Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hej Gosiu,

Pomysły i wizualizacje super! Kominek wyszedł naprawdę fajnie, z niecierpliwością czekam na resztę.

Mogłabyś napisać z jakiej części Polski jestes, może być na priva. Chodzi mi o wycenę schodów, którą podałaś. Wydaje się niesamowicie tanio, nam za drewniane takie: SCHIDY METKA FORUM MURATORA.jpg Zdjęcie od forumowego Mytki

Powiedzieli ok 35 tys.

• Odpowiedzi 459
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosia dokładniej przejrzałam dziennik i już widzę, że odpowiedzi na moje pytania można było znaleźć na wątku :)

Z niecierpliwością czekam na Twoje efekty, bo podobają nam się podobne rzeczy. Zapraszam do mnie do wątku :)

Na kiedy planujecie przeprowadzkę?

aaaa, no widzisz - to już wiem jak pokazałaś zdjęcie

u mnie schody będą tak jak na tym zdjęciu pokazanym u Gumisiowej - po jednej stronie jest pustka więc gdyby były betonowe z nakładanymi dywanowymi to z boku by to nieładnie wyglądało :no:

dlatego muszą być dywanowe z konstrukcją - u Ciebie po obydwu stronach schodów masz ścianę a u mnie musi być po jednej taka balustrada, najlepiej szklana

isa99, spójrz na linka http://muratordom.pl/wnetrza/podlogi-i-schody/piekne-schody-w-domu-inspiracje-zdjecia,125_7095.html?&photo=18612#gallery (nie umiem wklejać zdjęć) czy o takie schody Ci chodzi, bo ja planuje właśnie takie i tak jak piszesz mam ścianę tylko z 1 strony, a z 2 pustkę i jak na razie to nie chcę żadnej balustrady, bo myślę, że to fajnie wygląda jak jest tak pusto

gosia-goja my planujemy przeprowadzkę w podobnym terminie, więc będziemy mogły się wspierać i pomagać w wyborach :)

Już u mnie na wątku pisałam, że na pewno nie będziemy mieć takiej balustrady jak na wizualizacjach. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na MarJelkową, choć rozwiązanie kóre u mnie wkleiłaś też rozważamy.

isa99, spójrz na linka http://muratordom.pl/wnetrza/podlogi-i-schody/piekne-schody-w-domu-inspiracje-zdjecia,125_7095.html?&photo=18612#gallery (nie umiem wklejać zdjęć) czy o takie schody Ci chodzi, bo ja planuje właśnie takie i tak jak piszesz mam ścianę tylko z 1 strony, a z 2 pustkę i jak na razie to nie chcę żadnej balustrady, bo myślę, że to fajnie wygląda jak jest tak pusto

noo, te są super!

i faktycznie są betonowe obłożone konglomeratem (chyba)

ja mam takie ułożenie jak w tej wizualizacji u Gumisi

http://img834.imageshack.us/img834/381/schodydywanowe4.jpg

chyba Gosia się nie obrazi że je tu wkleiłam :rolleyes:

tylko moje nie idą wprost do samej góry tylko w połowie powinno się zrobić półpiętro i w drugą stronę do góry tzw. dwuzabiegowe ze spocznikiem

Edytowane przez isa99

Isa, no właśnie nie mam swojej galerii, ale ja nawet zdjęć wklejać nie potrafię:) u mnie schody dotykają ściany tak jak u Ciebie tylko że z prawej strony i tak samo jak piszesz mam schody dwubiegowe gdzieś tak w połowie mam spocznik i na dzień dzisiejszy jesteśmy zdecydowani na te białe chyba że nie znajdziemy tego białego materiału to wtedy będzie drewno, ale mam nadzieję że znajdziemy. Pozdrawiam :bye:

ps właśnie też zauważyłam, że jesteśmy sąsiadki:)

gosia-goja mam nadzieję, że się nie gniewasz że my Ci tu wątek zaśmiecamy:rolleyes:

no mnie po prostu żadne inne nie pasują - tylko białe

jakbym miała robić drewniane to musiałabym zmienić całą moją wizję - a to mi się nie uśmiecha, bo myślałam dllluuuugooo, oj długo ;)

dziewczyny pewnie ze sie nie gniewam :lol2::lol2:

W koncu watek zaczyna zyc i mam o czym czytac, a juz myslalam ze mam tak nudno ze nikt do mnie nie zajrzy

wiec piszcie ile chcecie :wave::wave:

lenka

nie rezygnuj z bialych schodow i nie mow ze materialu nie znajdziesz. Ja wczesniej tez myslalam ze to jakis moj wymysl biale schody z konglomeratu ale teraz jestem przekonana do wyboru i bede rozmawiala z Panem od wyceny w piatek. Wiec jak cokolwiek sie dowiem to dam znac :wiggle:

Gosia, ja tez mam zamiar jeszcze w tym tygodniu podjechać w jedno miejsce może tam się czegoś dowiem więcej, ja od razu jeszcze szukam blatu do kuchni. pozdrawiam:bye:

Gosia bardzo ładny kominek, tzn. obudowa :p tak z ciekawości pamiętasz rozmiar wkładu?

Wydaje mi się, że jakby był dłuższy i troszkę większy byłaby rewelka, choć tak też jest bardzo ok.

Widzę szykuje nam się na forum typowe glamour wnętrze :rolleyes: bardzo jestem ciekawa efektu końcowego, będę podglądać ;)

Gosiu, mnie też bardziej podobają się te pierwsze jasniejsze (te są chyba przecierane?) chociaż te drugie też są OK, tyle że ciemniejsze

to już wybór bardziej pod kątem które lepiej pasują: czy ciemniejsze czy jaśniejsze

to jest gres matowy, tak?

ze schodami to nie kuś ;) nie kuś, ja już mam swojego faworyta

Gosia głos na płytki nr. 1 :rolleyes:

dziewczyny ja odradzam te drzwi z kilkoma przeszkleniami, miałam takie w mieszkaniu i kurz który się zbierał po obu stronach drzwi,w tych rancikach przy szkle doprowadzał mnie do szału :sick:

Gosia głos na płytki nr. 1 :rolleyes:

dziewczyny ja odradzam te drzwi z kilkoma przeszkleniami, miałam takie w mieszkaniu i kurz który się zbierał po obu stronach drzwi,w tych rancikach przy szkle doprowadzał mnie do szału :sick:

Martuś, dlatego ja planuję większość w domu w kolorze szarym - tak jak kurz :rotfl:

okna w kolorze antracyt - nawet jak nie domyję to kto to zobaczy? no ja na pewno nie ;)

ze schodami i z kuchnią będzie zgryz bo mają być biale ;)