tenobcy 24.11.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 24.11.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Najlepiej to montować tak żeby było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 24.11.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Nie mam pojęcia, czy jestem "z branży", czy też nie jestem, ale pozwolę sobie zabrać głos, bo ten wątek to niepoważna próba rozmowy o poważnych zagadnieniach w nieodpowiednim miejscu. Chętnych do dyskusji o montażu okien zapraszam do kontaktu ze mną i podjęcia w ten sposób poważnej pracy na rzecz powstania nowej (mam nadzieję, że bardziej kompletnej) instrukcji 421 Instytutu Techniki Budowlanej. Za moim pośrednictwem każdy z zainteresowanych może stać się konsultantem powstającego dokumentu, a jego sugestie zostaną poważnie rozważone ( o ile będą poważne i umotywowane). A co do meritum wątku, istnieją tylko dwa "sposoby" montażu: Prawidłowy i Nieprawidłowy. Możliwości prawidłowego wykonania montażu jest tyle ile dostępnych materiałów, których można użyć przy budowie domu. Wykorzystanie jednego z nich pociąga za sobą konieczność skorzystania z kolejnych. A wszystko w poszanowaniu zasad wiedzy technicznej, wymagań przepisów techniczno-budowlanych oraz wymagań obiektowych. Wariantów jest bez liku! Ich opisywanie mija się sensem, przynajmniej w tym miejscu i czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.11.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Tytuł wątku o`k tylko od czego tu zacząć Może ja zagaję. Uważam, że bardzo dobrą metodą jest montaż na jak najmniejszą ilość piany. Czyli odległość między ościeżnicą a ościeżem jak najmniejsza, Dylatacja max. 1 cm.. Oczywiście na tzw, zero to błąd !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.11.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Chyba nie widziałeś otworów na budowach, gdzie 1cm odchyłku jest niemal normą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.11.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam Tytuł wątku o`k tylko od czego tu zacząć Może ja zagaję. Uważam, że bardzo dobrą metodą jest montaż na jak najmniejszą ilość piany. Czyli odległość między ościeżnicą a ościeżem jak najmniejsza, Dylatacja max. 1 cm.. Oczywiście na tzw, zero to błąd !!! no tak IDEAŁ jeżeli tak wyglądają otwory względem okien to pianki nie stosuje się wcale, dajesz taśmę 3 w 1 i po sprawie, rozwiązanie znane i sprawdzone, w naszych realiach budowlanych, jak napisał finlandia, raczej rzadko spotykane Wypowiedz kolegi TESTA załatwia chyba kwestię tematu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tenobcy 25.11.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam Wypowiedz kolegi TESTA załatwia chyba kwestię tematu. Pozdrawiam Ideą założenia przeze mnie tego tematu była chęć uporządkowania dyskusji. Przykład bałaganu tu: http://http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209518-Które-okna-z-proponowanych-PILNE-opinie Temat: Które okna z proponowanych ? PILNE opinie.. Efekt: dyskusja na temat co to jest lub czym nie jest "ciepły montaż" i czy tak się nazywać powinien Wniosek: Pożytek dla pytającego średni, bo para fachowców poszła w gwizdek Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts