Pyxis 16.01.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 a jak nie grzeje to w domu jest 12-14*C i tu jest ta magia i oszczdnosc Za darmo bym tego nie chcial w domu, a tu jeszcze musisz za ten wynalazek niezla kase wybulic. I ludziska sie na to nabieraja. Koszmar jakis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.01.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Gorzej.Coś mi się wydaje, pamiętając fizykę ze szkoły podstawowej, że natężenie promieniowania maleje z kwadratem odległości.To było jakoś takI = P/4πr2gdzie P - moc źródłar - odległość od źródłaChyba nic nie pochrzaniłem.Czyli "odczuwalne" wg ogrzej.com jest 4x mniejsze w odleglości 2 m od panelu niż w odległości 1 m. Leżysz sobie na łóżeczku w łepetynę gorąco, a na stopach skarpetki wełniane.Jak ogrzej.com wytrzymuje przy biurku majac panel za plecami lub na suficie, a stopy schowane pod biurkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Witam, Dalsze zużycie przy: salon, łazienka i pokoik 20*, garderoba 16*, sypialnia 19,4* , wiatrołap nieogrzewany 14-15* data / licznik kWh / Noc & Dz / przyrost 13.01 / 1134 / +3 & +8 / +40 na 2 doby (20 kWh / dobę) 15.01 / 1168 / 0 & +5 / +34 na 2 doby (17 kWh / dobę) 16.01 / 1184 / 0 & +5 / 16 kWh / dobę 17.01 / 1200 / +1 & +4 / 16 kWh / dobę 18.01 / ....... cdn. Odpowiedzi: 1/ nie mam magnetyzera paliwa, 2/ panele są w miarę OK, żadne cudo, no i żadnych podniet typu 'ach i ech' - od tego są inni, patrz np. R$K, Pyx(skacz), itp.... 3/ kable grzejne też są OK, poczytałem trochę o nich - rozważam je przy budowie nast. domku - Zx117 (kable tylko tam gdzie będą płytki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 18.01.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 a jak nie grzeje to w domu jest 12-14*C i tu jest ta magia i oszczdnosc dom dobrze ocieplony nie wypuszcza zgromadzonego ciepła jak ci się wydaje bardzo mądry człowieku ,jeśli nie używałeś dobrze ocieplonego domu to to ciepło na pewno ci ucieknie i nic z niego nie zostanie my z Piotrkiem mamy dobrze ocieplone domy i dlatego panele nie muszą grzać 24 godziny na dobę ,ponieważ ciepło zostaje zatrzymane w domu:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.01.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 dom dobrze ocieplony nie wypuszcza zgromadzonego ciepła jak ci się wydaje bardzo mądry człowieku ,jeśli nie używałeś dobrze ocieplonego domu to to ciepło na pewno ci ucieknie i nic z niego nie zostanie my z Piotrkiem mamy dobrze ocieplone domy i dlatego panele nie muszą grzać 24 godziny na dobę ,ponieważ ciepło zostaje zatrzymane w domu:popcorn: Dlatego to samo osiagnal bys zwyklymi konwektorami przy o rzad nizszym koszcie inwestycyjnym i identycznych kosztach eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.01.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Dalsze zużycie przy: salon, łazienka i pokoik 20*, garderoba 16*, sypialnia 19,4* , wiatrołap nieogrzewany 14-15* A jak wlaczysz ogrzewanie w domu, to ile jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 18.01.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 i tu jest ta magia i oszczdnosc Oszczędność jest ale ty jej nie rozumiesz. W magi paneli i ich oszczędności nad innymi grzejnikami elektrycznymi jest to że np:pomieszczenie o pow.20 mkw potrzebowało by grzejnika o mocy 2000 w, a to samo pomieszczenie wyposażone w panele na podczerwień potrzebuje paneli o mocy 1300 w i tu są te oszczędności:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.01.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Oszczędność jest ale ty jej nie rozumiesz. W magi paneli i ich oszczędności nad innymi grzejnikami elektrycznymi jest to że np:pomieszczenie o pow.20 mkw potrzebowało by grzejnika o mocy 2000 w, a to samo pomieszczenie wyposażone w panele na podczerwień potrzebuje paneli o mocy 1300 w i tu są te oszczędności:yes: A reszta potrzebnej energii w jaki "magiczny" sposob jest generowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A reszta potrzebnej energii w jaki "magiczny" sposob jest generowana? JUż ci pisałem - twój mózg tą energię generuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 18.01.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 JUż ci pisałem - twój mózg tą energię generuje :lol2::lol2: Witka znowu jestem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 dom dobrze ocieplony nie wypuszcza zgromadzonego ciepła jak ci się wydaje bardzo mądry człowieku ,jeśli nie używałeś dobrze ocieplonego domu to to ciepło na pewno ci ucieknie i nic z niego nie zostanie my z Piotrkiem mamy dobrze ocieplone domy i dlatego panele nie muszą grzać 24 godziny na dobę ,ponieważ ciepło zostaje zatrzymane w domu:popcorn: Akurat R$K ma super ocieplony dom - on bardzo dobrze rozumie co to znaczy.. Tylko R$K niezbyt rozumie jak działają panele (mimo wyjaśnień szcz. blekowcy - bo on się produkował ile wlezie). On się zna na kablach - i tu się powinien udzielać... R$K - poczytałem trochę o kablach grzejnych i to jest całkiem niezłe rozwiązanie - ale tylko pod płytki (panele tak nie oddadzą ciepła) Muszę nawet napisać, że jeśli chodzi o $$ - to kable są lepsze, bo działają TYLKO 100% w nocnej taryfie - jeśli je tak ustawisz !!! Ale nie znaczy to, że panele są gorsze - JA JESTEM ZADOWOLONY JAK NA RAZIE.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.01.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 JUż ci pisałem Musisz duzo mocniej i czesciej uderzac. Pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Dlatego to samo osiagnal bys zwyklymi konwektorami przy o rzad nizszym koszcie inwestycyjnym i identycznych kosztach eksploatacji. Również gwóźdź nagrzeje ci o wiele taniej (wg teorii Pyx(skacza) to nawet kawałek gwoździa - patrz post # 1456 z 16.01.br godz. 7:22 Pyx(skacz) = Gościu jest niesamowity.... konwektory dmuchają i wyją !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Musisz duzo mocniej i czesciej uderzac. Pomoze. No ci właśnie OBRAZOWO tłumaczę czym ogrzejesz w pozostałym czasie nieaktywności moich paneli.... Mam nadzieję, że temat zakończony (i zakładasz miękką copkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.01.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 konwektory dmuchają i wyją !!! Chyba ze szczescia. Panele za to swietnie wygladaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Za darmo bym tego nie chcial w domu, a tu jeszcze musisz za ten wynalazek niezla kase wybulic. I ludziska sie na to nabieraja. Koszmar jakis. Wiemy, że za darmo nie, bo ty przecież :bash: i nie musisz już bulić.... i nie musisz się nabierać, ani przeżywać koszmaruff !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A jak wlaczysz ogrzewanie w domu, to ile jest? Pyx(skacz) - Ja nie włączam ogrzewania! Samo się włącza I co? Kolejna filozofia dla ciebie jak się samo włącza ??? A tak na serio: to podchodzę do takiego głośniczka (4,50zł kosztował) i mówię: GRZEJ, GRZEJ, GRZEJ (koniecznie 3 x) i zaczynają grzać! A potem podchodzę jeszcze bliżej do tego głośniczka i mówię: JUŻ NIE CHCĘ (tylko 1 x) i przestają grzać.... Pyx(skacz) - Fajny bajer, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 18.01.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 :lol2::lol2: Witka znowu jestem;) Cześć Sylwek, Witam ponownie kolegę-panelowca... Zmieniałeś coś w ustawieniach? Czy lecisz na stałej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.01.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Wiemy, że za darmo nie, bo ty przecież :bash: Nie wiem dlaczego, ale ta emotka bardzo mi sie z Toba kojarzy. Panele tez. Cos w tym musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.01.2015 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Pyx(skacz) - Ja nie włączam ogrzewania! Samo się włącza I co? Kolejna filozofia dla ciebie jak się samo włącza ??? A tak na serio: to podchodzę do takiego głośniczka (4,50zł kosztował) i mówię: GRZEJ, GRZEJ, GRZEJ (koniecznie 3 x) i zaczynają grzać! A potem podchodzę jeszcze bliżej do tego głośniczka i mówię: JUŻ NIE CHCĘ (tylko 1 x) i przestają grzać.... Pyx(skacz) - Fajny bajer, co? Czas dorosnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts