GUMISIOWA 22.01.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ja zamawialam baterie Hansgrohe,sluchawki Grohe,baterie kuchenna Grohe na http://www.termicotychy.pl -rewelacyjne ceny mieli NP.za mieszacz do batreii podtynkowej Hansgrohe w Bielsku zaplcilam 320 zl a pozniej u nich dokupilam dwa nastepne za 143 zlote...Baterie tez byly duzo tansze Wanna,umywalka i kibelek-z http://www.lazienkaplus.pl -super kontakt,zero problemow Pochlaniacz http://www.magicznaplaneta.pl -super kontakt,zero problemow Pol wyposazenia przez neta zamowilam bo ja nienawidze lazic po sklepach:rolleyes:-ZERO PROBLEMOW;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 22.01.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Gosia, pamiętam o fotkach, które miałam zrobić, ale nie byłam na budowie ani razu, dziś mamy się wybrać trochę posprzątać, chociaż doczytałam że płytki wybrane więc zdjęcia już niepotrzebne:no: Lenka zrób:yes: - ja chętnie oglądnę bo też chcę takie jak masz w łazience - tylko na prawie cały dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.01.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Wszystkie płytki, baterie, wannę i wc kompakt kupiliśmy przez internet. Dotarły całe, oryginalne, jedynie kibelek przyjechał z rozbitym pojemnikiem na wodę (niestety sklep kompletnie nie zabezpieczył go przed ewentualnym uszkodzeniem), ale od razu zareklamowałam i przywieźli mi nowy. Polecam tę drogę jak najbardziej EDIT: Wannę też trafiliśmy w suuuper cenie. Prawie połowa sklepowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 22.01.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ja do poprzedniego domu wszystkie wanny, umywalki, baterie kupowałam przez internet! Lodówkę, piekarnik i okap tez przez neta Ja zawsze wybieram opcję zapobraniem I tylko tutaj uczulam, bo moi znajomi mieli przypadek gdzie zapłącili przed dostarczeniem towaru za płyte indukcyjną i pekarnik, towar do nich nie dotarł firma oficjalnie zbankrutowała, oczywiście sprawa jest w sądzie ale najpierw w takich przypadkach kase dostaja banki itd, a klienci na końcu , o ile dostana a za ile czasu nie wiadomo (wiadomo pwnie byli wyjątkiem potwierdzającym regółę ,ze taka opcja zakupów jest bezpieczna ale lepiej wyjątkiem nie być ) Ale opcja za pobraniem rozwiazuje problem i ryzyka nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 22.01.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 jest, ale zawsze za dopłatą. poza tym od tego jest rękojmia, żeby nie robić szopki nad kurierem., bo przecież on też jest w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.01.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ja duży, kosztowny sprzęt zawsze sprawdzam (bez dopłat), to dosłownie chwilka, a kurier nigdy nie zrobił jeszcze z tego powodu problemu. W razie czego można też podobno zadzwonić po niego w ciągu 7 dni i wtedy spisać protokół szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 22.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 no właśnie że zawsze trzeba sprawdzić przy kurierze czy towar nie został uszkodzony w trakcie transportu np. - wtedy od razu składa się reklamację kurierowi tyle że żeby otworzyć paczkę trzeba najpierw zapłacić chyba żeby przed zapłatą potrząsnąć przesyłką - jak gabaryty pozwolą - jak coś grzechocze a nie powinno - nie brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 23.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 My w łazience na dole mamy samą deszczownicę- tylko, że z tej łazienki będziemy korzystać sporadycznie, prysznic będzie używany raczej tylko przez gości. U siebie w łazience bym się na takie rozwiązanie nie zdecydowała, wydaję mi się że jednak rączka się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 23.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Fajnie takie rozwiązanie wyglada ale ma pewne wady Ja np: w domu nr 2 żeby nie była słuchawka mocno widoczna zamontowałam ja na bocznej ściance w rogu wiec nie rzucała się w oczy Dla mnie słuchawka przydaje się chociażby przy myciu kabiny, można spobie poradzić bez tego ale tak jest o wiele wygodniej Same płytki można umyć sprayem, ścierczka ręcznikiem papierowym itp: Ale brodzik słabo, no ic o potem nabierać w coś wody i spłukiwać ??? Nie wiem moze są na to jakieś fajne pomysły, ale moim zdaniem warto mieć mała delikatna słuchawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 24.01.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nesska a jak sprzatanie bez raczki? jak myjesz kabine czym splukujesz? nie myje bo jeszcze się nie wprowadziliśmy (i jeszcze nie ma kabiny) ale moja ciocia też tak ma i raczej nie narzeka a jak w niej sprząta- nie wiem (pewnie trzeba sobie wodę w miseczkę wziąć czy cuś, da się ale zapewne dużo łatwiej z prysznicem) tylko tak jak pisałam wcześniej w głównej łazience bym sobie tak nie zrobiła, w gościnnej gdzie prysznic będzie używany sporadycznie jestem w stanie zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 24.01.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 ok za pobraniem, ale czy kurier zaczeka az sprawdze sobie sprzet wart kilka tysiecy? Bo chyba jest opcja sprawdzenia? Ja tez zamawialam-WSZYSTKO ZA POPRANIEM;) Oczywiscie ze musi zaczekac-czy mu sie to podoba czy nie:rolleyes: Firmy sa ubezpieczone i jezeli ty odkryjesz wade widoczna przy nim -on musi zabrac towar a ciebie nic juz nie interesuje oprocz nowego produktu. W momencie podpisania dokumentu kurierowi ze wszystko jest OK a pozniejszym odkryciem ze np.kibelek rozbity-to juz sie zaczyna Twoj proble. Kurierzy sa rozni.Mam jednego z pewnej firmy ktory przywiozl mi okap kuchenny-ja otwieram a on ,ze jemu sie spieszy.. Wiec ja mu ze on zarabia pieniadze bo jest w pracy a ja musialam byc w pracy zeby zamowic ten towar i zeby on prace mogl miec:rolleyes: Od tamtej pory towar mi pod drzwi nosi;) ALE SA TEZ TACY KTORZY NIE ODJADA JAK NIE SPRAWDZE;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 24.01.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dziewczyny co sądzicie na temat umieszczania w kabinie prysznicowej samej deszczowni bez rączki prysznicowej? Są jakies wady? U MNIE TAK SAMO-DUZA DESZCOWNICA I DLUUUGO ZASTANAWIALAM SIE NAD BRAKIEM SLUCHAWKI-ZAMONTOWALAM JEDNAK NA MALEJ RACZCE I MUSZE PRZYZNAC ZE NIE WIEM CO BYM ZROBILA BEZ NIEJ...sPLUKUJE KAFLE,MYDLO NA SZYBOE I BRODZIK... No chyba nie chcialabym latac z wiadrem;) Dyzajn-dyzajnem,ale w domu trzeba mieszkac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 24.01.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Gosia, wybrałaś już dokładnie to z czego będziesz mieć schody tzn.chodzi mi o dokładną nazwę? Ja byłam dziś i mam 2 wyceny 1 jest suuuper ale nie jest to taki idealnie biały materiał tyle że u mnie obok schodów będzie ściana betonowa, więc to się nie będzie rzucało w oczy, 2 jest idealnie biały, ale cena już nie jest idealna:rolleyes: jeszcze muszę 2 miejsca odwiedzić i wtedy podejmę decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 24.01.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nie wiem czy to dobrze napiszę, bo teczkę z wyceną i próbkę zostawiłam w aucie, ale jak dobrze pamiętam to te tanie prawie białe to konglomerat marmurowy absolute white, a ten drugi idealnie biały to jakiś konglomerat, ale z domieszką granitu nie wiem jak się dokładnie nazywało. Jak nie znajdę nic w lepszej cenie idealnie białego to zdecydujemy się na pierwszy, ale tak jak Ci pisałam jeszcze w 2 miejsca się musimy przejechać i wtedy będzie decyzja. Mam próbkę w aucie, więc będę robić przymiarki jak się w końcu wybiorę na budowę i zobaczę czy widać, że to nie jest tak idealnie białe. Przy białym widać różnicę, ale przy innym kolorze nie zwraca się na to uwagi:) No zobaczymy co jeszcze wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 24.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam!! No no szykują się piękne wnętrza. Napisz proszę co to za firma i katalog z tą tapetą w "liście paproci" chodzi o tę którą planujesz do przedsionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 24.01.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nie wiem czy to dobrze napiszę, bo teczkę z wyceną i próbkę zostawiłam w aucie, ale jak dobrze pamiętam to te tanie prawie białe to konglomerat marmurowy absolute white, a ten drugi idealnie biały to jakiś konglomerat, ale z domieszką granitu nie wiem jak się dokładnie nazywało. Jak nie znajdę nic w lepszej cenie idealnie białego to zdecydujemy się na pierwszy, ale tak jak Ci pisałam jeszcze w 2 miejsca się musimy przejechać i wtedy będzie decyzja. Mam próbkę w aucie, więc będę robić przymiarki jak się w końcu wybiorę na budowę i zobaczę czy widać, że to nie jest tak idealnie białe. Przy białym widać różnicę, ale przy innym kolorze nie zwraca się na to uwagi:) No zobaczymy co jeszcze wymyślę Cześć Lenka a możesz podać wycenę tych schodów - może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 25.01.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Gosia niestety nie wiem z jakiej firmy ma drzwi MarJelka, ale moja kumpela zamawiała bardzo powobne firmy dre model vetro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaGie 26.01.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witaj! Zapowiada się piękny domek. Białe parapety wyglądają rewelacyjnie, gdybym wcześniej je widziała, to na pewno bym zgapiła. Chciałam pomóc w kwestii drzwi, tzn. u nas wizualnie są identyczne, a firma to asilo, ale z ciekawości przebrnęłam przez część wątku MarJel i znalazłam informację, że drzwi zewnętrzne, wewnętrzne i listwy przypodłogowe zamawiała w Lublinie w firmie Drzwi Kozłowski. A co do drzwi szklanych, lacobelu, itp., to korzystała z usług firmy Foll Service, też z Lublina. I jeszcze może powiem, że miałam przyjemność korzystać z prysznica, w którym była sama deszczownica i szczęśliwa nie byłam, bo ciężko się tylko opłukać bez mycia włosów i różne inne typowo kosmetyczne sprawy też są utrudnione, więc u nas jest i deszczownica i słuchawka. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w urządzaniu domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaGie 26.01.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Nie ma za co dziękować. Cieszę się, że mogłam trochę pomóc. Zdjęcie oczywiście zrobię i podeślę jak tylko dotrę do domu. Zdradź proszę, jakie drzwi wybrałaś, bo chyba przegapiłam tę informację. My na dobrą sprawę nie byliśmy do końca przekonani do białych drzwi, cena ich też była wyższa, ale zrządzeniem losu pojawiła się akurat promocja, że cena drzwi malowanych w cenie fornirowanych i klamka zapadła. I był to dobry wybór, a z tego co widzę na stronie producenta, to ta promocja trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 28.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Do górnej łazienki idealnie by mi pasował żyrandol taki: Ale potrzebuje jeszcze 2 czarnych kinkietow. Znalazlam dwa do wyboru (hehe jeden sciagnelam od MarJelki) a drugi szklany. Tyko sie zastanawiam czy ten szklany pasuje do zyrandola w tym samym pomieszczeniu... :confused: Gosia a na Marjelkowy kinkiecik masz jakiś namiar (może być na prv). Potrzebuję z kwadratową podstawą a nie tak łatwo znaleźć. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez koza79 Już znalazłam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts