Pyxis 21.01.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Skladaj, bo bylem o ogladalem przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.01.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Energia oddawana przez panel umieszczony pod sufitem i nagrzany do 100* jest stracona. Brak konwekcji. Pytanie w jakim %.Panel o tej temperaturze na ścianie to już na pewno konwekcja, której miała nie występować przy tym systemie.Szara otoczka wokół panelu na suficie to nic innego jak kurz. Skąd się tam wziął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 21.01.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Och jaka piękna stopka...... jakie piękne cyferki..... PCi - powinno być dopisane: Made in PRCh - no pochwal się !!! Każdy kto tak pisze powinien dopisać, że zielenieje z zazdrości. Nie wroć, zazdrość jest wtedy jak nie mamy tego kto ma ktoś, a zawiść jak niechcemy aby nie miał ktoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 21.01.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Jeśli te wasze panele nagrzewają się do około 100C. to to samo co u majej babci piec kaflowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 21.01.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Jeśli te wasze panele nagrzewają się do około 100C. to to samo co u majej babci piec kaflowy Nagrzewają się jak cholera.... tego co ja testowałem to po wyłączeniu nadal dość długo nie można było go dotknąć i w przypadku gdyby był powieszony na suficie to po wyłączeniu cała energia byłaby stracona bo pochłąneła by ją wentylacja grawitacyjna.....proste zasady fizyki - ciepłe powietrze na dół nie zejdzie, a jeżeli jak piszą użytkownicy, z tyłu panela jest ponad 30st to znaczy że grzeją też sufit a to też spora strata, ja nie wiem kto się nabiera na te panele, ich działanie łatwo obalić podstawową wiedzą ze szkoły podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
posnanss 21.01.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Panele powinny promieniować (w jak największym procencie), ogrzewać tym promieniowaniem przedmioty, a przedmioty oddawać ciepło do otoczenia i to ciepło powinno ogrzewać pomieszczenia... Ciepło zawsze idzie ku górze, ale tutaj jest to zminimalizowane, nie ma tej AGRESYWNEJ konwekcji I tak mam. Przystawienie ręki nad panel o mocy ok 650 W (nad bok) nie powoduje nagrzewania się ręki. Według strony ecopartnera - test zdany. pozdrawiam, MW Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Elfir usunięto link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 22.01.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Energia oddawana przez panel umieszczony pod sufitem i nagrzany do 100* jest stracona. Brak konwekcji. Pytanie w jakim %. Panel o tej temperaturze na ścianie to już na pewno konwekcja, której miała nie występować przy tym systemie. Szara otoczka wokół panelu na suficie to nic innego jak kurz. Skąd się tam wziął? Ja mam trzeci sezon i i biały sufit i żadnych brudnych otoczek na około paneli nie ma panele z eco-partner. A tak nawiasem mówiąc to po co piszesz i negujesz panele jak ty zajmujesz się gazem przenieś się na swoje podwórko GREENGAZ REKLAMOWICZ PRZYPOMINAM ZA REKLAMĘ TRZA ZAPŁACIĆ, ATO TWOJE SŁOWA NAGABYWANIA DO GAZU CYTUJĘ: ROZMAWIAMY TYLKO O LPG. W kilku zdaniach przedstawiam założyciela forum. Centrumgaz Sp. z o.o. to zespół z wieloletnim doświadczeniem na rynku. Udało nam się skutecznie wykorzystać znajomość hurtowego i detalicznego rynku gazu LPG w Polsce. Hurtowe zakupy zbiorników do magazynowania gazu płynnego każdej pojemności pozwalają zagwarantować klientom konkurencyjne ceny i ciągłą dostępność towaru. Dzięki własnemu parkowi autocystern do przewozu gazu płynnego jesteśmy w stanie zagwarantować każdemu klientowi szybką dostawę, zaś zróżnicowana pojemność autocystern pozwala nam dojechać w każde, nawet trudno dostępne miejsce. Miarą sukcesu jest chociażby rok 2011: - ponad 200 sprzedanych zbiorników przydomowych, - kilkadziesiąt instalacji przemysłowych - parki zbiorników naziemnych i podziemnych, instalacje z parownikami gazu; - kilkuset nowych, zadowolonych klientów pozyskanych dzięki rzetelności obsługi i konkurencyjnym cenom. Oferujemy klientom indywidualnym i firmom obsługę „pod klucz” – od projektu przez realizację inwestycji po odbiór Urzędu Dozoru Technicznego oraz obsługę posprzedażną. Instalujemy pełną gamę zbiorników produkcji „Chemet” – największego producenta w Europie. Działamy na terenie województw: mazowieckiego, podlaskiego, kujawsko- pomorskiego, łódzkiego, świętokrzyskiego, wielkopolskiego i lubelskiego. Obecnych i przyszłych użytkowników zbiorników przydomowych zapraszam do dyskusji, pytań, własnych obserwacji i doświadczeń. WIĘC JEŚLI MOŻESZ TO PRZENIEŚ SIĘ TAM Z :KĄD PRZYSZEDŁEŚ BO TAM CIĘ POTRZEBUJĄ, ALBO I NIE BO TYLKO 14 STRON SPŁODZIŁEŚ A TU TEMAT SIĘ ROZWIJA I MA ICH 81:stereo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.01.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Zważ tylko, w jakim dziale został zamieszczony powyższy tekst. Dzięki za dodatkową reklamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.01.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 A teraz na temat. Zadałem tutaj kilka pytań na które nie otrzymałem odpowiedzi. Nie tylko zresztą ja. Używasz argumentów /?/ niewiele mających wspólnego z rzeczową dyskusją, czasami zaprzecząjacą fizyce. Postaraj się mnie przekonać, a złego słowa nie napiszę. Myślę, że inni również. Można też 'zamknać' wątek wstawiając w tytule - WYPOWIADAJĄ SIĘ TYLKO UŻYTKOWNICY PANELI. Przypomnę również wpis inicjujący Witam... czy ktoś próbował ogrzewania na podczerwień? znalazłem na allegro ciekawe ogrzewanie - " Ogrzewanie domu, panele na podczerwień NOWOŚĆ ! (numer 870648063) " czy ktoś zna bliżej ten temat? może ktoś już coś takiego użytkuje? Mam do ogrzania bardzo małe pomieszczenie (biuro magazyniera) - 4m2 które jest umiejscowione w środku magazynu i rozważam użycia właśnie takiego panela grzewczego. Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 22.01.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 A teraz na temat. Zadałem tutaj kilka pytań na które nie otrzymałem odpowiedzi. Nie tylko zresztą ja. Używasz argumentów /?/ niewiele mających wspólnego z rzeczową dyskusją, czasami zaprzecząjacą fizyce. Postaraj się mnie przekonać, a złego słowa nie napiszę. Myślę, że inni również. Można też 'zamknać' wątek wstawiając w tytule - WYPOWIADAJĄ SIĘ TYLKO UŻYTKOWNICY PANELI. Przypomnę również wpis inicjujący 1/ No i co z tego, że zadałeś kilka pytań? I nie otrzymałeś odpowiedzi...... BIDULEK...... 2/ No jeszcze czego - gazownika przekonywać..... vichi mi czy powiesz złe słowo, czy dobre, tym bardziej, ŻE NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O PANELACH NA PODCZERWIEŃ !!! Tak jak inni Pyx(skacze) WYPOWIADAJĄ SIĘ TYLKO UŻYTKOWNICY PANELI !!! Skoro prosiłeś, może wystarczy.... 3/ Wpis inicjujący: ODPOWIEDZ KOLEDZE CO SĄDZISZ o panelu w 4m2 i papa , bo co ty tu szukasz - nie wie nikt.... Gazowiciel tylko w 1 celu - darmowa reklama gazu-propanu do ogrzewania... No dalej: reklamuj !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 22.01.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Kto zainteresowany - podaję kWh dalej (mam nadzieję, że użytkownicy paneli sobie porównują): data / licznik kWh / Noc & Dz / przyrost 17.01 / 1200 / +1 & +4 / 16 kWh / dobę 18.01 / 1215 / 0 & +3 / 15 kWh / dobę 19.01 / 1235 / -2 & 0 / 20 kWh / dobę20.01 / 1255 / 0 & +2 / 20 kWh na dobę21.01 / 1275 / 0 & +1 / 20 kWh na dobę22.01 / 1294 / -2 & +2 / 19 kWh / dobę Panele działają (w h):salon/kuch/hall - śr. 2h30 / dobępokoik - śr. 2h40 / dobęsypial - śr. 2h / dobęgarder - śr. 2hłazienka - śr. 4h30 (dogrzewana do mycia się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.01.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Podaj jeszcze raz temperatury w pomieszczeniach. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 22.01.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Podaj jeszcze raz temperatury w pomieszczeniach. Ostatnio malo rajstop nie posikalem. Pyx; PC-Chińczyk - ale ja dla cb tego nie podaję.... Mam też kolory pomieszczeń ci podać? A może numer buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 22.01.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 @z78- pit Argumentów zabrakło, zaczęły się ad personam. Tekst przytoczony przez kwieciarza i Ciebie proszę o powtórzenie jeszcze raz, najlepiej za kilka postów. ZAPRASZAM DO POSTU # 1612 .... no comment..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 22.01.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Kto zainteresowany - podaję kWh dalej (mam nadzieję, że użytkownicy paneli sobie porównują): data / licznik kWh / Noc & Dz / przyrost 17.01 / 1200 / +1 & +4 / 16 kWh / dobę 18.01 / 1215 / 0 & +3 / 15 kWh / dobę 19.01 / 1235 / -2 & 0 / 20 kWh / dobę 20.01 / 1255 / 0 & +2 / 20 kWh na dobę 21.01 / 1275 / 0 & +1 / 20 kWh na dobę 22.01 / 1294 / -2 & +2 / 19 kWh / dobę Panele działają (w h): salon/kuch/hall - śr. 2h30 / dobę pokoik - śr. 2h40 / dobę sypial - śr. 2h / dobę garder - śr. 2h łazienka - śr. 4h30 (dogrzewana do mycia się) jaki metraż grzejesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.01.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Wstydzisz sie. Przeciez to sa temperatury "komfortowe". Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 22.01.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Teraz już wiadomo o co chodzi w tym wątku. Czujesz się niedowartościowany? ALEM JA dowartościowany, BO NIE MUSZĘ REKLAMOWAĆ GAZU !!! Tak agresywnie..... Czemu? Bo kojarzy mi się z Ausch....tz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 22.01.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Kto zainteresowany - podaję kWh dalej (mam nadzieję, że użytkownicy paneli sobie porównują): data / licznik kWh / Noc & Dz / przyrost 17.01 / 1200 / +1 & +4 / 16 kWh / dobę 18.01 / 1215 / 0 & +3 / 15 kWh / dobę 19.01 / 1235 / -2 & 0 / 20 kWh / dobę 20.01 / 1255 / 0 & +2 / 20 kWh na dobę 21.01 / 1275 / 0 & +1 / 20 kWh na dobę 22.01 / 1294 / -2 & +2 / 19 kWh / dobę Panele działają (w h): salon/kuch/hall - śr. 2h30 / dobę pokoik - śr. 2h40 / dobę sypial - śr. 2h / dobę garder - śr. 2h łazienka - śr. 4h30 (dogrzewana do mycia się) jaki metraż grzejesz tymi panelami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.01.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Pyx: Większość wstydzi się mówić o nietrzymaniu moczu (=NTM) z bliskimi, a nawet z lekarzem. Cierpią latami, bo nie szukają pomocy. A przecież NTM można skutecznie leczyć. Wystarczy, że będziesz ćwiczyć mięśnie brzucha. Jeśli to nie pomoże, są metody farmakologiczne i chirurgiczne. Kazda terapia zawiedzie, jesli bedziesz podawal tu swoje temperatury w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.01.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 ZAPRASZAM DO POSTU # 1612 .... no comment..... Zapraszam do #1610 i ze zrozumieniem przeczytać pierwsze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts