Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:rotfl:

Inwestycja w tanie ogrzewanie domu jest korzystna finansowo ze względu na wiele czynników:

nie potrzeba pozwoleń,

szybkość montażu (do 250m2 w 1 dzień) – fachowcy pracują szybko tylko 1 dzień więc płacisz za 1 dzień pracy a nie za np. cały tydzień pracy !!!

nie potrzebna jest specjalna wentylacja, drogie wkłady kominowe, odbiór techniczny kominiarzy,

panele grzewcze zasilane są mocą ~230V, dlatego nie potrzeba tzw. „siły”, (w przypadku obiektów powyżej 60m2 czasami wymagana jest siła - pytaj doradcę)

nie utrzymujemy sieci placówek na terenie całego kraju, za które zawsze płaci poszukujący ogrzewania. Siedzibę mamy w Rokietnicy koło Poznania, obsługujemy teren całego kraju. Bardzo ekonomiczne samochody ekip monterskich są po to aby obniżać Twoje koszty inwestycji – dojazd na terenie całego kraju na montaż jest całkowicie bezpłatny !

ORIENTACYJNE PRZYKŁADY:

mieszkanie/dom/sklep 50m2 - ok. 6 - 7 tys.zł

mieszkanie/dom/sklep 100m2 - ok. 11 - 12 tys.zł

Kompleksowe wykonawstwo (panele, termostaty, materiały do montażu, montaż, dojazd na montaż jest GRATIS).

:popcorn::stirthepot:

Inwestycja w tanie ogrzewanie domu jest korzystna finansowo ze względu na wiele czynników:

nie potrzeba pozwoleń,

szybkość montażu (do 250m2 w 1 dzień) – fachowcy pracują szybko tylko 1 dzień więc płacisz za 1 dzień pracy a nie za np. cały tydzień pracy !!!

nie potrzebna jest specjalna wentylacja, drogie wkłady kominowe, odbiór techniczny kominiarzy,

panele grzewcze zasilane są mocą ~230V, dlatego nie potrzeba tzw. „siły”, (w przypadku obiektów powyżej 60m2 czasami wymagana jest siła - pytaj doradcę)

nie utrzymujemy sieci placówek na terenie całego kraju, za które zawsze płaci poszukujący ogrzewania. Siedzibę mamy w Rokietnicy koło Poznania, obsługujemy teren całego kraju. Bardzo ekonomiczne samochody ekip monterskich są po to aby obniżać Twoje koszty inwestycji – dojazd na terenie całego kraju na montaż jest całkowicie bezpłatny !

ORIENTACYJNE PRZYKŁADY:

mieszkanie/dom/sklep 50m2 - ok. 6 - 7 tys.zł

mieszkanie/dom/sklep 100m2 - ok. 11 - 12 tys.zł

Kompleksowe wykonawstwo (panele, termostaty, materiały do montażu, montaż, dojazd na montaż jest GRATIS).

:popcorn::stirthepot:

TO TYLKO PRZYKŁAD Z E STRONY TYCH CO MONTUJĄ I SPRZEDAJĄ PANELE NO I CO TY NATO :wiggle:

Witam .

Takie małe mieszkanko to i farelką ogrzejesz,ale ekonomiczniej będzie założyć 2- 3 panele na podczerwień chodzi mi oczywiście o zużycie prądu, bo koszt paneli to jakieś tysiączki musisz wydać.:+)

Na piec akumulacyjny jeszcze więcej tysiączków..:_<<

Pozdrawiam i wybierz to co Tobie rozsadek podpowiada.:popcorn:

Dzięki za odp.

Farelka ma jeden podstawowy minus - jest głośna. I mocno wysusza powietrze. Spróbuję z panelem na podczerwień.

Pozdrawiam

Witam.Krzy27,chyba masz na myśli wilgotność względną bo tą mierzymy w procentach,tą drugą w gramach na kg. powietrza;).Nie wiem czemu niektórzy na siłę obrażają innych i twierdzą że podłogówka to cud techniki,a reszta jest be.Praktycznie są tylko 2 komfortowe systemy ogrzewania IR,to ogrzewanie ścienne i to co ja posiadam:przypodłogowa listwa grzewcza w Hameryce znane jako"Baseboard-Heating",podłogówka, ogrzewanie sufitowe czy promienniki to już nie to samo,choć na pewno dużo lepsze od grzejników czy konwektorów.Pozdrawiam.

Zgadza się. Za szybko ręce po klawiaturze poszły. Zostawię bo Twoje sprostowanie straci sens.

A z podłogówką to nie ma co traktować jako naj naj - jest to kolejna możliwość ogrzewania. Ma swoje wady i zalety. Kto się rzuca a nie zna to sobie nie radzi - ale to domena nie tylko podłogówki. Sam kiedyś miałem myśli w kierunku podłogówki ale prucie posadzek pewnie nie tylko mnie by odstraszyło. Zdemolowałem dom zmieniając WG na WM z odzyskiem. W połączeniu z ciągłym grzaniem i utrzymywaniem tej samej temperatury nadziwić się nie mogę że chodzenie bosą nogą po podłodze przy ogrzewaniu grzejnikowym nie jest jakąś tragedią.

Mam 23°C. Ściany wewnętrzne również. Sufit nieco mniej bo powyżej nie ogrzewane poddasze. Płytki mam w kuchni, reszta panele hdf. Ale przed zmianami to faktycznie chciało się podłogówki.

Pyxis ja nie jestem przeciwnikiem podłogówki. Zmieniłem nieco w domku. Planowałem nowoczesną podłogówkę a tu efekty przerosły oczekiwania. Jeszcze muszę powalczyć z ociepleniem, wymiana okien. No i pewnie z dachem trza będzie powalczyć bo blacha na drewnie bez żadnych membran.