Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak namówi? m??a do budowy domu?

migota

Recommended Posts

Migota, każdy kij ma dwa końce, a różdżka nawet trzy.

Ale ten pomysł ze stołem może być fajny. Zamów tylko jeszcze kawał szlifowanego szkła na stół i te plany pod to szkło. 8)

Na to zupkę, będzie się musiał postarać, żeby zababrać takie ładne plany :D .

A jak będziesz chciała dobić to zrób malowane tależe. :lol:

Zje zupkę, a tu mu :o , spod zupki rzut parteru, zje drugie danie, a tu mu widok frontu.

Tylko jak się przestanie w domu stołować to potem na Wojtka, ani na mnie nie zwalaj. :-?

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie ,nie, nie ....jasne ,że wdzięczna Wam jestem za Wasze super rady.

Wszystkie sposoby można wypróbować na upartym chłopie. :lol:

Jak na razie jednak sprawa stoi w miejscu i alimentów jeszcze nie musicie płacić. :D

Sprawa działki trochę się komplikuje. :( Prawdopodobnie dla własnych zdrowych nerwów trzeba będzie szukać innej.

Nie bój nie bój w końcu cosik znajdziecie.

Może w sąsiedztwie kogoś ze znajomych, popytajcie może znajdzie się gdzieś działka w pobliżu znajomych.

Doradzą przy doborze fachowców, a potem możecie mieć wsparcie i kilka furtek dalej.

Wbrew pozorom można to docenić zwłaszcza przy małym dziecku.

Jesteśmy jeszcze w duzym miescie i w tym roku moja lepsza połowa zafundowała mi dwa kursy na pogotowie dentystyczne po nocy. Dziecko same 2 x po 15 min w śpiku zostało (jeżeli nie liczyć psa, który też spał), ale tak 20 km za miastem to już może być kłopot dla kogoś z atakiem. Przecież karetki Narodowego Fund. nie wezwiecie.

Wot takoj z żizni primier.

:-?

kroyena,

masz doskonałego nosa :D ,rozchodzi się rzeczywiscie o to ze mąż wolałby budować się blisko swojego kolegi.

Mi ta działka się mało podoba a głównie to, że mąż byłby ciągle za płotem :(

Lecz coraz bardziej skłaniam się do tej wersji.

Projekt domu mąż zaakceptował :D

migota to nie nos jeno kilkumiesięczne doświadczenie. :lol: 8) :lol:

Jedzie sobie człowiek formalności polubownie dokończyć i po drodze podskoczy do sąsiada, a że u siebie na razie bujne zielone tylko ma to mu dzwonią na GSM gdzie on jest i czy wie gdzie dom i która godzina.

A godzina jeszcze młoda, jeszcze dzisiaj, a nie jutro i że blisko domu (co z tego, że przyszłego) bo u sąsiada :roll: . Torchę zeszło, ale że człek kierować ma to bez trunków :( .

Migo, to może mieć swoje plusy, a jak tam druga połowa kolegi? Czyżby tu nie było problemu? :wink:

Pomyśl tak przyszłościowo:

1) jak działka skomunikowana,

2) jak z kształceniem pociech, jeżeli duże osiedle to zagłuszy kontredukację autochtonów,

3) jak wątroba męża, coby go światło za długo nie raziło 8) ,

Niewatpliwe plusy:

1) ktoś na waszą budowę zerkał będzie, jak was nie będzie,

2) pohandlować z mężusiem możesz np. on działkę, ale ty projekt,

3) dzieciaki razem mogą się bawić, itd..

O minusach nie wspomnę. :wink:

Z mojej upatrzonej działki będzie bliżej i do pracy i do szkoły i na zakupy.

Wszedzie na nogach dojdzie się spokojnie. Problem - komplikacje z zakupem i wz.

Z działki obok kolegi tylko do szkoły bliżęj, ale za to wszystkie media w działce. I ona mniej mi sie podoba. Jak i również cena jest wyższa.

Działam właśnie w sprawie pierwszej działki. Zobaczymy.

A kolega żonę ma bardzo miłą i nie w guście mojego męża jeśli o to Ci chodziło kroyena . :roll:

migota,

doprowadzenie mediów jest kosztowne, czasochłonne i pracochłonne co zresztą w niejednym poście mozesz przeczytać, więc może ta działka upatrzona przez Twoją połowicę nie jest taka zła. dodając zalety wymienione przez kroyenę może icałkiem atrakcyjna. no i zagrożenia ze strony sąsiadki nie ma bo nie w guście męża, a nigdy nie wiadomo na jakich trafisz sąsiadów na Twojej działce

a powierzchnie mają pdobne?

a wjazd od północy mają obydwie?

a wybrany projekt domu do której lepiej pasuje?

Migota nie zrozumieliśmy się.

Nie chodziło o gusta lepszej połowy, tylko o imprezkę. :roll:

Wysyłasz chłpa z dzieciakami do sąsiada, a w zamian masz zarząd klubu łamaczek deseczek :roll: (ty i somsiadka), albo inny sabat czarownic. :lol:

Wersja druga

Somsiadka wysyła dzieciaki ze swoim do ciebie, a ty idziesz do niej i jak powyżej. 8)

W końcu się też wam cosik od życia należy. :wink:

Poruszyłam dzisiaj niebo i ziemię i okazało się, że sprawy pierwszej działki nie są aż tak bardzo skomplikowane.

Mąż mi powiedział żebym kupowała i budowała a on mi pomoże jak będzie miał czas - nie bardzo wiem czy to optymistyczna czy pesymistyczna wiadomość.

Zobaczymy.

Pozostaje decyzja, którą działkę wybrać.

Widzę kroyena, że jesteś za działką imprezową :D