Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dziennik budowy po budowie

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeju jak Ja zapuścilem wątek budowlany, przepraszam wszystkich ale zwyczajnie brak czasu. Te nasze ksieżniczki no i książę zabieraja tyle czasu.

Dobrze, że już idzie wiosna, popracujemy wspólnie z synkiem na zewnątrz. No i oczywiście w domku przez zimę troszkę zrobiliśmy. Przedewszystkim porządki no i małe przeprowadzki. Niestety mebelki z dziecinnego pokoiku zniosłem na dół. Są też dobre zalety naszego stanu, otóż mieszkanie całą piątką w jednym pokoju bardzo nas zbilżyło. Zwłaszcza w nocy, cała księżniczki się obudzą i chcą obie naraz iść do mamy i taty spać. Chyba wyskrobię sobie jamę w ścianie bo troszkę mało miejsca. To jest dopiero bliskość.

Edytowane przez Miras12

Pomimo, że nasze kochane córeczki są chore, co powoduje ichb niepełnosprawnośc w nóżkach nie przeszkadza to broić. Oczywiście wszystkie zabezpieczenia szuflad zostały sforfofane. Ostatnia szafka też poległa, choć dzielnie broniła swojej zawartości do końca. Cóż dzieci potrafią. Macie jakieś woje sprawdzone metody zabezpieczenia szuflad przed dziećmi?

Nasza kochana Karolinka troszkę lepiej radzi sobie zarówno z raczkowaniem i pokonywaniem małych przeszkód. Robi to troszkę niezdarnie, ale próbuje. Ostatnim czasem postanowiła wpełzac na schodki i nawet jej się udało. Oczywiście razem z synkiem obejrzeliśmy sobotni maraton bajki "złota rączka" i wspólnie wymyśliliśmy stosowne zabezpieczenie. Nasze księżniczki nie zawsze potrafią utrzymać równowagę, zwyczajnie się przewracają. dlatego też zabezpieczenie schodów musiało zostać odpowiednio dopasowane, tak aby żaden schodek nie został sforsowany.

http://i3.fmix.pl/fmi1546/b10ff8db00213aff512fc96e/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1242/aaf850350013a1b1512fc95f/zdjecie.jpg

no jeszcze tak mnie nie nazwano, ale coś w tym jest. Tylko zastanawiam się jaką rolę pełni tutaj Edyta?

Moje kochane dzieciaczki, nigdy tatusia nie wyrzuciliby na zewnątrz, chyba :)

No jak mogłaby tatusiowa córeczka w nocy usnąć, no jak bez taty? Więc tak jakieś 15 lat to mam spokoju, no dobra troszkę mniej, a potem Juleczka już będzie przytulać się do .... a tatuś z mamą do ziemlanki :)

• 4 weeks później...

Ja tylko na chwilkę i nie budowlano. :wink:

Wesołych Świąt.

Zdrowia, szczęścia humoru dobrego,

a, przy tym wszystkim

stołu bogatego.

Mokrego dyngusa, smacznego jajka.

I niech, te święta będą

jak bajka!

• 1 month później...
Pracujemy, pracujemy. Trawnik wertykulatorem przejechany i solidnie wygrabiony. Stare liście, których nie zdążyliśmy sprzątnąć na jesień wyrzucone. Drzewka zaczynają kwitnąć. Zaczynam coś cudować przed wejściem do domku. Przydałoby się nasze betonowe schody obłożyć jakimiś płytkami. Na razie to plan, ale znając siebie szybko przejdzie do realizacji. Gorzej z czasem realizacji, ciągle go brakuje. Gdyby tak wydłużyć dobę jeszcze o jakieś 6 godzin.