surgi22 02.01.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 No i można napisać spokojnie. Bez ataku ad personam.PS. Mam dom jaki chciałem i bez obaw na emeryturze za lat dziesiąt - jak dożyję dam radę go utrzymać. Rozumiem że wybrałeś panele bo Ci tak pasowało ale sorry nie jest to w domu średnio zaizolowanym i z wentylacją grawitacyjną optymalny wybór. Ale Twój wybór -twoja radość lub zmartwienie. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 02.01.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) ....... 2/ psychologia - lepiej powiedzieć więcej, a zapłacić mniej..... a nie później płakać, że komuś obliczyli tye i tyle, a on prawie 2 x przekracza te wartości papierkowe i zaniża zużycie ze łzami w oczach (patrz: R$K) No i można napisać spokojnie. Bez ataku ad personam. jednak nie mozna ....to muszczuniu ataku , muszczuniu cientej riposty i dopierdalania kazdemu za wszystko bez wzgledu na to czy to ma odzwierciedlenie w rzeczywistosci czy nie - wystarczy przeczytac moj DB , by wiedziec ze moje zuzycie jest zgodne z OZC i nikt nigdy z tego powodu nie plakat - chyba ze sam Pitu Pitu Pitu z zazdrosci bo zal mu rure sciska .... no ale pitu pitu tak lubi - pierdolic w kolo jedno i to samo - to kolejny magik rzeczywistosci - powtorzy klamstwo 10x i pozniej ono juz staje sie prawda ...... 4/ ja nikogo nie namawiam na taki system (co więcej: uważam, że nie jest on doskonały, ale dla mnie ma więcej zalet niż wad) to zupelnie tak samo jak z tymi ch.... autami nizszej klasy sredniej jakim jest BMW 1 Hatchback 5d - przerost formy nad trescia - cena do jakosci ..... w sam raz dla Pitu Pitu Pitu tak samo jak te jego panele ale takiemu Turkowi z Wlkp mozna w Koło ... pierdolono Edytowane 2 Stycznia 2015 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.01.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Wyluzuj R&K wiem że z-78 pit brzydko Cie atakuje ale odpowiadanie inwektywami poziomu dyskusji nie podnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 02.01.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jednak nie mozna ....to muszczuniu ataku , muszczuniu cientej riposty i dopierdalania kazdemu za wszystko bez wzgledu na to czy to ma odzwierciedlenie w rzeczywistosci czy nie - wystarczy przeczytac moj DB , by wiedziec ze moje zuzycie jest zgodne z OZC i nikt nigdy z tego powodu nie plakat - chyba ze sam Pitu Pitu Pitu z zazdrosci bo zal mu rure sciska .... no ale pitu pitu tak lubi - pierdolic w kolo jedno i to samo - to kolejny magik rzeczywistosci - powtorzy klamstwo 10x i pozniej ono juz staje sie prawda to zupelnie tak samo jak z tymi ch.... autami nizszej klasy sredniej jakim jest BMW 1 Hatchback 5d - przerost formy nad trescia - cena do jakosci ..... w sam raz dla Pitu Pitu Pitu tak samo jak te jego panele ale takiemu Turkowi z Wlkp mozna w Koło ... pierdolono 1/ A NIE MÓWIŁEM, ŻE R $$ K CAŁY CZAS PŁACZE.... ODKĄD MU WYSZŁO 2 x papier (asolt) i przeklina te swoje cudeńka.... (na forum tylko dumny) 2/ wielki COME BACK nieudany - tylko przekleństwa i wyzwiska P.S. I co ma wspólnego z tym wszystkim BMW 1 ? ? ? to tylko dolarek wie..... keep crying >>> chyba dolarek miał takowy model i nie był zadowolony, to tak samo jak kable (tylko, że x 2, a może i x 3, bo dolarek oszukiwał - kto czytał jego DB-Arizona ten wie o czym mowa) I o jakich plakatach człowieku piszesz ??? cyt: by wiedziec ze moje zuzycie jest zgodne z OZC i nikt nigdy z tego powodu nie plakat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.01.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Twoje ogrzewanie imo jest tylko komfortowe.. nic więcej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 02.01.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Cześć Piotrek;) Tak ,tak ci co systemu nawet nie dotknęli niech tylko mażą o ... Zlikwidowałem ten pie...ny mostek lukarnowy i teraz panele w tym pokoju załączają się rzadziej. Do Michała. Michał Ty też zlikwiduj te 60 % tych słabych okien w twoim domu dociepl domek i na pewno twoje rachunki zmniejszą się nawet o połowę Pozdrawiam mojego kolegę z którym piszemy regularnie i wymieniamy doświadczenia od prawie dwóch lat. Piotrek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 02.01.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Cześć Piotrek;) Tak ,tak ci co systemu nawet nie dotknęli niech tylko mażą o ... Zlikwidowałem ten pie...ny mostek lukarnowy i teraz panele w tym pokoju załączają się rzadziej. Do Michała. Michał Ty też zlikwiduj te 60 % tych słabych okien w twoim domu dociepl domek i na pewno twoje rachunki zmniejszą się nawet o połowę Pozdrawiam mojego kolegę z którym piszemy regularnie i wymieniamy doświadczenia od prawie dwóch lat. Piotrek;) Cześć Sylwek, To bardzo dobrze, że to 0* co ci oziębiało pokój wreszcie naprawiłeś (ach, te lukarny) Ja też Cię pozdrawiam, Pisz na mojego maila jak masz jakieś nowe przemyślenia odnośnie ustaw... ALE CHYBA MAMY JUŻ USTAWIONE OPTYMALNIE, COO ? Ja cały czas myślę........ ale to co mamy jest chyba naj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.01.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jedyna zaleta komfort .. tego rozwiązania .. i na tym można zakończyć tą "miłą" dysputę.. to jest komfort to jedyna prawdziwa rzecz tego rozwiązania .. resztę można sobie darować, jeśli z78 jest zadowolony i ciepło mu to niech tak będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.01.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Amen bracie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 02.01.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jedyna zaleta komfort .. tego rozwiązania .. i na tym można zakończyć tą "miłą" dysputę.. to jest komfort to jedyna prawdziwa rzecz tego rozwiązania .. resztę można sobie darować, jeśli z78 jest zadowolony i ciepło mu to niech tak będzie ... Witam, Tak, na razie zadowolony, ciekawy system, bardzo wygodny! A czy ekonomiczny? Na razie udało mi się "wejsć" ustawami termostatów na ok. 70% tańszej taryfy, 30% droższej - niestety nic już niżej się nie da... A TY zamierzasz budować ten domek, czy tylko rysować sobie na papierku i pokazywać na swoim DB? (to tak jak palcem po mapie...) Wiesz, tak też można..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.01.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) A TY zamierzasz budować ten domek, czy tylko rysować sobie na papierku i pokazywać na swoim DB? (to tak jak palcem po mapie...) Wiesz, tak też można..... oczywiście że nie ... jak najbardziej idzie do budowy, teraz w fazie projektu lochów .. czyli piwnicy. Pewnie czeka mnie podkład z chudego betonu zamiast tłucznia pod płytę.. ponieważ mam wody bezpośrednio w posadowieniu i gdzie bym kręgów nie dał to mam studnię .. kopiąc pod drenaż, jeśli by nie zabezpieczyć dna studni zbiorczej, to miał bym czystą wodę .. z pierwszej warstwy wodonośnej... dużo takich problemów ściśle inż .. do rozwiązania. Jeśli by to był dom całkiem od nowa budowany .. hulaj dusza piekła nie ma .. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 niech sobie pisze co chce - mnie to juz grzeje - ale z pewnoscia niebawem osobiscie go odwiedze i zweryfukuje wszystko w rzeczywistosci .... odszczeka jak ten kundel z podkulonym ogonkiem Dorosnij chlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.01.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 U... grubo .. język sięga rynsztoka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 03.01.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam, Podaję dalej zużycie, wklejam także wcześniejsze - do porównania. Data / licznik kWh / temp zewn DZ & N / + przyrost: 24.12 / 711 / +5 & +2 / +22 na 2 doby (11 / dobę) 26.12 / 734 / -5 & -9 / +23 na 2 doby (12 / dobę) 28.12 / 782 / -6 & -10 / +48 na 2 doby (24/ dobę) 30.12 / 832 / -6 & -10 / +50 na 2 doby (25 / dobę) od 31.12 - temp. w górę - 20,0*, sypialnia 19,4* 01.01 / 877 / - 1 & -3 / + 45 na 2 doby (22 / dobę) 03.01 / 921 / + 4 & +1 / + 44 na 2 doby (22 / dobę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
posnanss 05.01.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Cześć Piotrek;) Do Michała. Michał Ty też zlikwiduj te 60 % tych słabych okien w twoim domu dociepl domek i na pewno twoje rachunki zmniejszą się nawet o połowę dziękuję za rady, ale 80 % powierzchni okiennej jest nowa, te 20 % to pcv trójkomorowa z przed 10 lat. A to ze przy dociepleniu budynku będzie taniej - zgadza się. Tylko idę o dobry koniak, że na gazie i tak by było taniej. pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.01.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 to pcv trójkomorowa z przed 10 lat. 3k vs okna skrzynkowe .. zysk ? prócz szczelności na "chama" wiele się nie zyskuje.. no może akustyka lepsza ... Oczywiście że gaz wychodzi taniej niż grzanie czystym prądem, ale pod warunkiem że prąd I taryfowy .. ja grzeję pewien obiekt klimą i nagrzewnicą 3fazową 9kW .. bo prąd po 20gr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 05.01.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 3k vs okna skrzynkowe .. zysk ? prócz szczelności na "chama" wiele się nie zyskuje.. no może akustyka lepsza ... Oczywiście że gaz wychodzi taniej niż grzanie czystym prądem, ale pod warunkiem że prąd I taryfowy .. ja grzeję pewien obiekt klimą i nagrzewnicą 3fazową 9kW .. bo prąd po 20gr... Witam, Gdzie "dają" prąd po 20 groszy? Pakuję się i przeprowadzam.... ------------------------------------------------------- Podaję dalsze zużycie dla zainteresowanych: od 31.12 - temp. w górę - 20,0*, sypialnia 19,4* 1.01 / 877 / - 1 & -3 / + 45 na 2 doby (22 / dobę) 3.01 / 921 / + 4 & +1 / + 44 na 2 doby (22 / dobę) Dzisiaj 5.01 / 959 kWh / DZień +2 st & Noc - 3 st / Przyrost + 38 na 2 doby (19 / dobę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 05.01.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 dziękuję za rady, ale 80 % powierzchni okiennej jest nowa, te 20 % to pcv trójkomorowa z przed 10 lat. A to ze przy dociepleniu budynku będzie taniej - zgadza się. Tylko idę o dobry koniak, że na gazie i tak by było taniej. pozdrawiam Michał Tu nie o okna raczej chodzi... Dostałeś zwrot za te doktorskie panele, różnicę trzeba było włożyć w styropian. Wtedy byś zobaczył, czy panele są aż tak żarłoczne... Na gazie być może taniej, ale inwestycja w piec, rurki, itp. Nie mam dośw. z gazem, więc się nie wypowiadam - piszę tylko o tym co mam i na czym się dość dobrze znam, bo siedzę w panelach grzewczych parę lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 05.01.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam, Gdzie "dają" prąd po 20 groszy? Pakuję się i przeprowadzam.... Tauron + Duon (teren dawnego Enionu) - 20 gr PGR + Duon (okreg rzeszowski) - 17,85 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 06.01.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Tauron + Duon (teren dawnego Enionu) - 20 gr PGR + Duon (okreg rzeszowski) - 17,85 gr No sprawdziłem - szok! Pytanie: to jest cena samego prądu w nocnej taryfie, czy wliczona także jest w tą stawkę dystrybucja? ..... Ale nas "rżną" cenami w Wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts