plusultra 28.11.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Nie mam garażu w projekcie z uwagi na cięcie kosztów no i z racji przekonań... auto nie potrzebuje aż tak masywnego schronienia, wystarczy wiata. Mam pom. gosp. 12 m kw w domu, ale zastanawiam się czy to wystarczy. Nigdy przedtem nie mieszkałam w domu i o ile w mieszkaniu przy niewielkiej ilości mebli wszystko udało mi się pomieścić doskonale to nie wiem jak będzie w przypadku domu. Czy ktoś z Was zbudował jakąś urokliwą szopkę? Pomysły mile widziane:) Od siebie dodaję: taka skrzynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 28.11.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Hej, jestem w podobnej sytuacji i w swoim domu zaprojektowałem taką szopkę zintegrowaną z zadaszeniem spocznika przed wejściem do domu. Polecam sprawdza się idealnie. Foto poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.11.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Tak trochę obok tematu-Tom,bardzo ładny dom Szopka oczywiście też niczego sobie i wpasowała się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 28.11.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dzięki Marynata za miłe słowa. Jeszcze szopka od "fronta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.11.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Świetna stodoła!!superNa drugim zdjęciu majaczy mi jakiś komin wystający z szopki,którego brak na pierwszym.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 28.11.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Z tym kominem to mindfuck, znajduje się on na sąsiedniej posesji ale jest niestety wysoki i stąd załapal się w kadr. Dzięki za przychylna opinię. Co do szopki to szczerze polecam tym, którzy budują małe domy i do tego bez garażu tak jak ja. W rzucie szopka ma ok. 2x3,6m czyli niewiele ale zaskakująco dużo rzeczy się w niej mieści. Koszt jej realizacji też nie jest jakiś astronomiczny, u mnie to ok.7 tys. ze wszystkim.pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Nawet mimo garażu brakuje mi dodatkowych szopek, bo przecież gdzieś trzeba pomieścić: - rowery (póki co upchnięte przy ścianie, więc za szeroko drzwi nie można otworzyć) - taczkę i sprzęty ogrodnicze typu węże, grabie (część zimuje pod wiatą razem z drewnem, część pod chmurką, co wartościowsze upchane gdzie się da w garażu i kotłowni) - kosiarka, podkaszarka, etc (upchane w garażu i kotłowni) - jakieś dodatkowe szpargały, które zawsze się walają (upchane w kotłowni). - drabina, wiadra, etc Już nie mogę się doczekać, aż uda mi się zrobić kostkę dookoła domu i w jednym z miejsc postawić szopkę na te wszystkie ogrodniczce rzeczy. O ile łatwiej będzie korzystać z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts