Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szok!

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co kraj to obyczaj. Jak słyszałaś, Mahomet wziął ślub z sześciolatką. Gdyby Jezus wziął ślub z dzieckiem też pewnie byśmy to pochwalali. To szokujące patrząc z naszego punktu widzenia ale dla nich normalne. Pytanie, czy mamy prawo ich oceniać a oni nas?

Nie lubię w obliczu draństwa pitolenia o różnicach kulturowych. Świat skurczył się na tyle, że takie praktyki powinny byc piętnowane i zakazane bez względu na szerokość geograficzną. Te kraje to nie plemiona odcięte od świata.

Idąc trochę do przodu, niechybnie dojdziemy do dyskusji o tym który bóg jest bardziej boski. :) To jest wielokulturowość po prostu. Są u siebie, mają prawo decydować o tym co dla nich dobre, co nie. Tu jest to niebezpieczeństwo że świat zostanie spłaszczony do standardów kultury zachodnioeuropejskiej. Wszyscy bedą słuchac MTV i krzywić się jak dziecko dostanie klapsa.

Idąc trochę do przodu, niechybnie dojdziemy do dyskusji o tym który bóg jest bardziej boski. :) To jest wielokulturowość po prostu. Są u siebie, mają prawo decydować o tym co dla nich dobre, co nie. Tu jest to niebezpieczeństwo że świat zostanie spłaszczony do standardów kultury zachodnioeuropejskiej. Wszyscy bedą słuchac MTV i krzywić się jak dziecko dostanie klapsa.

Dupczenie się starego dziada z czteroletnim dzieckiem to patologia. Zostało to dowiedzione naukowo. Wiele kultur zarzuciło swoje barbarzyńskie zwyczaje, nawet te o podłożu religijnym, bo świat się zmienia. Tam nie zmienia się nic. Od dwukółek z osiołkami po pedofilię.

Włąsnie się boję, że kultura jakakolwiekeuropejska zniknie z powodu głupio pojętej poprawności i rozbuchanych praw człowieka.

Bo jakoś w drugą stronę to nie działa.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12856081,Dania__Muzulmanie_w_radzie_osiedlowej_zniesli_obchody.html?v=1&obxx=12856081

ps. wyjaśnię od razu, że prawa człowieka kończą się dla mnie w momencie, gdy naruszane są prawa innego.

Dupczenie się starego dziada z czteroletnim dzieckiem to patologia. Zostało to dowiedzione naukowo. Wiele kultur zarzuciło swoje barbarzyńskie zwyczaje, nawet te o podłożu religijnym, bo świat się zmienia. Tam nie zmienia się nic. Od dwukółek z osiołkami po pedofilię.

Włąsnie się boję, że kultura jakakolwiekeuropejska zniknie z powodu głupio pojętej poprawności i rozbuchanych praw człowieka.

Bo jakoś w drugą stronę to nie działa.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12856081,Dania__Muzulmanie_w_radzie_osiedlowej_zniesli_obchody.html?v=1&obxx=12856081

ps. wyjaśnię od razu, że prawa człowieka kończą się dla mnie w momencie, gdy naruszane są prawa innego.

Prawa człowieka są patentem cywilizacji zachodu. W Islamie decyduje koran. Wiem o co ci chodzi Amalfi, nie akceptuję podobnych zachowań ale jeszcze raz, to inny świat, z całą swoją złożoną filozofią, prorokiem który poślubił dziewięciolatkę i całą resztą. Negując jedno negujesz wszystko. Tak oni to postrzegają. Nie uważam byśmy mieli prawo dyktować im cokolwiek. Wielokulturowość to hasło naczelne naszej cywilizacji. Samiśmy to wymyślili. :)

Kultura ta jest bardzo niekulturalna wobec kobiet. Nie widzę problemu w ruchaniu przedszkolanek (dziewczynek w wieku przedszkolnym, jak by co...), jeśli będą mogły o tym decydować. Czyli obok tego przystojniaczka siądzie Aisza bez kwefu , i nie dostanie w gębę jak się odezwie.... Wtedy posłuchamy co o tym sadzą...

Gość Pepeg z Gumy
W Polsce pedofile to również fajni i zasłużeni ludzie, do momentu w którym okaże się, że pedofilem jest jakiś ksiądz, bo wówczas mowa o bestiach, patologiach etc

No patrz pan, jakaż to niesprawiedliwość.

A mi się zdawało, że nie ma chyba specjalnej różnicy pomiędzy laickim a katolickim skurwysynem.

Może różnica jest tylko taka, że system wartości moralnych przyjęty przez ateistę może być wybierany dosyć swobodnie , przez księdza określony jest raczej jednoznacznie.

Może wymienisz choć kilku z tych przyjemniaczków tak ukochanych przez społeczeństwo, nie będących rzecz jasna patologicznymi księżmi.

Problem raczej nie w tym, czy ktoś jest laickim czy katolickim pedofilem, a że bycie pedofilem wyklucza bycie dobrym księdzem, podczas gdy można to łączyć z byciem wybitnym architektem czy przeciętnym hydraulikiem. Jak się okaże, że tenże architekt od mojego domu jest pedofilem, to domu przez to nie ubędzie i jego (architekta) wiarygodność zawodowa nie ucierpi, natomiast ksiądz w takiej sytuacji przestanie być wiarygodny.

A obaj powinni się spotkać w tej samej celi i odpowiadać na tej samej zasadzie.

Problem raczej nie w tym, czy ktoś jest laickim czy katolickim pedofilem, a że bycie pedofilem wyklucza bycie dobrym księdzem, podczas gdy można to łączyć z byciem wybitnym architektem czy przeciętnym hydraulikiem. Jak się okaże, że tenże architekt od mojego domu jest pedofilem, to domu przez to nie ubędzie i jego (architekta) wiarygodność zawodowa nie ucierpi, natomiast ksiądz w takiej sytuacji przestanie być wiarygodny.

Niektóre z zawodów szczególnie te mające wpływ na zdrowie fizyczne czy psychiczne, czy ogólnie na życie ludzi obowiązuje kodeks etyczny. A w przypadku księdza, jak sam kler często podkreśla, to więcej niż zawód, to powołanie, więc to, że wymogi sa szczególne, nie wydaje mi się niczym dziwnym.

Opowiadasz... Im więcej doświadczy, tym lepiej owieczki pasie...

... Nie widzę problemu w ruchaniu przedszkolanek (dziewczynek w wieku przedszkolnym, jak by co...), jeśli będą mogły o tym decydować....

Oj, to niestety ślepa uliczka. Nie wiem czy wiesz ale jest wśród pedofilów część twierdząca że "przyjaźń" miedzy dzieckiem a starszym to nic zdrożnego o ile dziecko się na to godzi albo to lubi. Oni próbują promować i legalizować taką "przyjaźń" jako coś naturalnego. Dziecko, nawet jeżeli wyraża zgodę na coś takiego nie podejmuje decyzji świadomie w sensie znajomości konsekwencji takiego kroku. Nie jest w stanie ocenić rzeczywistych intencji dorosłego które sa zawsze w podobnych przypadkach takie same - zaspokojenie chuci. Dlatego trzeba je chronić przed takim "przyjaciółmi" a ich samych wsadzać do pierdla poprzedzając to kastracją.

O!

Gadanina o "nołplisach!"

Są różne kręgi kulturowe...

Jakeś polazł między wrony - musisz krakać jak i ONE!

- To bardzo stara mądrość ludowa...

Nie podoba się - nie leź między nie!

Mnie - niesmaczy!

Ale...

Jak kto "ma to wokół całe życie" to nie należy twierdzić, ze to jest "be".

Zwłaszcza, jak jego BÓG daje mu przykład!

A co by było, jakby ONI zaczęli NASZE życie modelować na SWOJĄ modłę?

CZEMU akurat MY mamy modelować ICH życie?

Świat jest bardziej złożony, niżby się wydawało...

Adam M.

Ależ modelują. Dałam przykład w linku powyżej.

Adamie. Cywilizacja przynosi nowe "rewelacje". A to infekcje bakteryjne zaczęła leczyć, a to okazało się, że szpinak wcale nie ma tak dużo żelaza, a to nagle wykryli, że choroby skóry mają wiele wspólnego z chorobami umysłu itd. itp. Okazało się również, że dziecko pod żadnym względem nie jest gotowe do uprawiania seksu i bycia żoną (obowiązki) w żadnym aspekcie. Ani biologicznym, ani fizycznym, ani psychicznym i żadnym innym Sam fakt, że dziecko wychowane w ichniejszej kulturze protestuje i krzyczy. to znaczy, że nie rozumie co się dzieje, czuje się skrzywdzone!

Te zbokole pomimo, że wiedzą to wszystko, bo już mają dostęp do internetu i telewizji i innych mediów nic nie zmieniają w swoim postępowaniu. Poza tym, jak mówi Eniu, to nie jest ich kulturowe dziedzictwo (o ile dobrze zrozumiałam, a jeśli tak, to się zgadzam), bo jak można mówić o jakiejkolwiek kulturze, gdy połowa ludzi uczestnicząca w tym procederze, czyli kultuze jak niektórzy lubią to coś nazywać nie ma nic do powiedzenia?

Dal mnie to zboczone świnie i tyle!

"Nasz Bóg" żądał kiedyś krwawych ofiar z dzieci i baranków I co? Ktoś to kultywuje dzisiaj?

Edytowane przez amalfi

Obecny Bóg nasz i obecny Bóg ichni, wymyśleni zostali wcale nie tak dawno. W porównaniu z kulturą rozwoju człowieka to zaledwie ułamek jestestwa. Nie dam się więc nabrać na brednie, że to Bóg wymyślił bzykanie małych dziewczynek....Reszta jest w sumie do przyjęcia. Nawet to mnie nie rusza, że chętniej od nas łby obcinają pojmanym wrogom na żywca, choć z letka SZOKUJE... Ta sprawa, dziewczynek, mnie w sumie nie szokuje. Jest mi niezmiernie przykro z tego powodu, żal mi tych dzieci, tych kobiet i bardzo chciałbym im pomóc. Nie potrafiłbym normalnie z takim człowiekiem funkcjonować, rozmawiać, robić interesy wiedząc, że dupczy przedszkolaki...