manix76 27.11.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Witam.Zakupiłem taki oto zestaw http://www.hewalex.pl/oferta/zestawy-solarne-z-kolektorami-plaskimi/zestaw-solarny-hewalex-2slp-200w.html. Znajdzie się osoba która drogą mejlową udzieli mi w miarę przejrzysty sposób wskazówek odnośnie podłączenia wszystkich elementów do instalacji cwu,oraz uruchomienia?Kolektory będą stały na gruncie przy ścianie budynku,natomiast wymiennki na strychu.Rurki instalacji sieci wodociągowej oraz cwu są poprowadzone na strych. Mogę również przesłać zdjęcia co i jak wygląda.Osoby chętne proszę na priv.bądz na adres [email protected] Edytowane 27 Listopada 2012 przez manix76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 27.11.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Możemy ci go założyć - też jesteśmy z Polski centralnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manix76 27.11.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jak by to wyglądało cenowo? Miejscowi instalatorzy też mi proponowali...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 03.12.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Przeciez masz wszystko opisane w instrukcji montarzu, a jak nie dostales instrukcji to masz tu strone hewalex znajdzies tutaj wszystko http://www.hewalex.pl/pliki/dokumentacja-techniczna/ A o wpiecie do cwu spytaj madrego hydraulika, bo mozna to zrobic roznie, to zalezy czy masz juz jakis zasobnik cwu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manix76 12.12.2012 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dzięki toma1 za link,jest tam wszystko dokładnie opisane.Instalacja jest już częściowo podpięta tzn..pozostaje jeszcze rozprowadzenie i podłączenie rur solarowych co wymiennika.A zbiornik cwo już mam ale będzie drugi który będzie zasilany tylko przez kolektory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enerman 15.12.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 .Instalacja jest już częściowo podpięta tzn..pozostaje jeszcze rozprowadzenie i podłączenie rur solarowych co wymiennika.A zbiornik cwo już mam ale będzie drugi który będzie zasilany tylko przez kolektory Witam, pomogę. Napisz tylko na PW co masz podpięte i jak planujesz aby działała. Jeśli masz 2 zasobniki, to za pomocą sterownika możesz łatwo je "zintegrować". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.12.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Wskazówki możemy udzielić, tylko byś musiał napisać z czym masz obecnie problem, albo czego nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manix76 16.12.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Wiesz co,już trochę czasu minęło odkąd napisałem ten post z prośbą 0 pomoc i po części mam już instalację zrobioną.A robiłem ją sam,trochę poszperałem w necie ,trochę info.było na stronie hewalexa i jakoś skleciłem do kupy.Jak jesteś zainteresowany ,to mogę na PW przesłać kilka zdjęć-rzucisz okiem czy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts