Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie no z całym szacunkiem drogi kolego,ale jak u ciebie podłoga ma 23 st. to pod sufitem lekko 30 st.jeśli to faktycznie grzejniki.Radzę pomierzyć laserem a potem pisać ;), pomierz także ściany zewnętrzne a zobaczysz o ile są zimniejsze.Mam nadzieję że się nie obraziłeś,ja piszę na tych wszystkich forach to co sam przetestowałem, przerobiłem i zbudowałem,nie żeby komuś bajki opowiadać:).Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no z całym szacunkiem drogi kolego,ale jak u ciebie podłoga ma 23 st. to pod sufitem lekko 30 st.jeśli to faktycznie grzejniki.Radzę pomierzyć laserem a potem pisać ;), pomierz także ściany zewnętrzne a zobaczysz o ile są zimniejsze.Mam nadzieję że się nie obraziłeś,ja piszę na tych wszystkich forach to co sam przetestowałem, przerobiłem i zbudowałem,nie żeby komuś bajki opowiadać:).Pozdrawiam.

OT I ZAGALOPOWALIŚMY I CZORT KARTY ROZDAJE ... A GDZIE TU O PANELACH.

Pozdrawiam;)

Kable na 110m2 ze sterownikami kosztowaly jakos nie cale 5 tys a panele prawie 14tys. Mialem przeciez juz podpisana umowe na montaz. Fakt ze akumulacja troche dlugo wstaje bo ok 1 stopien w ciagu ok 40minut ale dlatego na okresy przejsciowe zalozylem klime i w tym roku kable jeszcze sie nie wlaczaly a klima bierze max 0,5kw i ogarnia mi caly dom..

Kable na 110m2 ze sterownikami kosztowaly jakos nie cale 5 tys a panele prawie 14tys. Mialem przeciez juz podpisana umowe na montaz. Fakt ze akumulacja troche dlugo wstaje bo ok 1 stopien w ciagu ok 40minut ale dlatego na okresy przejsciowe zalozylem klime i w tym roku kable jeszcze sie nie wlaczaly a klima bierze max 0,5kw i ogarnia mi caly dom..

Witam Kolegę..

A ta twoja klima to ma cały system rozprowadzania ciepła po całym domu czy coś takiego? ,bo Piszesz że daje radę na cały dom

Pewnie, ze lepiej. Ja nie wiem jak mozna wogole te panele brac pod uwage. Sama cena z kosmosu powinna dac do myslenia, ale zeruje sie na niewiedzy. :)

Hej.

każdy, kto wybrał swoje nie poprze innego tak jest w naturze ,bo jak by to było gdybyśmy robili do swego gniazda....

puki co Ty masz kabelki i Piekar i Będziecie je zachwalać wszem i wobec.

Pozdrawiam grzejących inaczej:sleep:

Hej.

każdy, kto wybrał swoje nie poprze innego tak jest w naturze ,bo jak by to było gdybyśmy robili do swego gniazda....

puki co Ty masz kabelki i Piekar i Będziecie je zachwalać wszem i wobec.

Pozdrawiam grzejących inaczej:sleep:

Raczej ciezko kogos "chwalic" za wybranie systemu o sprawnosci energetycznej zwyklego grzejika elektrycznego czy kabli w wylewce, ktory kosztuje 3x wiecej i praktyczne calkowicie wyklucza grzanie akumulacyjne w tanim pradzie. Trzeba byc bogatym dyletanem.

Ja nie mam kabli. Fuj! :)

Witam.Kwiaciarz,te archaizmy wchodziły na rynek w Hameryce 50 lat temu a nazywają to "Baseboard-Heating,po niemiecku:"Heizleiten",po polsku przypodłogowa listwa grzewcza,ale u nas nic mądrego w necie nie znajdziesz.Kliknij, pooglądaj, poczytaj potem podyskutujemy ;).Pozdrawiam.

Witaj .

Archaizmy zostawmy ,a jeśli Znasz panele na podczerwień lub ich używasz to mogę z Tobą na ten temat podyskutować.:stirthepot:

Pozdrawiam.:yes:

Witaj,widzę że nic na temat mojego ogrzewania nie czytałeś to raczej nie podyskutujemy .Powiem tylko tyle że ogrzewanie to w prawie 100% promieniuje,choć ciężko to zrozumieć,bo grzeje ono powietrze które jednak nas nie ogrzewa tylko ściany zewnętrzne,zachodzi tu t.z.w. zjawisko Coandy,te ściany znowu nagrzane promieniują i ogrzewają nas :yes:.Pozdrawiam..

Raczej ciezko kogos "chwalic" za wybranie systemu o sprawnosci energetycznej zwyklego grzejika elektrycznego czy kabli w wylewce, ktory kosztuje 3x wiecej i praktyczne calkowicie wyklucza grzanie akumulacyjne w tanim pradzie. Trzeba byc bogatym dyletanem.

Ja nie mam kabli. Fuj! :)

Za to PoCoCiTo jest za darmo i nie grzeje