grucha1302 28.11.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Znalazłem ostatnio super przepis na łatwą w przygotowaniu i tanią Carbonarę. Zrobiłem ją i sam byłem zaskoczony jakie to prostę, a jaka była smaczna ... normalnie palce lizać http://kulinarnyodlot.pl/recipes/247/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.12.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Znalazłem ostatnio super przepis na łatwą w przygotowaniu i tanią Carbonarę. Zrobiłem ją i sam byłem zaskoczony jakie to prostę, a jaka była smaczna ... normalnie palce lizać http://kulinarnyodlot.pl/recipes/247/ Coś z tym linkiem nietego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 05.12.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Coś z tym linkiem nietego U mnie działa. Co do przepisu, to nie daję rozmarynu ani bazylii, natomiast koniecznie pieprz ziołowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 06.01.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 carbonara? Zależy od regionu Włoch. Mój Włoch nigdy nie dodałby śmietany do niej! Same żółtka a reszta jak wcześniej. I żadnej bazylii. Pieprz i sól ino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 06.01.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 carbonara? Zależy od regionu Włoch. Mój Włoch nigdy nie dodałby śmietany do niej! Same żółtka a reszta jak wcześniej. I żadnej bazylii. Pieprz i sól ino. I broń Boże nie trzymamy na ogniu gdy już wlejemy masę jajeczną. Sam gorący makaron zrobi swoje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona878 10.02.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Jak to carbonara bez śmietany? Również mam Włocha w rodzinie i on wykonuje to danie zupełnie inaczej, nie wyobrażam sobie tego dania bez śmietany, tylko i wyłącznie z samych żółtek. A wracając do tematu spaghetti, czy któraś z Was próbowała może spaghetti z sosem śmietanowym i kurczakiem? Bo znalazłam taki przepis http://www.sprawdzonydrob.pl/smaczny-drob/przepisy-kulinarne/dania-z-drobiu/art,77,spaghetti-z-sosem-smietanowym-i-kurczakiem-qafp-dla-3-4-osob.html i zastanawiam się czy go nie wypróbować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.02.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Bo znalazłam taki przepis http://www.sprawdzonydrob.pl/smaczny-drob/przepisy-kulinarne/dania-z-drobiu/art,77,spaghetti-z-sosem-smietanowym-i-kurczakiem-qafp-dla-3-4-osob.html i zastanawiam się czy go nie wypróbować . Wypróbować, oczywiście i potem zdać nam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 12.02.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Z ciekawości wlazłam na włoską Wikipedię i rzeczywiście wśród oryginalnych składników nie widzę śmietany... ale numer! W takim razie muszę spróbować typowej włoskiej carbonary, zawsze robiłam ze śmietaną Dzięki, Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.11.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 oryginał nie ma śmietany. Tak samo jak Włosi nie znają "spagetti bolonese" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 18.11.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 a ja zdecydowanie wolę wersję ze śmietaną, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 19.11.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Boczek, jajka i śmietana? Toż to bomba kaloryczna! No ale jak kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 19.11.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 oryginał nie ma śmietany.... Pierwotna Carbonara z Lazio faktycznie bez śmietany, choć w niektórych regionach Włoch podają taki makaron z dodatkiem śmietany i mówią na to Carbonara. .....Tak samo jak Włosi nie znają "spagetti bolonese" Też racja. Sos boloński faktycznie z reguły serwuje się z tagliatelle lub pappardelle. Zupełnie inna bajka to że przeciętny Włoch dostanie zawału na widok tego czegoś co u nas bywa nazywane sosem bolońskim. (a jak się już w puryzm bawimy to bolognese) A wracając do przepisu to oczywiście jajka i ser (opcjonalnie śmietanę) najpierw miesza się ze świeżo ugotowanym makaronem, potem wrzuca na patelnie, inaczej niema siły będzie jajecznica z makaronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.11.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (a jak się już w puryzm bawimy to bolognese) ragù di carne alla bolognese Jeśli puryzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decambra 12.02.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mniam Uwielbiam kuchnię włoską! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.