toma1 25.11.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam ZE robi mi przylacz pradu do domu, kabel ziemia, skrzynka na scianie domu, i tu mam pytanie chca mi na scianie zawiesic skrzynie okol 50cm szer. i 120cm wysokosci, czy to normalne ze taka duza skrzynie mi daja, jakie wy macie skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.11.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 moja ma tak "na oko" 30x40cm, w środku licznik, złącze, zabezpieczenie przed- i zalicznikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 25.11.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) To u ciebie jest ok, ja nie wiem po co mi taka skrzyne chca wpakowac musze z nimi porozmawiac, a jeszcze pytanie mam w domu w tablicy elektrycznej najwieksze zabezpieczenie mam B25A, w warunkach o przylacz zabezpieczenie ZE w skrzynce licznikowej tez ma dac 25A, i czy moga mi dac typu C zeby wybijalo pierwsze w domu nie na w skrzynce licznika. Edytowane 25 Listopada 2012 przez toma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.11.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 toma1:- rzuć okiem na budynki sąsiadów, pytanie o rozmiar skrzynki na forum jest bez sensu, każdy zakład energetyczny ma swój standard,- gdyby twoja skrzynka stała w ogrodzeniu to ten wymiar miałby sens (postument, złącze kablowe....itd),- w skrzynce będziesz miał bezpieczniki topikowe czy S-ki ?- wymiana S-ki na charakterystykę C nic nie da, przy zwarciu bezpieczniki będą wyskakiwać losowo- masz w domu B25A, potrzebujesz tyle mocy czy masz to na zapas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 26.11.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 - gdyby twoja skrzynka stała w ogrodzeniu to ten wymiar miałby sens (postument, złącze kablowe....itd), Czasami, w niektórych przypadkach, przyłącza kablowe zakończone są ZK+L nie w linii ogrodzenia ale przy ścianie budynku. Ale to powinno być uzgodnione na etapie WTP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 26.11.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Sasiady maja mniejsze skrzynki okolo 30x40 jak kolega wyzej ma, dzisiaj uzgodnilem z elektrykami ze dadza 20cm mniejsza czyli 100x50 i mowia ze taka ma byc bo bedzie przylacz do garazu jeszcze z niej robiony, a zabezpieczenie bede mial C25A tak jak pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts