Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z 162 gl

Recommended Posts

Pozwolę sobie na pominięcie opowiadań nt. papierologii związanej z uzyskaniem pozwolenia na budowę.

Większość z nasz to przeszła i wie jak to smakuje:)

Nadmienię tylko, że nam zajęło to nieco ponad pół roku tj. od złożenia wniosku na uzyskanie warunków zabudowy do zgłoszenia rozpoczęcia budowy.

Edytowane przez Żaba&Misiek

Projekt wybraliśmy w II połowie marca. Na początku braliśmy pod uwagę projekty bez garażu takie jak z162, z66, z79, Bryzę z MG projekt.

Ostatecznie postanowiliśmy wybudować dom z garażem w bryle i padło na z162GL:yes:

Przy pomocy programu Paint przelałem swoją wizję domu na monitor... 8 godzin pracy i oto rezultat:lol:

thumb_Z162_view1.jpg

Edytowane przez Żaba&Misiek

• 3 weeks później...
Gratuluję! My jesteśmy na końcowym etapie zakupu działki (który miał nastąpić 3 mieisące temu, niestety wystąpiły problemy:/). Do projektanta jadę już w tym tygodniu ustalić szczegóły niewielkich zmian w projekcie z162GL. Projekt ten z wersji z garażem od początku był moim (mąż tylko przytakuje) faworytem. Zastanawiam się tylko jak wygląda w środku i czy kotłownia 6 m starczy nam na kocioł na eko groszek? Jak będzie można to chętnie zaciągnę meża na wycieczkę do Was żeby zobaczć pomieszczenia od środka? Czyli macie już SSO? Byłabym wdzięczna gdybyście podali koszty;) My będziemy budować na Dolnym Śląsku. Projektant nam mówi, że stan "pod klucz" trzeba liczy 2500 za mkw+20% zapasu. To wychodzi bardzo dużo. A chcielibyśmy żeby dom był energooszczędny. Poza tym skąd wziąc solidną ekipę? Boże zwariuję niedługo od tych pytań i dylematów. Narodziła się we mnie odrobina zazdrości, że jesteście już na takim etapie i wiele problemów macie za sobą. Prosze o podanie orientacyjnych kosztów. Mój email [email protected]. Pzdr

• 2 months później...

Żaba&Misiek zaglądacie tu jeszcze, bo mam prośbę o zdjęcie łazienki tej na dole, a zwłaszcza tej części pod schodami, właśnie rozkładam kanalizacje i jakoś nie mogę sobie tego w głowie wyobrazić :) , i wrzućcie kilka zdjęć ze środka, sory że zawracam głowę, ale szlak mnie trafia bo materiały kupione, wszystko przygotowane, a tu ziemia cały czas zamarznięta i jeszcze ma być coraz zimniej:bash:, chociaż bym sobie pooglądał przyszłą budowę :).

Pozdrawiam