martens79 25.11.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam szanownych forumowiczów. Jak w temacie mam mały problem z w/w piecem a w zasadzie z ustawieniami, rozgryzłem już jego prawie wszystkie humory ale została jedna kwestia, mianowicie kiedy "startuje" z podtrzymania przy ustawionej histerezie 2st. to temp spada jeszcze o ok 4-6st co wiąże się z dużo dłuższym czasem grzania do zadanej temp.Bardzo proszę o jakąś poradę bo już mi ręce opadają i kończy się piwo do dalszych obserwacji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 25.11.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 To normalne, świeże powietrze wychładza wymiennik. Może jest go za dużo, ale niekoniecznie. Jak długo dochodzi do zadanej? A jak długo jest w podtrzymaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 25.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 dokładnie tak jak twierdzi zyzolek. U mnie podobnie kocioł sie zachowuje (całkiem innej marki). Też spada gdzieś o 4 stopnie poniżej zadanej (histereza 2 stopnie). W tej chwili stoi w podtrzymaniu nie wiem dokładnie ile, ale myślę, ze dobrą godzinę, pracuje może z 10 minut?? Jutro moze sprawdzę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 26.11.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Spróbuj z histerezą 1 stopień. Powinien szybciej przechodzić w podtrzymanie i szybciej startować z podtrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 26.11.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 zmieniłem na 1 stopień. czekam właśnie aż piecyk się "obudzi" i zobaczymy ile zajmie dochodzenie do zadanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 28.11.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 U mnie nie spada (histereza 2 st.). Moze problem lezy w temperaturze powrotu, jest niska i to powoduje ten spadek. Powietrza raczej nie bralbym pod uwage. A jak wygladaja nastawy - temp. zadana i temp. zalaczania pomp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts