Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Energia oddawana przez panel umieszczony pod sufitem i nagrzany do 100* jest stracona. Brak konwekcji. Pytanie w jakim %.

Panel o tej temperaturze na ścianie to już na pewno konwekcja, której miała nie występować przy tym systemie.

Szara otoczka wokół panelu na suficie to nic innego jak kurz. Skąd się tam wziął?

Och jaka piękna stopka...... jakie piękne cyferki.....

PCi - powinno być dopisane: Made in PRCh - no pochwal się !!!:wiggle:

:bye:

Każdy kto tak pisze powinien dopisać, że zielenieje z zazdrości.

Nie wroć, zazdrość jest wtedy jak nie mamy tego kto ma ktoś, a zawiść jak niechcemy aby nie miał ktoś... :p

Jeśli te wasze panele nagrzewają się do około 100C. to to samo co u majej babci piec kaflowy :lol2:

Nagrzewają się jak cholera.... tego co ja testowałem to po wyłączeniu nadal dość długo nie można było go dotknąć i w przypadku gdyby był powieszony na suficie to po wyłączeniu cała energia byłaby stracona bo pochłąneła by ją wentylacja grawitacyjna.....proste zasady fizyki - ciepłe powietrze na dół nie zejdzie, a jeżeli jak piszą użytkownicy, z tyłu panela jest ponad 30st to znaczy że grzeją też sufit a to też spora strata, ja nie wiem kto się nabiera na te panele, ich działanie łatwo obalić podstawową wiedzą ze szkoły podstawowej.

Panele powinny promieniować (w jak największym procencie), ogrzewać tym promieniowaniem przedmioty, a przedmioty oddawać ciepło do otoczenia i to ciepło powinno ogrzewać pomieszczenia...

Ciepło zawsze idzie ku górze, ale tutaj jest to zminimalizowane, nie ma tej AGRESYWNEJ konwekcji :rolleyes:

I tak mam.

Przystawienie ręki nad panel o mocy ok 650 W (nad bok) nie powoduje nagrzewania się ręki. Według strony ecopartnera - test zdany.

pozdrawiam,

MW

Edytowane przez Elfir
usunięto link

Energia oddawana przez panel umieszczony pod sufitem i nagrzany do 100* jest stracona. Brak konwekcji. Pytanie w jakim %.

Panel o tej temperaturze na ścianie to już na pewno konwekcja, której miała nie występować przy tym systemie.

Szara otoczka wokół panelu na suficie to nic innego jak kurz. Skąd się tam wziął?

Ja mam trzeci sezon i i biały sufit i żadnych brudnych otoczek na około paneli nie ma panele z eco-partner.

A tak nawiasem mówiąc to po co piszesz i negujesz panele jak ty zajmujesz się gazem przenieś się na swoje podwórko GREENGAZ REKLAMOWICZ

PRZYPOMINAM ZA REKLAMĘ TRZA ZAPŁACIĆ, ATO TWOJE SŁOWA NAGABYWANIA DO GAZU CYTUJĘ:

ROZMAWIAMY TYLKO O LPG.

W kilku zdaniach przedstawiam założyciela forum.

Centrumgaz Sp. z o.o. to zespół z wieloletnim doświadczeniem na rynku.

Udało nam się skutecznie wykorzystać znajomość hurtowego i detalicznego rynku gazu LPG w Polsce.

Hurtowe zakupy zbiorników do magazynowania gazu płynnego każdej pojemności pozwalają zagwarantować klientom konkurencyjne ceny i ciągłą dostępność towaru.

Dzięki własnemu parkowi autocystern do przewozu gazu płynnego jesteśmy w stanie zagwarantować każdemu klientowi szybką dostawę, zaś zróżnicowana pojemność autocystern pozwala nam dojechać w każde, nawet trudno dostępne miejsce.

Miarą sukcesu jest chociażby rok 2011:

- ponad 200 sprzedanych zbiorników przydomowych,

- kilkadziesiąt instalacji przemysłowych - parki zbiorników naziemnych i podziemnych, instalacje z parownikami gazu;

- kilkuset nowych, zadowolonych klientów pozyskanych dzięki rzetelności obsługi i konkurencyjnym cenom.

Oferujemy klientom indywidualnym i firmom obsługę „pod klucz” – od projektu przez realizację inwestycji po odbiór Urzędu Dozoru Technicznego oraz obsługę posprzedażną. Instalujemy pełną gamę zbiorników produkcji „Chemet” – największego producenta w Europie.

Działamy na terenie województw: mazowieckiego, podlaskiego, kujawsko- pomorskiego, łódzkiego, świętokrzyskiego, wielkopolskiego i lubelskiego.

Obecnych i przyszłych użytkowników zbiorników przydomowych zapraszam do dyskusji, pytań, własnych obserwacji i doświadczeń.

WIĘC JEŚLI MOŻESZ TO PRZENIEŚ SIĘ TAM Z :KĄD PRZYSZEDŁEŚ BO TAM CIĘ POTRZEBUJĄ, ALBO I NIE BO TYLKO 14 STRON SPŁODZIŁEŚ A TU TEMAT SIĘ ROZWIJA I MA ICH 81:stereo::popcorn:

A teraz na temat.

Zadałem tutaj kilka pytań na które nie otrzymałem odpowiedzi. Nie tylko zresztą ja.

Używasz argumentów /?/ niewiele mających wspólnego z rzeczową dyskusją, czasami zaprzecząjacą fizyce.

Postaraj się mnie przekonać, a złego słowa nie napiszę. Myślę, że inni również.

Można też 'zamknać' wątek wstawiając w tytule - WYPOWIADAJĄ SIĘ TYLKO UŻYTKOWNICY PANELI.

Przypomnę również wpis inicjujący

Witam... :D

czy ktoś próbował ogrzewania na podczerwień?

znalazłem na allegro ciekawe ogrzewanie - " Ogrzewanie domu, panele na podczerwień NOWOŚĆ ! (numer 870648063) "

czy ktoś zna bliżej ten temat?

może ktoś już coś takiego użytkuje?

Mam do ogrzania bardzo małe pomieszczenie (biuro magazyniera) - 4m2 które jest umiejscowione w środku magazynu i rozważam użycia właśnie takiego panela grzewczego.

Proszę o opinię :oops:

A teraz na temat.

Zadałem tutaj kilka pytań na które nie otrzymałem odpowiedzi. Nie tylko zresztą ja.

Używasz argumentów /?/ niewiele mających wspólnego z rzeczową dyskusją, czasami zaprzecząjacą fizyce.

Postaraj się mnie przekonać, a złego słowa nie napiszę. Myślę, że inni również.

Można też 'zamknać' wątek wstawiając w tytule - WYPOWIADAJĄ SIĘ TYLKO UŻYTKOWNICY PANELI.

Przypomnę również wpis inicjujący

1/ No i co z tego, że zadałeś kilka pytań? I nie otrzymałeś odpowiedzi...... BIDULEK......:o

2/ No jeszcze czego - gazownika przekonywać..... vichi mi czy powiesz złe słowo, czy dobre, tym bardziej, ŻE NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O PANELACH NA PODCZERWIEŃ !!! Tak jak inni Pyx(skacze)

WYPOWIADAJĄ SIĘ TYLKO UŻYTKOWNICY PANELI !!! Skoro prosiłeś, może wystarczy....

3/ Wpis inicjujący: ODPOWIEDZ KOLEDZE CO SĄDZISZ o panelu w 4m2 i papa :bye:, bo co ty tu szukasz - nie wie nikt....

Gazowiciel tylko w 1 celu - darmowa reklama gazu-propanu do ogrzewania...

No dalej: reklamuj !!!

Kto zainteresowany - podaję kWh dalej (mam nadzieję, że użytkownicy paneli sobie porównują):

data / licznik kWh / Noc & Dz / przyrost

17.01 / 1200 / +1 & +4 / 16 kWh / dobę

18.01 / 1215 / 0 & +3 / 15 kWh / dobę

19.01 / 1235 / -2 & 0 / 20 kWh / dobę

20.01 / 1255 / 0 & +2 / 20 kWh na dobę

21.01 / 1275 / 0 & +1 / 20 kWh na dobę

22.01 / 1294 / -2 & +2 / 19 kWh / dobę

Panele działają (w h):

salon/kuch/hall - śr. 2h30 / dobę

pokoik - śr. 2h40 / dobę

sypial - śr. 2h / dobę

garder - śr. 2h

łazienka - śr. 4h30 (dogrzewana do mycia się)

Kto zainteresowany - podaję kWh dalej (mam nadzieję, że użytkownicy paneli sobie porównują):

Panele działają (w h):

pokoik - śr. 2h40 / dobę

sypial - śr. 2h / dobę

garder - śr. 2h

jaki metraż grzejesz??

Panele działają (w h):

pokoik - śr. 2h40 / dobę

sypial - śr. 2h / dobę

garder - śr. 2h

jaki metraż grzejesz tymi panelami??

Pyx:

Większość wstydzi się mówić o nietrzymaniu moczu (=NTM) z bliskimi, a nawet z lekarzem. Cierpią latami, bo nie szukają pomocy. A przecież NTM można skutecznie leczyć. Wystarczy, że będziesz ćwiczyć mięśnie brzucha. Jeśli to nie pomoże, są metody farmakologiczne i chirurgiczne.

Kazda terapia zawiedzie, jesli bedziesz podawal tu swoje temperatury w domu. ;)