Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie no z całym szacunkiem drogi kolego,ale jak u ciebie podłoga ma 23 st. to pod sufitem lekko 30 st.jeśli to faktycznie grzejniki.Radzę pomierzyć laserem a potem pisać ;), pomierz także ściany zewnętrzne a zobaczysz o ile są zimniejsze.Mam nadzieję że się nie obraziłeś,ja piszę na tych wszystkich forach to co sam przetestowałem, przerobiłem i zbudowałem,nie żeby komuś bajki opowiadać:).Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no z całym szacunkiem drogi kolego,ale jak u ciebie podłoga ma 23 st. to pod sufitem lekko 30 st.jeśli to faktycznie grzejniki.Radzę pomierzyć laserem a potem pisać ;), pomierz także ściany zewnętrzne a zobaczysz o ile są zimniejsze.Mam nadzieję że się nie obraziłeś,ja piszę na tych wszystkich forach to co sam przetestowałem, przerobiłem i zbudowałem,nie żeby komuś bajki opowiadać:).Pozdrawiam.

OT I ZAGALOPOWALIŚMY I CZORT KARTY ROZDAJE ... A GDZIE TU O PANELACH.

Pozdrawiam;)

Kable na 110m2 ze sterownikami kosztowaly jakos nie cale 5 tys a panele prawie 14tys. Mialem przeciez juz podpisana umowe na montaz. Fakt ze akumulacja troche dlugo wstaje bo ok 1 stopien w ciagu ok 40minut ale dlatego na okresy przejsciowe zalozylem klime i w tym roku kable jeszcze sie nie wlaczaly a klima bierze max 0,5kw i ogarnia mi caly dom..
Kable na 110m2 ze sterownikami kosztowaly jakos nie cale 5 tys a panele prawie 14tys. Mialem przeciez juz podpisana umowe na montaz. Fakt ze akumulacja troche dlugo wstaje bo ok 1 stopien w ciagu ok 40minut ale dlatego na okresy przejsciowe zalozylem klime i w tym roku kable jeszcze sie nie wlaczaly a klima bierze max 0,5kw i ogarnia mi caly dom..

Witam Kolegę..

A ta twoja klima to ma cały system rozprowadzania ciepła po całym domu czy coś takiego? ,bo Piszesz że daje radę na cały dom

A ty co kwiatek oczadział?Listwa grzewcza to nic innego jak zajeb.... panel na wszystkie ściany zewnętrzne w mikro wymiarach,u mnie 5x7 cm.Pozdrawiam ;).

Witam .

Czy mówisz o tych archaizmach co wchodziły na rynek 20 lat temu ,bo nie bardzo wiem o czym piszesz.:D

Pozdarwiam

Pewnie, ze lepiej. Ja nie wiem jak mozna wogole te panele brac pod uwage. Sama cena z kosmosu powinna dac do myslenia, ale zeruje sie na niewiedzy. :)

Hej.

każdy, kto wybrał swoje nie poprze innego tak jest w naturze ,bo jak by to było gdybyśmy robili do swego gniazda....

puki co Ty masz kabelki i Piekar i Będziecie je zachwalać wszem i wobec.

Pozdrawiam grzejących inaczej:sleep:

Hej.

każdy, kto wybrał swoje nie poprze innego tak jest w naturze ,bo jak by to było gdybyśmy robili do swego gniazda....

puki co Ty masz kabelki i Piekar i Będziecie je zachwalać wszem i wobec.

Pozdrawiam grzejących inaczej:sleep:

Raczej ciezko kogos "chwalic" za wybranie systemu o sprawnosci energetycznej zwyklego grzejika elektrycznego czy kabli w wylewce, ktory kosztuje 3x wiecej i praktyczne calkowicie wyklucza grzanie akumulacyjne w tanim pradzie. Trzeba byc bogatym dyletanem.

Ja nie mam kabli. Fuj! :)

Witam.Kwiaciarz,te archaizmy wchodziły na rynek w Hameryce 50 lat temu a nazywają to "Baseboard-Heating,po niemiecku:"Heizleiten",po polsku przypodłogowa listwa grzewcza,ale u nas nic mądrego w necie nie znajdziesz.Kliknij, pooglądaj, poczytaj potem podyskutujemy ;).Pozdrawiam.
Witam.Kwiaciarz,te archaizmy wchodziły na rynek w Hameryce 50 lat temu a nazywają to "Baseboard-Heating,po niemiecku:"Heizleiten",po polsku przypodłogowa listwa grzewcza,ale u nas nic mądrego w necie nie znajdziesz.Kliknij, pooglądaj, poczytaj potem podyskutujemy ;).Pozdrawiam.

Witaj .

Archaizmy zostawmy ,a jeśli Znasz panele na podczerwień lub ich używasz to mogę z Tobą na ten temat podyskutować.:stirthepot:

Pozdrawiam.:yes:

Witaj,widzę że nic na temat mojego ogrzewania nie czytałeś to raczej nie podyskutujemy .Powiem tylko tyle że ogrzewanie to w prawie 100% promieniuje,choć ciężko to zrozumieć,bo grzeje ono powietrze które jednak nas nie ogrzewa tylko ściany zewnętrzne,zachodzi tu t.z.w. zjawisko Coandy,te ściany znowu nagrzane promieniują i ogrzewają nas :yes:.Pozdrawiam..
Raczej ciezko kogos "chwalic" za wybranie systemu o sprawnosci energetycznej zwyklego grzejika elektrycznego czy kabli w wylewce, ktory kosztuje 3x wiecej i praktyczne calkowicie wyklucza grzanie akumulacyjne w tanim pradzie. Trzeba byc bogatym dyletanem.

Ja nie mam kabli. Fuj! :)

Za to PoCoCiTo jest za darmo i nie grzeje

Ciekawe, jak gruba izolacje masz na zewnetrznej scianie. Pewnie 20cm styro grafitowego, ze tak "odwaznie" piszesz. :)

Rozumiem tez, ze te 20*C sciany to w zimnym domu przed rozpoczeciem grzania?

Pyksiu,niech ci żonka na gwiazdkę sprezentuje pistolet laserowy do pomiaru temp. ;pomierz twoje ściany zewnętrzne podłogę i sufit, a póżniej pogadamy.Wiem że cię boli ta kompromitacja, ale sam napisałeś że masz stalowy kocioł i nie wiem do kogo masz pretensje.Pozdrawiam.