Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szopka na narzędzia sprzęt ogrodowy, rowery

Recommended Posts

Nie mam garażu w projekcie z uwagi na cięcie kosztów no i z racji przekonań... auto nie potrzebuje aż tak masywnego schronienia, wystarczy wiata. Mam pom. gosp. 12 m kw w domu, ale zastanawiam się czy to wystarczy. Nigdy przedtem nie mieszkałam w domu i o ile w mieszkaniu przy niewielkiej ilości mebli wszystko udało mi się pomieścić doskonale to nie wiem jak będzie w przypadku domu.

Czy ktoś z Was zbudował jakąś urokliwą szopkę?

Pomysły mile widziane:)

Od siebie dodaję:

indeks.jpgimages.jpg

taka skrzynka

indeks.jpg

images.jpg

Z tym kominem to mindfuck, znajduje się on na sąsiedniej posesji ale jest niestety wysoki i stąd załapal się w kadr. Dzięki za przychylna opinię. Co do szopki to szczerze polecam tym, którzy budują małe domy i do tego bez garażu tak jak ja. W rzucie szopka ma ok. 2x3,6m czyli niewiele ale zaskakująco dużo rzeczy się w niej mieści. Koszt jej realizacji też nie jest jakiś astronomiczny, u mnie to ok.7 tys. ze wszystkim.

pozdrawiam,

Nawet mimo garażu brakuje mi dodatkowych szopek, bo przecież gdzieś trzeba pomieścić:

- rowery (póki co upchnięte przy ścianie, więc za szeroko drzwi nie można otworzyć)

- taczkę i sprzęty ogrodnicze typu węże, grabie (część zimuje pod wiatą razem z drewnem, część pod chmurką, co wartościowsze upchane gdzie się da w garażu i kotłowni)

- kosiarka, podkaszarka, etc (upchane w garażu i kotłowni)

- jakieś dodatkowe szpargały, które zawsze się walają (upchane w kotłowni).

- drabina, wiadra, etc

Już nie mogę się doczekać, aż uda mi się zrobić kostkę dookoła domu i w jednym z miejsc postawić szopkę na te wszystkie ogrodniczce rzeczy. O ile łatwiej będzie korzystać z domu ;)