rozwiązaniem. Dam radę, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts