Pyxis 30.10.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Daj sobie spokoj z ta podczerwienia. Zrob kable w podlodze i bedzie komfortowo przy takich samych kosztach eksploatacji i pewnie duzo taniej w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 30.10.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Tylko o tej akumulacji jest malo informacji, jak montowac, jakie kable jakie sterowniki, centrale, jak montowac czujniki itp, firma mi wycenila instalacje akumulacji na 19 tys natomiast mat podczerwieni na 14tys, wiec sam juz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 31.10.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Witam, ja buduje dom parterowy 91 m2 powierzchni uzytkowej +5m2 pom techniczne. Nastawiam sie na akumulacyjne podlogowe, czy maty grzejne na podczerwien lub panele bylyby lepszym rozwiazaniem? Witam. Za panele na podczerwień na tą powierzchnię zapłacisz około 9- 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Za panele na podczerwień na tą powierzchnię zapłacisz około 9- 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 01.11.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Inwestycja w tanie ogrzewanie domu jest korzystna finansowo ze względu na wiele czynników: nie potrzeba pozwoleń, szybkość montażu (do 250m2 w 1 dzień) – fachowcy pracują szybko tylko 1 dzień więc płacisz za 1 dzień pracy a nie za np. cały tydzień pracy !!! nie potrzebna jest specjalna wentylacja, drogie wkłady kominowe, odbiór techniczny kominiarzy, panele grzewcze zasilane są mocą ~230V, dlatego nie potrzeba tzw. „siły”, (w przypadku obiektów powyżej 60m2 czasami wymagana jest siła - pytaj doradcę) nie utrzymujemy sieci placówek na terenie całego kraju, za które zawsze płaci poszukujący ogrzewania. Siedzibę mamy w Rokietnicy koło Poznania, obsługujemy teren całego kraju. Bardzo ekonomiczne samochody ekip monterskich są po to aby obniżać Twoje koszty inwestycji – dojazd na terenie całego kraju na montaż jest całkowicie bezpłatny ! ORIENTACYJNE PRZYKŁADY: mieszkanie/dom/sklep 50m2 - ok. 6 - 7 tys.zł mieszkanie/dom/sklep 100m2 - ok. 11 - 12 tys.zł Kompleksowe wykonawstwo (panele, termostaty, materiały do montażu, montaż, dojazd na montaż jest GRATIS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 01.11.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Inwestycja w tanie ogrzewanie domu jest korzystna finansowo ze względu na wiele czynników: nie potrzeba pozwoleń, szybkość montażu (do 250m2 w 1 dzień) – fachowcy pracują szybko tylko 1 dzień więc płacisz za 1 dzień pracy a nie za np. cały tydzień pracy !!! nie potrzebna jest specjalna wentylacja, drogie wkłady kominowe, odbiór techniczny kominiarzy, panele grzewcze zasilane są mocą ~230V, dlatego nie potrzeba tzw. „siły”, (w przypadku obiektów powyżej 60m2 czasami wymagana jest siła - pytaj doradcę) nie utrzymujemy sieci placówek na terenie całego kraju, za które zawsze płaci poszukujący ogrzewania. Siedzibę mamy w Rokietnicy koło Poznania, obsługujemy teren całego kraju. Bardzo ekonomiczne samochody ekip monterskich są po to aby obniżać Twoje koszty inwestycji – dojazd na terenie całego kraju na montaż jest całkowicie bezpłatny ! ORIENTACYJNE PRZYKŁADY: mieszkanie/dom/sklep 50m2 - ok. 6 - 7 tys.zł mieszkanie/dom/sklep 100m2 - ok. 11 - 12 tys.zł Kompleksowe wykonawstwo (panele, termostaty, materiały do montażu, montaż, dojazd na montaż jest GRATIS). TO TYLKO PRZYKŁAD Z E STRONY TYCH CO MONTUJĄ I SPRZEDAJĄ PANELE NO I CO TY NATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Zeby w to wejsc, to sie trzeba ze swoim malym na glowy pozamieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 01.11.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Zeby w to wejsc, to sie trzeba ze swoim malym na glowy pozamieniac.[/Q głowę mam na swoim miejscu ,i mały też mi się nie przemieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolaola 04.11.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam . Takie małe mieszkanko to i farelką ogrzejesz,ale ekonomiczniej będzie założyć 2- 3 panele na podczerwień chodzi mi oczywiście o zużycie prądu, bo koszt paneli to jakieś tysiączki musisz wydać.:+) Na piec akumulacyjny jeszcze więcej tysiączków..:_<< Pozdrawiam i wybierz to co Tobie rozsadek podpowiada. Dzięki za odp. Farelka ma jeden podstawowy minus - jest głośna. I mocno wysusza powietrze. Spróbuję z panelem na podczerwień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 To nie farekla wysusza, ale sam proces podgrzewania powietrza. Nie omieszkaj opisac tu swoich wrazen z uzykowania "magicznego" panela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolaola 04.11.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Pyxis - ale przyznać musisz, że farelka włączona przy zasypianiu nie jest komfortowa ze względu na jej kulturę pracy. Panele, omieszkam opisać. Chyba że piec akumulacyjny nabędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 04.11.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 To nie farekla wysusza, ale sam proces podgrzewania powietrza. Kolejny raz jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Kolejny raz jestem pod wrażeniem. Pod wrazeniem czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 04.11.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 W tym sezonie jeszcze nie zacznę grzać panelami 'mieszkalnie'. Trwa wykańczanie - podłączę je prowizorycznie i nastawię temperaturę na 12*. Tak więc na pełną relację z używania trzeba niestety jeszcze rok poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 04.11.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Pod wrazeniem czego? Bystrości. A tak dla ścisłości to ilości wody w powietrzu nie zmienia a sposób liczenia wilgotności bezwzględnej powoduje że procentów ubywa. Zakładając że wentylacja nie wnosi wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 04.11.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam.Krzy27,chyba masz na myśli wilgotność względną bo tą mierzymy w procentach,tą drugą w gramach na kg. powietrza;).Nie wiem czemu niektórzy na siłę obrażają innych i twierdzą że podłogówka to cud techniki,a reszta jest be.Praktycznie są tylko 2 komfortowe systemy ogrzewania IR,to ogrzewanie ścienne i to co ja posiadam:przypodłogowa listwa grzewcza w Hameryce znane jako"Baseboard-Heating",podłogówka, ogrzewanie sufitowe czy promienniki to już nie to samo,choć na pewno dużo lepsze od grzejników czy konwektorów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 04.11.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Zgadza się. Za szybko ręce po klawiaturze poszły. Zostawię bo Twoje sprostowanie straci sens. A z podłogówką to nie ma co traktować jako naj naj - jest to kolejna możliwość ogrzewania. Ma swoje wady i zalety. Kto się rzuca a nie zna to sobie nie radzi - ale to domena nie tylko podłogówki. Sam kiedyś miałem myśli w kierunku podłogówki ale prucie posadzek pewnie nie tylko mnie by odstraszyło. Zdemolowałem dom zmieniając WG na WM z odzyskiem. W połączeniu z ciągłym grzaniem i utrzymywaniem tej samej temperatury nadziwić się nie mogę że chodzenie bosą nogą po podłodze przy ogrzewaniu grzejnikowym nie jest jakąś tragedią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 A mnie po kaloryferach podlogowka zachwyca. Calkowicie ukryty dla oka system grzewczy z bardzo komfortowym pinowym rozkladem temperatur. Prawie idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 04.11.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 49 lat miałem grzejniki i mam co porównać,oczywiście ten komfort swoje kosztuje,ale na pewno nie więcej niż podłogówka,pomimo to nigdy po posadzce boso nie chodziłem,chyba że masz parkiet lub dywan,po płytkach boso to teraz,ale one mają 20-21 st. tyle co ściany i sufit . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 04.11.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Mam 23°C. Ściany wewnętrzne również. Sufit nieco mniej bo powyżej nie ogrzewane poddasze. Płytki mam w kuchni, reszta panele hdf. Ale przed zmianami to faktycznie chciało się podłogówki. Pyxis ja nie jestem przeciwnikiem podłogówki. Zmieniłem nieco w domku. Planowałem nowoczesną podłogówkę a tu efekty przerosły oczekiwania. Jeszcze muszę powalczyć z ociepleniem, wymiana okien. No i pewnie z dachem trza będzie powalczyć bo blacha na drewnie bez żadnych membran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts