miedziannik 05.11.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Nie no z całym szacunkiem drogi kolego,ale jak u ciebie podłoga ma 23 st. to pod sufitem lekko 30 st.jeśli to faktycznie grzejniki.Radzę pomierzyć laserem a potem pisać , pomierz także ściany zewnętrzne a zobaczysz o ile są zimniejsze.Mam nadzieję że się nie obraziłeś,ja piszę na tych wszystkich forach to co sam przetestowałem, przerobiłem i zbudowałem,nie żeby komuś bajki opowiadać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 09.11.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Nie no z całym szacunkiem drogi kolego,ale jak u ciebie podłoga ma 23 st. to pod sufitem lekko 30 st.jeśli to faktycznie grzejniki.Radzę pomierzyć laserem a potem pisać , pomierz także ściany zewnętrzne a zobaczysz o ile są zimniejsze.Mam nadzieję że się nie obraziłeś,ja piszę na tych wszystkich forach to co sam przetestowałem, przerobiłem i zbudowałem,nie żeby komuś bajki opowiadać.Pozdrawiam. OT I ZAGALOPOWALIŚMY I CZORT KARTY ROZDAJE ... A GDZIE TU O PANELACH. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 09.11.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 A ty co kwiatek oczadział?Listwa grzewcza to nic innego jak zajeb.... panel na wszystkie ściany zewnętrzne w mikro wymiarach,u mnie 5x7 cm.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 10.11.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Kable na 110m2 ze sterownikami kosztowaly jakos nie cale 5 tys a panele prawie 14tys. Mialem przeciez juz podpisana umowe na montaz. Fakt ze akumulacja troche dlugo wstaje bo ok 1 stopien w ciagu ok 40minut ale dlatego na okresy przejsciowe zalozylem klime i w tym roku kable jeszcze sie nie wlaczaly a klima bierze max 0,5kw i ogarnia mi caly dom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.11.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Kolejny kablarz nie grzejacy kablami. To juz na tym forum jakas "epidemia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 10.11.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Bo niema poki co grzac kable tez nie chlodza w lato Sam przyznasz ze lepiej kable niz panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.11.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Pewnie, ze lepiej. Ja nie wiem jak mozna wogole te panele brac pod uwage. Sama cena z kosmosu powinna dac do myslenia, ale zeruje sie na niewiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 10.11.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Kable na 110m2 ze sterownikami kosztowaly jakos nie cale 5 tys a panele prawie 14tys. Mialem przeciez juz podpisana umowe na montaz. Fakt ze akumulacja troche dlugo wstaje bo ok 1 stopien w ciagu ok 40minut ale dlatego na okresy przejsciowe zalozylem klime i w tym roku kable jeszcze sie nie wlaczaly a klima bierze max 0,5kw i ogarnia mi caly dom.. Witam Kolegę.. A ta twoja klima to ma cały system rozprowadzania ciepła po całym domu czy coś takiego? ,bo Piszesz że daje radę na cały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 10.11.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 A ty co kwiatek oczadział?Listwa grzewcza to nic innego jak zajeb.... panel na wszystkie ściany zewnętrzne w mikro wymiarach,u mnie 5x7 cm.Pozdrawiam . Witam . Czy mówisz o tych archaizmach co wchodziły na rynek 20 lat temu ,bo nie bardzo wiem o czym piszesz. Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 10.11.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Pewnie, ze lepiej. Ja nie wiem jak mozna wogole te panele brac pod uwage. Sama cena z kosmosu powinna dac do myslenia, ale zeruje sie na niewiedzy. Hej. każdy, kto wybrał swoje nie poprze innego tak jest w naturze ,bo jak by to było gdybyśmy robili do swego gniazda.... puki co Ty masz kabelki i Piekar i Będziecie je zachwalać wszem i wobec. Pozdrawiam grzejących inaczej:sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.11.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Hej. każdy, kto wybrał swoje nie poprze innego tak jest w naturze ,bo jak by to było gdybyśmy robili do swego gniazda.... puki co Ty masz kabelki i Piekar i Będziecie je zachwalać wszem i wobec. Pozdrawiam grzejących inaczej:sleep: Raczej ciezko kogos "chwalic" za wybranie systemu o sprawnosci energetycznej zwyklego grzejika elektrycznego czy kabli w wylewce, ktory kosztuje 3x wiecej i praktyczne calkowicie wyklucza grzanie akumulacyjne w tanim pradzie. Trzeba byc bogatym dyletanem. Ja nie mam kabli. Fuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 10.11.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witam.Kwiaciarz,te archaizmy wchodziły na rynek w Hameryce 50 lat temu a nazywają to "Baseboard-Heating,po niemiecku:"Heizleiten",po polsku przypodłogowa listwa grzewcza,ale u nas nic mądrego w necie nie znajdziesz.Kliknij, pooglądaj, poczytaj potem podyskutujemy .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 13.11.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Witam.Kwiaciarz,te archaizmy wchodziły na rynek w Hameryce 50 lat temu a nazywają to "Baseboard-Heating,po niemiecku:"Heizleiten",po polsku przypodłogowa listwa grzewcza,ale u nas nic mądrego w necie nie znajdziesz.Kliknij, pooglądaj, poczytaj potem podyskutujemy .Pozdrawiam. Witaj . Archaizmy zostawmy ,a jeśli Znasz panele na podczerwień lub ich używasz to mogę z Tobą na ten temat podyskutować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 13.11.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Witaj,widzę że nic na temat mojego ogrzewania nie czytałeś to raczej nie podyskutujemy .Powiem tylko tyle że ogrzewanie to w prawie 100% promieniuje,choć ciężko to zrozumieć,bo grzeje ono powietrze które jednak nas nie ogrzewa tylko ściany zewnętrzne,zachodzi tu t.z.w. zjawisko Coandy,te ściany znowu nagrzane promieniują i ogrzewają nas .Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Oczywiscie nagrzane sciany nie grzeja okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Raczej ciezko kogos "chwalic" za wybranie systemu o sprawnosci energetycznej zwyklego grzejika elektrycznego czy kabli w wylewce, ktory kosztuje 3x wiecej i praktyczne calkowicie wyklucza grzanie akumulacyjne w tanim pradzie. Trzeba byc bogatym dyletanem. Ja nie mam kabli. Fuj! Za to PoCoCiTo jest za darmo i nie grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Za to PoCoCiTo jest za darmo i nie grzeje Zapomnialem, ze mozna jeszcze kotlowac weglem jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 14.11.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Pyksiu,ściany mają wewnątrz + 20 st. nie na zewnątrz,chyba że słoneczko grzeje,kumasz?.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.11.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Ciekawe, jak gruba izolacje masz na zewnetrznej scianie. Pewnie 20cm styro grafitowego, ze tak "odwaznie" piszesz. Rozumiem tez, ze te 20*C sciany to w zimnym domu przed rozpoczeciem grzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 14.11.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Pyksiu,niech ci żonka na gwiazdkę sprezentuje pistolet laserowy do pomiaru temp. ;pomierz twoje ściany zewnętrzne podłogę i sufit, a póżniej pogadamy.Wiem że cię boli ta kompromitacja, ale sam napisałeś że masz stalowy kocioł i nie wiem do kogo masz pretensje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts