Pyxis 03.04.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 No bo taka byla tegoroczna "zima". U mnie w zeszlym roku na CO poszlo ponad 35% energii elektrycznej wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
posnanss 04.04.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 :wiggle :Piekar nie o temperaturę chodzi ,bo każdy nastawia jaką lubi. Ja nie lubię WASZYCH NASTAW NA 21-22 BO POPROSTU ŹLE SIE CZUJĘ :::. Chodzi o to że czy przy 19,4 jak u mnie czy 22 to panele jednakowo potrzebują czasu by się załaczyć ,podgrzać do zadanej i tyle samo potrzwbują czasu by spadek temp w pomieszczeniu załaczył ich na nowo I WIEM TO NA PEWNO ŻE PRZY 22 LUB 19,4 ZUŻYCIE BĘDZIE TAKIE SAMO::::!!!!! Matko Bosko Czenstochosko ! Co Ty chłopie masz za cuda ! Daj cynk gdzie je kupiłeś. Ja z chęcią wyrzucę te swoje ustrojstwa, co zeżarły już 10 000 kWh (od września 2013). pozdrawiam, Michał ta matka boska to i mogłaby być kaszpirowska, ale jakoś wyszła tak "po ludowemu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 07.04.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Dobra nie przekonam was . I nie rozumiecie o czym piszę nie chcę już pomagać ,wymyślcie sami czy lepiej mieszkać w jaskini ipalić ognisko czy używać nowoczesnych systemów .....obojętnie jakich -takich by były ekonomiczne dla wassssssss Ta lub Ten ,którzy są zainteresowani panelami napiszcie na meil [email protected] tu już nie napiszę pozdrawiam i dziękuję za miłą atmosferę na forum opływającą w obelgi i pomówienia ,wyzwiska w postaci zrozumiałej,a nie naruszających dobrych obyczajów na forum. Dowidzenia na prywatnym e-mailu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
posnanss 09.04.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Kolego, zwyczajnie argumenty których używasz nikogo nie przekonują i przeczą prawom fizyki. Panele zamontowane u mnie są doskonałym tego przykładem - przykładem na szwindel podczerwieni. I tyle. Nie trafił kolega na forum baranów, ale ludzi którzy drążą temat do bólu. I nie rób proszę focha jak niedo...na panienka, tylko przedstaw ARGUMENTY które pozwolą podjąć rzeczową dyskusję. Na moje argumenty kolega nic nie napisał, a nikogo nie obrażałem i pomawiałem. Więc gdzie tutaj brak rzeczowych argumentów ? pozdrawiam, Michał ps. do widzenia pisze się osobno - to a propos dobrych obyczajów na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 11.04.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Kolego, zwyczajnie argumenty których używasz nikogo nie przekonują i przeczą prawom fizyki. Panele zamontowane u mnie są doskonałym tego przykładem - przykładem na szwindel podczerwieni. I tyle. Nie trafił kolega na forum baranów, ale ludzi którzy drążą temat do bólu. I nie rób proszę focha jak niedo...na panienka, tylko przedstaw ARGUMENTY które pozwolą podjąć rzeczową dyskusję. Na moje argumenty kolega nic nie napisał, a nikogo nie obrażałem i pomawiałem. Więc gdzie tutaj brak rzeczowych argumentów ? pozdrawiam, Michał ps. do widzenia pisze się osobno - to a propos dobrych obyczajów na forum. TO tty .......JESTEŚ TYM O KTÓRYM PISZESZ, A PODCZERWIEŃ TO TYLKO WIDZIAŁEŚ LUB CZYTAŁŚ... CO DO MOJEJ ORTOGRAFI TO IDŹ UCZYC W SZKOLE . Czy ty nigdy nie popełniłś błędu w pisowni??? Na miano kolegi trzeba zasłużyć ,a ty do nich nie klasyfikujesz się i idź pouczać swoich ziomali. Co do twojego ogrzewania ,KTÓRE NAZYWASZ PANELAMI NA PODCZERWIEŃ TO PEWNIO JAKIEŚ G.... LUB LEPIEJ JAKAŚ WIELKA KUPA:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
posnanss 11.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Dziękujemy za udział w forum, kolega wniósł do dyskusji wiele ciekawych, a przede wszystkim rzeczowych i podpartych wiedza naukową, argumentów. Trzymamy również za słowo pisane, że "...Ta lub Ten ,którzy są zainteresowani panelami napiszcie na meil [email protected] tu już nie napiszę pozdrawiam i dziękuję za miłą atmosferę na forum..." pozdrawiamy serdecznie Radom i jego mieszkańców Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demigod 13.04.2014 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Panowie, kolega Kwiaciarz nie do końca przemyślał to co napisał, ale to nie jest powód aby go wysmiewac. połowa z obecnych tutaj uważa się za profesorów fizyki i dobrze że nie pokusiła się o wyjaśnienie jak ma się infrapanel do teorii strun. a tak na poważnie panele te sprawdzają się równie dobrze jak każde inne ogrzewanie zależy jak i gdzie go użyto. w jednym przypadku będzie lepiej w innym gorzej ale tak będzie z każdym rodzajem ogrzewania. Chciałbym napisać kilka spostrzeżeń: po 1 osoby które pisały o panelach nie powiedziały jakie mają jest kilka rodzajów grubsze które mam ja i pewnie Kwiaciarz oraz cieńsze które wyglądają jak tablica. jak również jeden kolega który pisał o panelach a to było co innego. po drugie należy rozwiać teorie jakie niektórzy pisali ze jak ich nie będzie w domu to nastawia programatory na 16 stopni a przed powrotem z pracy szybko nagrzeje im się do 22 stopni i tak oszczędza. tak to nie działa panele wtedy zużywają więcej prądu i działają długo tez tego próbowałem. z własnego doświadczenia powiem ze najlepiej sprawdzają się do utrzymania stałej temperatury. Ustawiłem u siebie histeroze na 0.5 stopnia na niezmiennej temperaturze w moim przypadku 22-23 stopnie zależy od pomieszczenia chodzi o pokoje. polecam również 2 taryfy, na początku również zastanawiałem się czy to ma sens skoro panele grzeją całą dobę ale jednak to się opłaca.piszę z telefonu wiec sorki za niedociągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 13.04.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jest coś takiego jak prawo zachowania energii.I to prawa wyjaśnia wszystko .Energia ucieka z budynku .Trzeba ją dostarczyć .Panele i inne grzejniki oddają tyle energii do nich trafi.Ani mniej ani więcej.Jeżeli do pomieszczenia trzeba dostarczyć 1 kW , to nie jest istotne jak zostanie dostarczone.Czy podłogówką ,czy grzejnikiem olejowym ,czy panelem.To zawsze 1 kW za który trzeba zapłacić.Jest jeszcze coś takiego jak poczucie komfortu cieplnego i wiara w cudowne działanie .Ale to jest subiektywne odczucie .Tym zajmuje się statystyka.Statystycznie można przyjąć ,że część ludzi będzie zadowolona ,a część nie będzie .A najważniejsze ,żeby klient był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 17.04.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Jako, że chce wybrać najlepszy sposób ogrzewania do mojego domu, który mam nadzieję niedługo zacznę budowac czytam fora i szukam opinii o różnych systemach i powiem szczerze, że już mam dość. Każdy, ale to każdy temat zamienia się w bełkot typu - "Ja nie mam ale to jest słabe." I kłótnie o wyższości systemów - gaz jest najlepszy, a nie bo prąd, co wy pieprzycie pellet jest najlepszy. I tak w kółko. Ludzie dajcie spokój ja wiem, że każdy zachwala swoje, ale wątek ma 53 strony i nic, ale to NIC mądrego, przez większość tych stron nie napisaliście. Nie można pisać, że są złe jak się nie zna zapotrzebowania itd. Może pozwolicie w końcu, aby wypowiedziało się kilka osób, które posiadają takowe ogrzewanie i powstrzymacie się od komentarzy choć na chwilkę, żeby osoba taka jak ja mogła przeczytać chociaż jeden wątek, który nie będzie ciągłą kłótnią o wentylacje, podłogówkę, ekogroszek, pompy ciepła i chooj wie co jeszcze. Poza tym nie rozumiem dlaczego jeżeli pojawił się ktoś zadowolony z systemu, o którym mowa to został przez was tak zganiony, że stwierdził, że nie ma sensu pisać dalej. Więc jeżeli mógłbym prosić, to dajcie sobie na wstrzymanie i nie zaśmiecajcie wątku pierdołami. Z góry dziękujęKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.04.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Bo najczesciej ten jeden "zadowolony" to sprzedawca lub naganiacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demigod 17.04.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Bo najczesciej ten jeden "zadowolony" to sprzedawca lub naganiacz. skoro tak osądzasz ludzi to Tobie chyba wybudowali dom producenci pomp ciepła czy co tam masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 17.04.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 skoro tak osądzasz ludzi to Tobie chyba wybudowali dom producenci pomp ciepła czy co tam masz Wsrod ludzi piszacych o pompach bardzo latwo poznac kto jest "z branzy" i lapie na forum klientow, a kto jest tylko pasjonatem. Wcale nie trzeba byc ponadprzecietnie inteligentnym. Szkoda, ze tego nie potrafisz rozroznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demigod 17.04.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Wsrod ludzi piszacych o pompach bardzo latwo poznac kto jest "z branzy" i lapie na forum klientow, a kto jest tylko pasjonatem. Wcale nie trzeba byc ponadprzecietnie inteligentnym. Szkoda, ze tego nie potrafisz rozroznic. Pasjonat pomp ciepła Nie mam nie interesuje mnie to i nie wypowiadam się bo nie mam pojęcia o tym w przeciwieństwie do wszechwiedzącego kolegi, który nie widział nawet na oczy a wie najlepiej - to dar. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 18.04.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Znowu to samo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.04.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Pasjonat pomp ciepła Nie mam nie interesuje mnie to i nie wypowiadam się bo nie mam pojęcia o tym w przeciwieństwie do wszechwiedzącego kolegi, który nie widział nawet na oczy a wie najlepiej - to dar. Pozdrawiam Mamy w wątku wypowiedzi dwóch uzytkowników paneli, ich oceny są diametralnie rózne, kol. kwiaciarz wywnioskował ze panele u kol posnans sa mówiac kolokwialnie do d..y. Komu w takim razie wierzyć? Oczywiscie sprawnosc obydwu typów paneli zainstalowanych u w/w dyskutantów jest bliska 100%, skad wiec takie róznice w ocenie działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 18.04.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Nie wiem panie asolt, moze mają diametralnie różne domy. Na 53 strony wątku są tylko 2 wypowiedzi? Z tego co doczytałem się na forum jesteś audytorem OZC, mógłbyś mi łopatologicznie powiedzieć co to jest zapotrzebowanie 30W/m2? Czy to jest zapotrzebowanie na minutę, godzinę dzień? Jak to przeliczyć na cały sezon grzewczy?? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.04.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Pasjonat pomp ciepła Nie mam nie interesuje mnie to i nie wypowiadam się bo nie mam pojęcia o tym w przeciwieństwie do wszechwiedzącego kolegi, który nie widział nawet na oczy a wie najlepiej - to dar. Pozdrawiam Prawa fizyki sa uniwersalne. Jesli ten "cudowny" panel pobiera moc 1kW, to taka moc oda w postacie ciepla do pomieszczenia. Ani mniej, ani wiecej. To proste jak drut i nie wymaga wszechwiedzy, a ledwie odrobine logicznego myslenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 18.04.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 O nie prawda ja jako użytkownik paneli tu też się wypowiadałem- oczywiście nie tak intensywnie jak 2 adwersarzy Ale podsumuje - jestem zadowolony ale widzę też mankamenty czyli tak na 75 % Mamy w wątku wypowiedzi dwóch uzytkowników paneli, ich oceny są diametralnie rózne, kol. kwiaciarz wywnioskował ze panele u kol posnans sa mówiac kolokwialnie do d..y. Komu w takim razie wierzyć? Oczywiscie sprawnosc obydwu typów paneli zainstalowanych u w/w dyskutantów jest bliska 100%, skad wiec takie róznice w ocenie działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 18.04.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Prawa fizyki sa uniwersalne. Jesli ten "cudowny" panel pobiera moc 1kW, to taka moc oda w postacie ciepla do pomieszczenia. Ani mniej, ani wiecej. To proste jak drut i nie wymaga wszechwiedzy, a ledwie odrobine logicznego myslenia. "Aby ogrzać pomieszczenia o powierzchni ok. 10m2 potrzebna jest moc tradycyjnych systemów grzewczych na poziomie ok. 1500-2000W. Panele grzewcze *** ****** to możliwość zastosowania panelu grzewczego o mocy tylko 650W." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.04.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 "Aby ogrzać pomieszczenia o powierzchni ok. 10m2 potrzebna jest moc tradycyjnych systemów grzewczych na poziomie ok. 1500-2000W. Panele grzewcze *** ****** to możliwość zastosowania panelu grzewczego o mocy tylko 650W." Wlasnie o takich bredniach pisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts