citizen 12.10.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 raz się w tej kwestii wypowiedziałem w identycznym wątku. Zdania nie zmieniam, nie rozumiem po co drugi raz zakładać identyczny wątek.Brak w tym sensu brak logiki. Żabunia: Żabuniu jak chcesz żeby Ci wątek nie spadał niżej, to napisz coś w nim, a nie zakładaj nowego bo robi się burdel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żabunia 12.10.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam Pachnie mi tu małodobrym architektem, który zwyczajnie miota się z powodu braku zamówień innych niż na garaże, chlewiki... Trza się dac osobnikowi wykrzyczec, a jak się wykrzyczy to zamilknie... A tak jeszcze a'propos... chociaż była mowa o tym na tym forum nie raz... Cały świat funkcjonuje w ten sposób... sa produkty powtarzalne i te jedyne oryginalne... 90 parę % świata stac na te powtarzalne i mniej oryginalne, czasem wcale nie gorsze od tych jedynych oryginalnych na których stac pozostałe kilka procent ogółu... Jak ktoś tego nie kuma powinien wrócic do ogólniaka, na dokształt bo chyba coś przegapił... Wydaje mi się że "małodobrzy architekci" z braku zlecen siedzą i dziobią powtarzalne projekty...hihihih , najlepszy dowód to małodobre projekty powtarzalne, szczerze współczujemy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żabunia 12.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 raz się w tej kwestii wypowiedziałem w identycznym wątku. Zdania nie zmieniam, nie rozumiem po co drugi raz zakładać identyczny wątek. Brak w tym sensu brak logiki. Żabunia: Żabuniu jak chcesz żeby Ci wątek nie spadał niżej, to napisz coś w nim, a nie zakładaj nowego bo robi się burdel. Jasne...dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żabunia 12.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Myślę, że racja jak zawsze leży po środku. Bardzo ważne jest żeby projekt był stworzony dla konkretnego człowieka i konkretnej działki i bardzo ważne żeby powstał na sprawdzonych i pewnych rozwiązaniach. Mozna to osiągnąć kupując projekt typowy, który dobrany z pietyzmem będzie spełniał wszystkie wymagania i pasował do działki. Tylko, że w praktyce to często tego pietyzmu w wyborze projektu ludziom brakuje. Często mam do czynienia z ludźmi którzy zamówili projekt typowy (no po co przepłacać?) którego rysunków nie do końca rozumieją (to tu jest tak nisko na tym poddaszu?), ze słupami na środku pokoju (ten kwadracik na rzucie to jest słup?), z pięknymi duzymi przeszkleniami od północy (jak ciemno? przecież takie duże okna w salonie...), z nietrafionym dla nich rozkladem pomieszczeń. Jestem przekonany, że gdyby poszli do projektanta i powiedzieli: podoba mi się forma budynku z takiego projektu proszę zaprojektować coś podobnego dla mnie, wtedy otrzymaliby w pelni funkcjonalny dom na miarę swoich potrzeb. Pod warunkiem, że udadzą się do dobrego projektanta. Jak zawsze jakość zależy od człowieka - dobry projektant zrobi dobre zarówno projekty indywidualne jak i typowe. Zły spieprzy wszystkie. Jeżeli ktoś lubi (bądź nie przeszkadza mu) mieć to co inni (samochody też mamy typowe, rzadko indywidualne) i potrafi przeczytać projekt na tyle żeby dobrze wybrać - niech bierze typówkę. Natomiast każdego, kto uważa, że dom jest częścią rodziny, musi do niej pasować, być maksymalnie funkcjonalny i swoim wyglądem świadczyć o guście właścicieli zawsze będę namawiał na projekt indywidualny. Jeżeli tylko kogoś stać na dobrego architekta - uważam, że zawsze efekt będzie lepszy niż w przypadku typówki. Patrząc na piękny dom, którego nigdzie wcześniej nie widzieliśmy zawsze pozytywnie kojarzymy gust właścicieli. Patrząc na typówkę, którą w różnych wariantach widzieliśmy już setki razy takiej pozytywnej reakcji już nie ma. Poza tym posiadanie domu indywidualnego daje poczucie elitarności a na tym wielu ludziom tez zależy. Pięknie myśl ubrana w słowa....dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 12.10.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Wiesz co - pewnie trochę racji masz, fajnie mieć dom przystosowany do sowich potrzbe i poczucia estetyki, parę kontrargumentów też się jednak znajdzie: 1) chyba rzadko architekt daje Ci pełnię praw autorskich do porjektu - co onzacza, że Twój w tej chwili indywidualny projekt, jeśli okaże się udany i chodliwy, za lat kilka będzie miało co najmniej kilku ziutków w okolicy 2) na forum są ludzie z różnymi doświadczeniami - poczytaj; są i tacy, któym architekt skopał projekt indywidualny biorąc zań kilka razy większa kasę niż za standardowy. 3) projekt standardowy obecny na rynku parę lat i cieszący się wzięciem daje gwarancję, że brak w nim błędów konstrukcyjnych czy nie do końca sensownych rozwiązań - moim zdaniem większe rtyzyko przy projekcie w którym jesteś niejako królikiem doświadczalnym 4) jak sama widzisz ludzie bazujący na tym samym projekcie łączą się w grona co a) jest fajne w sensie społecznym b) pozwala wymienić uwagi i wprowadzić rozwiązania przetestowane przez innych forumowiczów - Ty skazana jesteś na siebie i architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 12.10.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Wydaje mi się że "małodobrzy architekci" z braku zlecen siedzą i dziobią powtarzalne projekty...hihihih , najlepszy dowód to małodobre projekty powtarzalne, szczerze współczujemy..... W twym myśleniu brak sensu... owszem jest sporo projektów powtarzalnych, które są do kitu... jednak jeśli małodobrzy architekci siadają dotworzenia projektów powtarzalnych to nie dla idei ale dla kasy... czyli liczą na to, że trochę tych projektów sprzedadzą... a zapewne przyznasz, że większą szansę na sprzedaż maja projekty DOBRE cokolwiek to znaczy dla ciebie A jest parę dobrych projektów powtarzalnych , o czym świadcząmnogie realizacje tychże Drążysz dziurę w całym... mamy wolny rynek i wolnośc wybory... wybrałaś indywidualny projekt i ok... może daj ogłoszenie w jakims dzinniku ogólnopolskim i pochwal się całej Polsce... A jak już będziesz miała ten projekt to wrzuc go tu na forum... popatrzymy sobie, podziwujemy się, znajdziemy parę baboli i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.10.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Droga Żabuniu! Kupuję projekt gotowy za 1900zł. Nie mam kasy na "prywatną" koncepcję architektoniczną!!! Bleeeee... ale jestem cienias Kupa ludzi już ten projekt ma i go realizuje - są na Forum i każdy z nich z dziką radością i dumą prezentuje to, co już zdołał osiągnąć w jego budowie!!! Wariactwo jakieś - czym tu się chwalić Przecież wszystko takie samo Ano, okazuje się, że nie takie samo!!! Każdy widział ten dom trochę inaczej i zmienił go na swój sposób - bardziej lub mniej. To już nie są takie same domy!!! Rozkład pomieszczeń??? Kobieto, będziesz mieć salon, sypialnię, pokoje gościnne (1, 2 lub 3 - zależy), 2 łazienki, pomieszczenie gospod.,garaż i co tam jeszcze tak samo jak każdy inny, powtarzalny, gotowy dom!!!!! I bardzo podobnie rozmieszczone!!!! Nie mnie oceniać kim jesteś i jaka jesteś, ale nie psiocz na innych tylko dlatego, że nie robią wszystkiego tak, jak Ty!!!! Chcesz - możesz nawet 30 takich projektów indywidualnych sobie zamówić i Szczęść Ci Boże, ale nie dyskredytuj poczynań innych ludzi w tak małomiesteczkowy, snobistyczny sposób bo to bardzo źle o Tobie świadczy. Pozdrawiam i życzę niepowtarzalnego domu wg projektu indywidualnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.10.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A po ki diabeł zakłądać drugi identyczny wątek??????!!!!!!Kobieto, jeśli jesteś architektem, to naprawdę marnym, skoro masz tyle czasu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 12.10.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 przy działce 14 m, rzeczywiście trudno jest znaleźć dobry gotowy projekt... i nie dziwię się, że skończyło się na projekcie indywidualnym.. ale żeby od razu krucjatę z tego robić? i tyle szumu? i w każdym poście pisanym wtrącanie o tym, jak to Pana Boga za nogi chwyciłaś, że nie masz gotowca... żenujące doprawdy... i szkoda w sumie że nic więcej ciekawego nie masz jak widać do powiedzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 12.10.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 My kupiliśmy gotowy projekt z Muratora . Przed zakupem oczywiście przeanalizowaliśmy wszystkie za i przeciw . Dokonalismy kilku zmian i nie kosztowało to nas krocie ) Przypuszczam ze za projekt u architekta musieli bysmy zapłacić może nawet o 100% więcej ) Wszystko zależy od zasobności portfela ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 12.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 My kupiliśmy gotowy projekt z Muratora . Przed zakupem oczywiście przeanalizowaliśmy wszystkie za i przeciw . Dokonalismy kilku zmian i nie kosztowało to nas krocie ) Przypuszczam ze za projekt u architekta musieli bysmy zapłacić może nawet o 100% więcej ) Wszystko zależy od zasobności portfela ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.10.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Powiedz mi zabuniu a z czego tu sie smiać ,ze ktos ma projekt powtarzalny? wytłumacz mi bo chyba poczucie humoru mnie zawodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 12.10.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Jak będziesz już mieć ten swój "wyjątkowy szyty na miarę "projekt to pokaż go na forum. Znajdę Ci co najmniej kilka bardzo podobnych wśród typowych projektów. A mnie też znajdziesz? Chociaż jeden? Chociaż troszeczkę podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femirybnik 13.10.2007 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Ludzie .. o co wy sie sprzeczacie ??? Jak mozna dyskutowac o gustach , i indywidulanych wymaganiach ? jezeli zabunia ma jakies problemy psychologicvzne to niech sobie zamawia projekty w hiszpani jezeli jej to pomoze w przezwyciezeniu jakis kompleksow czy niedowartosciowania . Szokujace jest dla mnie jak mozna stwierdzic ze ktos sie smieje z typowych projektow ?!?! To tylko swiadczy o poziomie jaki prezentuje wysmiewca . Na rynku jest taka masa projektow ze nie sposob wymyslic cos czego jeszcze niema .. no chyba ze Zabunia sobie zbuduje dom do gory nogami , chociaz nie .. zdaje sie w japoni taki jest i nie bylaby oryginalna .. Po co odkrywac ameryke na nowo ?? Zeby to sie roznilo troche tym ze ktoras scianka bedzie bardziej w lewo kominek w prawo ?? to jest poprostu chore ... a jeszcze bardziej to ze wy sie o to klocicie ... Tak dla przykladu Panowie " indywidualisci " .. dobry przyklad z samochodem jest wiec tez uzyje podobnego .. Wiekszosc znajomych indywidualistow .. ktorzy tak sobie cenia oryginalnosc byla siwecie oburzona jka ojciec sobie kupil jeden z pierwszych samochodow Ford KA .. fuj .. jak mozna sie tak wylamywac ? jak mozna jezdic takim cudakiem ... z pewnej pracowni byl projekt domu .. pasowalby idealnie do tego samochodu .. zdaje sie naywal sie Gniewko .. z pracowni Aerchetonu i takze sie ojcu bardzo podobal .. wierzci mi .. wszyscy tak zwani indywidalisci patrzeli na nas jak na wariatow .. i to ma byc ta wasza indywidualnosc ? A buduj sobie jak ci sie podoba iwezyczki w goralskim domku na pomorzu .. twoja sprawa , i nie psuj innym radosci z budowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femirybnik 13.10.2007 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Tak nawiasem .. Zabunia to nie twoj pierwszy temat w ktorym namawiasz na architektow .. moze Ci placa architekci za naganianie ?? bo to zaczyna byc interesujace ... albo zrobilas uprawnienia ? No pochwal sie co cie tak naszlo .. mysle ze duo by to wszytkim wyjasnilo .. No wiec odpowiedz na pytanie : Co kieruje Toba , jakie motywy ze tak ludzi ostro namawiasz ?Moze ty jestes z Tyuch co to lubia ludzi na sile uszczesliwac .. za duzo chyba do kosiciola i TVP ogladasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żabunia 18.10.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Wydaje mi się że "małodobrzy architekci" z braku zlecen siedzą i dziobią powtarzalne projekty...hihihih , najlepszy dowód to małodobre projekty powtarzalne, szczerze współczujemy..... W twym myśleniu brak sensu... owszem jest sporo projektów powtarzalnych, które są do kitu... jednak jeśli małodobrzy architekci siadają dotworzenia projektów powtarzalnych to nie dla idei ale dla kasy... czyli liczą na to, że trochę tych projektów sprzedadzą... a zapewne przyznasz, że większą szansę na sprzedaż maja projekty DOBRE cokolwiek to znaczy dla ciebie A jest parę dobrych projektów powtarzalnych , o czym świadcząmnogie realizacje tychże Drążysz dziurę w całym... mamy wolny rynek i wolnośc wybory... wybrałaś indywidualny projekt i ok... może daj ogłoszenie w jakims dzinniku ogólnopolskim i pochwal się całej Polsce... A jak już będziesz miała ten projekt to wrzuc go tu na forum... popatrzymy sobie, podziwujemy się, znajdziemy parę baboli i będzie git Babolami jest skąpana większość twoich projektów więc po co ci inne jak masz to co lubisz pod nochalem...hihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żabunia 18.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam Pachnie mi tu małodobrym architektem, który zwyczajnie miota się z powodu braku zamówień innych niż na garaże, chlewiki... Trza się dac osobnikowi wykrzyczec, a jak się wykrzyczy to zamilknie... A tak jeszcze a'propos... chociaż była mowa o tym na tym forum nie raz... Cały świat funkcjonuje w ten sposób... sa produkty powtarzalne i te jedyne oryginalne... 90 parę % świata stac na te powtarzalne i mniej oryginalne, czasem wcale nie gorsze od tych jedynych oryginalnych na których stac pozostałe kilka procent ogółu... Jak ktoś tego nie kuma powinien wrócic do ogólniaka, na dokształt bo chyba coś przegapił... PACHNIE MI TU WIOCHĄ..... , ALBO ZAGUBIONA WIOCHA W WIELKIM MIEŚCIE... hihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 18.10.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Poczytaj trochę o netykiecie żabkoJak tak dalej pójdzie, to zmiana nicka będzie nieunikniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 18.10.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Oj, a coz to za dziwadlo???Taki czepus-zaczepus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 19.10.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 tak korci żeby napisać "HEHE słoma z butów wystaje, szarpnęła się na projekt indywidualny i już myśli że do ELYTY sięgnęła - hihihi (cnotliwy hihot zza przysloniętej rączką buźki... ) hihihi" ale w sumie, troll jaki jest każdy widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts