sailor_man 27.11.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Witam, na piętrze w domu w korytarzu układam panele i nie wiem jak je ładnie zakończyć przy schodach. Schody wyłożone są gresem. Ostatni stopień wyłożony powinien być: - podstopień gresem - stopień panelem (stopień jest równo z powierzchnią podłogi na pietrze) Na załączonym rysunku przedstawiłem problem (rzut z boku i rzut z góry). Proszę o jakieś propozycje, linki, zdjęcia itp. Jak to macie u siebie zrobione? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, sailor_man Edytowane 27 Listopada 2012 przez sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.11.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Może coś takiego o odpowiednim kolorze;http://www.listwy.net/profile_metalowe_do_paneli10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxx 27.11.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Na rysunku masz zaznaczony stopień na poziomie podłogi, który nie wystaje poza obrys podłogi więc przyjmuję, że stopień ostatni jest po prostu podłogą. Możesz to zrobić w sumie na 2 popularne sposoby: -najprostszy to aluminiowa listwa kątowa o odpowiedniej szerokości - generalnie im mniejsza tym lepsza-możesz na górnym stopniu położyć np. na szerokość stopni i na głębokość np. 3-4 cm gres, który będzie przedłużeniem schodów, a miejsce łączenia gresu z panelami uzupełnić korkiem, jest to mniej typowe rozwiązanie ale też całkiem fajnie się sprawdza i wygląda, gres w tym momencie robi za przedłużenie podstopnia z najściem na podłogę. No a reszta podłogi, która jest widoczna z czoła stropu,a nie zasłania tego podstopień, zamykamy delikatną listwą kątową np. 15x15mm, Takie rozwiązanie widziałem w zastosowaniu akurat z podłogą drewnianą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 07.12.2012 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts