Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam się i ja w Twoich "progach":rolleyes: Zapowiada się kolejny super domek:yes: Podglądałam z ukrycia, ale w końcu musiałam coś napisać bo zrobiło mi się Ciebie żal przez te Twoje stresy z fachowcami ;);) Większość z nas to przeżywała, pewne rzeczy trzeba niestety olać, pewnych nie popuścić i walczyć o swoje:rolleyes: Najważniejsze, żebyś w tym wszystkim nie przestała lubić tego miejsca i miała jak najwięcej fajnych wspomnień z tego okresu budowy i wykańczania, bo potem mimo wszystko miło się to wspomina :p Życzę jak najmniej stresu (szczególnie w Twoim stanie) i szybkiej wprowadzi :hug::hug:

Magda

• Odpowiedzi 459
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiu, mam nadzieję,że tym razem ekipa okaże sie celnym strzałem :hug:

Wiem,ze teraz masz inne sprawy na głowie, ale zapytam, w wolnej chwili jeżeli pamiętasz napisz mi proszę, z jakiego materiału są wykonane Twoje listwy przypodłogowe, jaka jest ich wysokość, producent i cena.

Pozdrawiam Tequila

Hej Gosiu, ja ostatnio rzadko bywam na forum, a jak jestem to podczytuję, a na odpisywanie czasu brakuje.

Odnośnie postępów u Was w domku, schody są przepiękne! Bardzo mi się podobają! :yes: Zabudowy meblowe też bardzo fajne,z czego będziecie mieli blat w części prysznicowej?

Kiedy będziecie mieć kuchnię i na kiedy planujecie przeprowadzkę?

Narożnik ładnie się prezentuje, jaka to firma?

Gosiu współczuję przepraw z ekipami, niestety trafić na porządną wcale nie jest ta łatwo. Naprawdę powinnaś wyluzować i trochę odpuścić nie ma sensu się tym przejmować w Twoim stanie! Na kiedy masz termin? Imię dla córuni wybrane?

Mam pytanko . Zakupiłaś tapetę w napisy - Jak wygląda na ścianie . Może zostało Ci parę metrów . Rolki są dość długie a ja potrzebuję małą ilość .
hejka Agnes

jak mam byc szczera to NIC

Panowie robia caly czas poprawki po poprawkach, a jest to praca ktorej nie widac.

Bo jakby ktos przyzedl do mnie do domu to by sie zastanawial czemu nie meblujemy i nie sprzatamy, ale wtajemniczeni wiedza ze jeszcze mnostwo poprawek typu wymiana siikonow w obu lazienkach, doczyszczanie fug, poprawianie sufitow i scian, demontaz i ponowny montaz kabin, baterii itp

Takze moze pod koniec tygodnia cos sie zmieni w wygladzie domu.

Dzisiaj zaczyna sie 9 TYDZIEŃ OPOZNIENIA firmy wykonczeniowej i Panowie uwazaja ze wszystko jest w porzadku........./no comment/

To faktycznie masakra.

Trzymam kciuki Kochana aby to szybko się zakończyło i czekam na dalsze relacje i foteczki już z kolejnego etapu :)

Tej tapety potrzebuję około 4- 5 metrów . Mam ściankę wysoką na 1,20 m przy której będzie toaletka . Jeżeli masz zdjęcie ściany z tą piękną tapetą , wklej proszę.
Kochana to aż pol rolki :-) niestety mi tyle nie zostanie, bo tu wchodzi w gre przesuniecie wzoru o jakies 60cm, wiec to sie inaczej uklada :-)

Jeszcze nie mam na scianie :-);)

Tapeta bardzo mi się podoba .Więc szybciutko pobiegłam do sklepu i zamówiłam ją . Będę ją kładła jednak w innym miejscu - w przedpokoju . Niestety wiem , że zabraknie mi 40 , 50 cm. / po uwzględnieniu przesunięcia . Szkoda mi było zamawiać aż 2 rolki .

Czy taka ilość ci może zostanie ? . Mogę poczekać .

Tego nie wiem

Musze poczekac az sie zacznie ukladac. Pozdrawiam

Będe do ciebie zaglądać co chwile . Daj znać jak zostanie tapetki . Koniecznie zrób zdjęcie obklejonej ściany .

• 3 weeks później...
Ania

nie nic z tych rzeczy, jeszcze chwila :)

Na moim forum cicho bo u mnie na budowie dzieki NAJGORSZEJ FIRMIE W LUBLINIE nie dzieje sie nic !!!

Może to niewielkie pocieszenie, ale sądzę, że większość z nas na pewnym etapie budowy miała wrażenie, że na najgorszą firmę budowalną w swoim mieście....

Witam serdecznie Gosiu po raz pierwszy :welcome:

Przyglądałam się z ukrycia ale w końcu postanowiłam napisać :) byłaś moją inspiracją co do powiększenia okna tarasowego w salonie u nas na razie duża dziura. Pisałaś że drogie, mogę spytać o cenę ? Łazienka zapowiada się cudownie u siebie chyba zrobię podobną :rolleyes:

U mnie powiedzenie do trzech razy sztuka sie nie sprawdzilo.

A w zasadzie firma, z ktora podpisalismy umowe na wykonczenie calego domu sie nie sprawdzila.

KOMPLETNA PORAŻKA, nie potrafili poradzic sobie z niczym, mysle ze nie nadaja sie kompletnie do prowadzenia firmy w tej branzy

Mam setki zdjec ich fuszerek w kazdym pomieszczeniu, pełna kompromitacja.

Po fakcie od kilku osob dowiedzialam sie jaka o nich opinia wsrod klientow krazy - ze oszukuja wszystkich, ze maja robotnikow z lapanki, bo nikt u nich nie chce pracowac bo nie chca kasy placic i ze w ogole robia byle jak za duza kase, nie pilnuja zadnej budowy i swoich podwykonawcow. I ze juz kilku klientow mialo z nimi niezle przejscia i ze na pewno nie jestem pierwsza w tym temacie

Po wizytach u prawnika NARESZCIE ROZWIAZALISMY Z NIMI UMOWE

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Naprawdę współczuję przebojów Gosiu. Podglądam Twój wątek od jakiegoś czasu i aż dziwię się, że tyle wytrzymałaś. Mam nadzieję, że znajdziesz ekipę fachowców z prawdziwego zdarzenia i zatrze się ten budowlany zgrzyt:yes:

Witaj,

przeczytałam skrupulatnie wszystkie strony Twojego wątku - jestem pod ogromnym wrażeniem, dom jest boski, a z każdym dniem staje się ładniejszy. Ja dopiero w przyszłym roku na wiosnę zaczynam przygodę z budowaniem, ale już teraz jesteś wielką inspiracją!!:):):)

przyszłam się przywitać, ponieważ od jakiegoś już czasu śledzę Twoją galerię :) nie ukrywam, że wiele Twoich inspiracji pokrywa się z moimi - nawet mam w kompie zapisane te same zdjęcia mebelków ) aż trudno mi było uwierzyć, że komuś może podobać się dokładnie to samo co mi :) Niestety ja z racji koniecznych oszczędności muszę często szukać tańszych odpowiedników . Jeszcze raz gratuluję postępów (mimo trudności, z którymi chyba każdy się boryka na budowie) i życzę pomyślnego zakończenia budowy :)
Witam, Piękny domek - gratuluję pomysłowości. Czy mogłabym uzyskać więcej informacji o schodach (materiał, cena za m2)?