Zdun Darek B 30.01.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 . Ciepło z infrapeneli jest specyficzne - tak jak z pieca kaflowego. Po prostu inne niż z kaloryferów - jest odczuwalne podobnie jak np. słońce w górach na stoku. BRAK UNOSZĄCEGO SIĘ KURZU - kurz jest w każdym domu - przy tym ogrzewaniu po prostu się on nie unosi Co do cudownych właściwości leczniczych o których tak piszą sprzedawcy, .......n5 Piec kaflowy czy wykonywane przez nas kominki akumulacyjne także grzeją na zasadzie promieniowania podczerwieni , niektórzy mówią że piec grzeje jak słońce... bo właśnie to tak działa . Na pewno grzanie promieniowaniem jest zdrowe dla alergików , astmatyków itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 01.02.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Podlicznik spisywany o godz.22:00 data / licznik kWh / temp.Noc & Dz / przyrost kWh na dobę 28.01 / 1427 / +1 & +2 / + 24 29.01 / 1450 / -1 & +2 / +23 30.01 / 1474 / -1 & +2 / +24 31.01 / 1500 / -1 & +1 / +26 01.02 / ............ Czas działania paneli: Salon = 3-3,5h na dobę pokoik = 3-4h na dobę sypialnia = 2-2,5h na dobę garderoba = 2-3h na dobę łazienka = 4,5-5,5h na dobę (dogrzewanie przed myciem) fotka z 1.02.br - godz. 13:05 Edytowane 1 Lutego 2015 przez z78-pit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris26 02.02.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) ja za swoje grzejniki elektryczne dałem 2200zł więc gdzie jest ta "taniość" paneli??? "Taniość" paneli w porównaniu do kosztów CO węglowego. Najtaniej oczywiście wyjdą najtańsze termowentylatory - 30zł na pokój (2000W) - ale chyba nie na tym polega cała rzecz... W piątek kupiłem konwektor Ravansona (wysoki model taniej firmy ) za 130zł aby ogrzewać wiatrołap - grzeje chwilkę (2-3min) po czym wyłącza się na 15 minut - nie twierdzę iż jest to "złe" ogrzewania - nam po prostu nie pasowało przesuszone powietrze.- a jak pisałem lubię mieć w domu bardzo ciepło. Przy tradycyjnym grzaniu (konwekcyjnym) im wyższa temp. tym bardziej suche powietrze - u nas tego nie ma - jak nagrzejesz do 27 stopni grzejnikiem to się pocisz i otwierasz okna, ja siedzę w koszulce i krótkich gatkach i jest mi przyjemnie Przy panelach jest po prostu "inne ciepło" - ciężko to wytłumaczyć komuś kto nie był w domu ogrzewanym panelami (dobrze dobranymi)... Piec kaflowy czy wykonywane przez nas kominki akumulacyjne także grzeją na zasadzie promieniowania podczerwieni , niektórzy mówią że piec grzeje jak słońce... bo właśnie to tak działa . Na pewno grzanie promieniowaniem jest zdrowe dla alergików , astmatyków itd Dokładnie, to tak jak z kominkiem, siedzisz przed szybą i jest ci przyjemnie ale się nie pocisz... Alergikiem nie jestem, astmatykiem też nie, ale jesli bezobsługowe ogrzewanie które uważam ze jest ok wyszło mnie o połowę taniej niż piec i grzejniki to dlaczego miałem w nie nie zainwestować. PROPOS OGRZEWANIA PANELAMI Ciężko było znaleźć jakieś rzetelne informacje na temat ogrzewania panelami, bo albo pisali sprzedawcy, którzy obiecuję gruszki na wierzbie typu. cyt:" w Pana przypadku, przy takim ociepleniu koszty ogrzewania powinny się zamknąć 2zł/m2 miesięcznie" - jakbym w to wierzył to ogrzewanie wychodziłoby mnie 170zł miesięcznie, a wychodzi ok. 500zł. Natomiast na forach każdy jedzie po tego typu ogrzewaniu iż to wbrew fizyce, bo cyt:"ciepło unosi się do góry" - i jest to zgodne z fizyka, ale w przypadku konwekcji a nie promieniowania... Każdy kto nie miał styczności z tego typu ogrzewaniem Bo kto ma, ten z reguły sobie chwali. Aczkolwiek - w trakcie rozmowy w rodzinie okazało się iż jeden z wujków wynajmuje mieszkanie w starej kamienicy i jak się dowiedział jakie planujemy ogrzewanie to stwierdził iż oni tez to mają i marzną a rachunki za prąd maja po 1.5tys na miesiąc. Po odwiedzinach u nas zmienił zdanie i stwierdził iż mają coś podobnego ale chyba źle dobrane. (jeden panel na 20m2 umieszczony pod sufitem -wysokość 3.3m)... Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.02.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Dokładnie, to tak jak z kominkiem, siedzisz przed szybą i jest ci przyjemnie ale się nie pocisz... Bo marzniesz w plecy. nam po prostu nie pasowało przesuszone powietrze.- a jak pisałem lubię mieć w domu bardzo ciepło. Nie jest wazne zrodlo ciepla ktorym podgrzewasz powietrze, bo sam efekt spadku RH to konsekwencja podgrzania poiwietrza. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 02.02.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Nie jest wazne zrodlo ciepla ktorym podgrzewasz powietrze, bo sam efekt spadku RH to konsekwencja podgrzania poiwietrza. Widać nie wszyscy chodzili na fizykę w szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 02.02.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 "Taniość" paneli w porównaniu do kosztów CO węglowego. Najtaniej oczywiście wyjdą najtańsze termowentylatory - 30zł na pokój (2000W) - ale chyba nie na tym polega cała rzecz... W piątek kupiłem konwektor Ravansona (wysoki model taniej firmy ) za 130zł aby ogrzewać wiatrołap - grzeje chwilkę (2-3min) po czym wyłącza się na 15 minut - nie twierdzę iż jest to "złe" ogrzewania - nam po prostu nie pasowało przesuszone powietrze.- a jak pisałem lubię mieć w domu bardzo ciepło. Przy tradycyjnym grzaniu (konwekcyjnym) im wyższa temp. tym bardziej suche powietrze - u nas tego nie ma - jak nagrzejesz do 27 stopni grzejnikiem to się pocisz i otwierasz okna, ja siedzę w koszulce i krótkich gatkach i jest mi przyjemnie Przy panelach jest po prostu "inne ciepło" - ciężko to wytłumaczyć komuś kto nie był w domu ogrzewanym panelami (dobrze dobranymi)... testowałem panel w mieszkaniu - tak się składa że też chciałem je mieć i całe szczęście że nie wziąłem bo lipa straszna!! Blisko panela było gorąco a w znacznej odległości od niego po prostu zimno - w momencie kiedy panel przestaje działać nadal jest gorący a że wisi przy suficie to ta energia jest tracona...... wilgotność mam w granicach 55% norma to 40-60% Jeśli chodzi o moje kaloryferki elektryczne atlantica to drogi kolego trochę się dokształć bo porównujesz je z farelkami czy konwektorami z wiatrakiem to błąd, moje nie rozgrzewają się tak jak myślisz można je swobodnie dotykać.....niskotemperaturowy, ceramiczny element grzewczy nie przypala kurzu, mam dziecko alergika i dokładnie przeanalizowałem ten temat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 02.02.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Witam.Czemu kolego zazdrościsz innym, że mają ogrzewanie IR nie wiem.Masz konwektory niskotemperaturowe nie znaczy że to lepsze ogrzewanie,to zawsze zawirowania kurzu tylko że mniejszym stopniu,biedne twoje dziecko i nie chwal się że grzejesz za 1500 zł.,grzeję za 3 krotnie mniejsze pieniądze i się nie chwalę,bo nie ma czym.Osobiście uważam panele za najmniej komfortowe ogrzewanie IR,ale zawsze lepsze niż najpiękniejszy konwektor,a skoro są tu koledzy zadowoleni to po co ich krytykować?Czyż nie piszesz że,jak rozpalisz w kominku zaraz masz lepszy klimat,znaczy że ten cudowny konwektor to nie to samo,bo nie ma prawa być to samo.Gdybyś miał jeszcze stary nieocieplony dom,dopiero byś zobaczył jaka jest różnica miedzy konwekcją a promieniowaniem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 02.02.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Witam.Czemu kolego zazdrościsz innym, że mają ogrzewanie IR nie wiem.Masz konwektory niskotemperaturowe nie znaczy że to lepsze ogrzewanie,to zawsze zawirowania kurzu tylko że mniejszym stopniu,biedne twoje dziecko i nie chwal się że grzejesz za 1500 zł.,grzeję za 3 krotnie mniejsze pieniądze i się nie chwalę,bo nie ma czym.Osobiście uważam panele za najmniej komfortowe ogrzewanie IR,ale zawsze lepsze niż najpiękniejszy konwektor,a skoro są tu koledzy zadowoleni to po co ich krytykować?Czyż nie piszesz że,jak rozpalisz w kominku zaraz masz lepszy klimat,znaczy że ten cudowny konwektor to nie to samo,bo nie ma prawa być to samo.Gdybyś miał jeszcze stary nieocieplony dom,dopiero byś zobaczył jaka jest różnica miedzy konwekcją a promieniowaniem.Pozdrawiam. Po prostu miałem styczność z panelami więc mam porównanie...... jeśli chodzi o różnicę pomiędzy grzaniem konwekcyjnym a promiennikami to znam różnice bo mój kominek jest promiennikiem i jak każdy promiennik ma swoje wady i zalety - blisko niego jest gorąco ale wystarczy schować się za ścianę i już zimno, takie samo odczucie mialem przy panelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 02.02.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) testowałem panel w mieszkaniu - tak się składa że też chciałem je mieć i całe szczęście że nie wziąłem bo lipa straszna!! Blisko panela było gorąco a w znacznej odległości od niego po prostu zimno - w momencie kiedy panel przestaje działać nadal jest gorący a że wisi przy suficie to ta energia jest tracona...... wilgotność mam w granicach 55% norma to 40-60% Jeśli chodzi o moje kaloryferki elektryczne atlantica to drogi kolego trochę się dokształć bo porównujesz je z farelkami czy konwektorami z wiatrakiem to błąd, moje nie rozgrzewają się tak jak myślisz można je swobodnie dotykać.....niskotemperaturowy, ceramiczny element grzewczy nie przypala kurzu, mam dziecko alergika i dokładnie przeanalizowałem ten temat, Nie wystarczy sobie testować 1 panel - i stwierdzić, że się nie będzie nadawał. Przetestować w ilości 1 szt - to można przyszłą żonę Droga powinna być taka: 1/ to co mówi sprzedawca paneli traktować z przymrużeniem oka, szczególnie wyliczenia $$ 2/ jechać do kogoś do domu z panelami i pobyć troszkę tam, porozmawiać, podotykać, itp. 3/ nie testować 1 panelu i nie wyciągać wniosków co do wyboru systemu ogrzewania - to nic nie da !!! 4/ panele można sobie testować. by sprawdzić różnych sprzedawców, TYLKO KTOŚ, KTO MIAŁ STYCZNOŚĆ Z PANELAMI NA PODCZERWIEŃ (SYSTEM) ROZUMIE JAK TO DZIAŁA... Blisko-ciepło, daleko-zimno = każdy odbiornik ciepła tak działa - panel także, atlantik też, grzejnik CO pod parapetem też... Spytaj się Pyx(siusia) odnośnie 55% wilgotności - on twierdzi, że tyle powinno być w pieczarkarni Konkludując: Ludzi, atlantiki są najtańsze i najlepsze !!! Koniec,kropka !!! Nie jest wazne zrodlo ciepla ktorym podgrzewasz powietrze, bo sam efekt spadku RH to konsekwencja podgrzania poiwietrza. Widać nie wszyscy chodzili na fizykę w szkole Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.02.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Spytaj się Pyx(siusia) odnośnie 55% wilgotności - on twierdzi, że tyle powinno być w pieczarkarni Zeby miec zima 55% przy 19*C trzba nie miec wentylacji, albo wylewac na podloge pol wiadra wody kazdego ranka. Jesli masz takie temperatury jak deklarujesz z tych paneli i 55% wilgotnosci w domu, to bedziesz mial predzej czy pozniej grzyby i nie beda to pieczarki. Widać nie wszyscy chodzili na fizykę w szkole No to trzeba bylo sie zmusisc. Teraz bys mial jak znalazl. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 02.02.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Witam.Czemu kolego zazdrościsz innym, że mają ogrzewanie IR nie wiem.Masz konwektory niskotemperaturowe nie znaczy że to lepsze ogrzewanie,to zawsze zawirowania kurzu tylko że mniejszym stopniu,biedne twoje dziecko i nie chwal się że grzejesz za 1500 zł.,grzeję za 3 krotnie mniejsze pieniądze i się nie chwalę,bo nie ma czym.Osobiście uważam panele za najmniej komfortowe ogrzewanie IR,ale zawsze lepsze niż najpiękniejszy konwektor,a skoro są tu koledzy zadowoleni to po co ich krytykować?Czyż nie piszesz że,jak rozpalisz w kominku zaraz masz lepszy klimat,znaczy że ten cudowny konwektor to nie to samo,bo nie ma prawa być to samo.Gdybyś miał jeszcze stary nieocieplony dom,dopiero byś zobaczył jaka jest różnica miedzy konwekcją a promieniowaniem.Pozdrawiam. Kolega atlantik grzeje za 1500 , ALE UWAGA!!! + kominek ...$$$ codziennie (pisze, że co X dni, bo mu głupio się przyznać...) On ciągle o nim zapomina, o konwekcji, którą wywołuje (biedne dziecko-alergik, bo tata atlantiki wymyślił) Zeby miec zima 55% przy 19*C trzba nie miec wentylacji, albo wylewac na podloge pol wiadra wody kazdego ranka. Jesli masz takie temperatury jak deklarujesz z tych paneli i 55% wilgotnosci w domu, to bedziesz mial predzej czy pozniej grzyby i nie beda to pieczarki. Cały czas udowadniasz, że niepotrzebnie się "wychylasz" tutaj, bo wiedza znikoma.... Pompiarze mają inne fora - z tego co mi wiadomo, już cię wyśmiali tam i kazali znikać. A jakie powinny być graniczne wartości wilgotności w domu ??? Masz taką wiedzę ??? Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.02.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 19C w 82 m2 domku przy 0 C za oknem i idzie 25 KW/h dobę na grzanie ?? To ile by poszło przy -10 C 50 KW/h dobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z78-pit 02.02.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Po prostu miałem styczność z panelami więc mam porównanie...... jeśli chodzi o różnicę pomiędzy grzaniem konwekcyjnym a promiennikami to znam różnice bo mój kominek jest promiennikiem i jak każdy promiennik ma swoje wady i zalety - blisko niego jest gorąco ale wystarczy schować się za ścianę i już zimno, takie samo odczucie mialem przy panelu. Po 1-sze primo: MIAŁEŚ STYCZNOŚĆ Z JEDNYM PANELEM marki NoName , nie z panelami... Po 2-gie primo: "STYCZNOŚĆ" TO MOŻESZ MIEĆ Z ŻONĄ (jeśli głowa nie boli ) LUB Z KOCHANKĄ !!! Po 3-cie primo: nie chowaj się za ścianę przy panelach - jesteś przecież w swoim domu !!! 19C w 82 m2 domku przy 0 C za oknem i idzie 25 KW/h dobę na grzanie ?? To ile by poszło przy -10 C 50 KW/h dobę? Podawałem wartości przy -10 w nocy oraz -8 w dzień - tak było między 26-30 grudnia'14 - także było 25 kWh/dobę (wtedy miałem w domu 19,4*). Zwiększenie wartości zużycia o około 4-5 kWh wynika z podwyższenia temperatur w domu o 1-1,5* (teraz mamy 20,4-20,6*) Szczerze, robię to w celach obserwacji/badań, aby sprawdzić jak reaguje dom, aby jak najlepiej poznać swój domek. Zużycie nie jest jakieś ogromne +4...+5 = STAĆ MNIE, JESTEM ZAMOŻNYM CZŁOWIEKIEM. A wartość 50 kWh/dobę świadczy o braku jakiejkolwiek wiedzy o panelach (i o ogrzewaniu, po prostu takie "ciołkowate" stwierdzenie - o to do cb pasuje). Dziękuję za uwagę, z78-pit nie ma co komfortowe temperatury łazienka 20,8oC Żona by mnie z domu wywaliła razem z tymi panelami na zbity pysk, 3 letnia córa po pierwszej kąpieli miała by katar. No ale OK faktycznie 20kWh to niewiele, ale jakby tak zejść do 16oC zużycie jeszcze bardziej by spadło Temp w pomieszczeniu reprezentacyjnym wysokim na 7m [ATTACH=CONFIG]301376[/ATTACH] łazienka: [ATTACH=CONFIG]301377[/ATTACH] Kolego Marcin: Wiesz, trzeba nosić spodnie, to by cię żona nie wywaliła Już jeden taki Pyx(siu) rajstopy tutaj nosi....i nawet w nie sika A 3-letnia córcia jak ma geny po ojcu - to co się dziwić, że ma bidulka ciągle katarek (po tatusiu) KONKLUZJA!!! KAŻDY UTRZYMUJE TAKIE TEMPERATURY JAKIE DLA NIEGO WYGODNE !!! Mądre, modne i wygodne... Edytowane 3 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.02.2015 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 A jakie powinny być graniczne wartości wilgotności w domu ??? Wiem, ze jak wychodze z pod 10minutowego goracego prysznica, to mam w lazience prawie 60% wilgotnosci. Jak bym mial w domu na tej "granicznej wartosci" wilgotnosc, to by sie przy 0*C na dworze woda po szybach lala strumieniami. Albo zaczniesz grzac i wentylowac, zeby zbic wilgonosc, albi zagrzybisz sobie szybko domek. Wtedy dopiero bedzie "jazda". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.02.2015 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 A 3-letnia córcia jak ma geny po ojcu - to co się dziwić, że ma bidulka ciągle katarek (po tatusiu) Po temperaturach jakie rodzince serwujesz,Twoja 3latka mogla by cala zime w namiocie przespac. Bez szwanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 03.02.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Kolega atlantik grzeje za 1500 , ALE UWAGA!!! + kominek ...$$$ codziennie (pisze, że co X dni, bo mu głupio się przyznać...) On ciągle o nim zapomina, o konwekcji, którą wywołuje (biedne dziecko-alergik, bo tata atlantiki wymyślił) Nigdy nie zaprzeczałem że palę w kominku i zużycie podaje zarówno drewna jak i prądu...... puki co do końca stycznie na grzanie poszło 829zł (prąd+drewno) - 126m2 grzanych podłóg. PS- u mnie przynajmniej dziecko ma ciepło!!!! - 20,8st w łazience podczas kompieli - szok!! tez wolę niższe temperatury ale bez przesady - dziecko to dziecko i podczas kompieli 23-25 musi być.... Edytowane 3 Lutego 2015 przez mar1982kaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 03.02.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Kolego Marcin: Wiesz, trzeba nosić spodnie, to by cię żona nie wywaliła Już jeden taki Pyx(siu) rajstopy tutaj nosi....i nawet w nie sika A 3-letnia córcia jak ma geny po ojcu - to co się dziwić, że ma bidulka ciągle katarek (po tatusiu) KONKLUZJA!!! KAŻDY UTRZYMUJE TAKIE TEMPERATURY JAKIE DLA NIEGO WYGODNE !!! Mądre, modne i wygodne... Rozumiem że cwu też ogrzewasz do 32oC bo lubisz myć się w ciepłej wodzie, czy zdrowiej (wygodniej) tej prosto z wodociągów 8oC. Pewnie założę i 2 - 3 pary spodni aby usiąść u ciebie w ogrzewanym panelami salonie przy gorącej herbatce z wkładką bo inaczej się nie da. A własną rodzinę (zapewne jak i Pyxis noszący rajstopy ) szanuje a nie jak Ty zasłaniam dupę spodniami i mówię że skoro mi jest ciepło to i jej musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 03.02.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 z78-pit Twoje zachowanie w tym wątku jest co najmniej dziwne. Jakby nie było założyłem osobiście ten wątek i przyznam że jak czytam twoje wpisy to jednak super ze nie wziałem tych paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris26 03.02.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 mar1982kaz - gdzie pisałem iż porównuję do czegokolwiek twoje sławne już atlantici ? - w nawiązaniu do pytania "Gdzie ta taniość ?" odpisałem iż najtaniej wyszłyby najtańsze chińskie termowentylatory po 30zł sztuka - ale nie na tym rzecz polega...O SOLIUSach też myślałem (a uważam iż takie właśnie masz atlantici), ale stanęło na infrapanelach... Każdy system grzewczy ma swoje plusy i minusy - najważniejsze jest to aby te plusy przeważały -wtedy użytkownik jest zadowolony. A jeśli ktoś z was jest z okolic Oświęcimia to zapraszam do siebie, będzie mógł zobaczyć w praktyce plusy i minusy paneli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 03.02.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Z czystej ciekawości to chętnie bym się przekonał jak te panele działają od jako ciekawostkę, jednak nigdy bym takiego rozwiązania nie brał pod uwagę w przypadku nowego domu. Do Oświęcimia mam kawał drogi więc niestety. Ale zapraszam do siebie:https://esterownik.pl/statystyki/6959i sam kociołek https://device.esterownik.pl/device/6959/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts