Marcian 25.11.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam, mam pytanie o moc grzejnika łazienkowego suszarkowego, podobno można wybrać sobie grzejnik łazienkowy trochę większej mocy niż przewiduję to zgoda spółdzielni mieszkaniowej, napisali mi na zgodzie 370W dla parametrów grzewczych 90/70/20 stopni C. Zastanawiam się o ile można zastosować większą moc grzejnika, ponieważ w łazience nie ma podzielnika. Chodzi mi o to żebym nie miał później problemów, że grzejnik nie grzeje albo, że przez mój za duży ewentualnie grzejnik, są problemy z grzaniem w całym pionie, ponieważ na niższych piętrach oprócz parteru ludzie w łazience nie mają grzejników tylko mają takie grube rury. Pytanie czy moc grzejnika przy 90/70/20 stopni C np 445W będzie za duża? Czy ma to wogóle jakiś wpływ na jakość grzania i całą instalację grzewcza w tym pionie i w bloku, blok z lat 70-tych. Można jeszcze większy zastosować czy trzymać się sztywno tej mocy podanej przez spółdzielnie 370W? Proszę o jakieś rady, ponieważ nie bardzo się orientuję w tych mocach i instalacji grzewczych. Dzięki z góry Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts