tomi-ei 29.11.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Witam, Biorę pod uwagę zakup komina systemowego produkcji Ceramiki Bolesławiec lub CRH-Cerpol Kozłowice jako alternatywy dla wychwalanego Schiedla, Plewy ( bardzo mocno reklamowane i zastanawiam się czy czasem nie są przereklamowane ). Czy jest ktoś na forum kto posiada już komin z Bolesławca lub CRH-Cerpol Kozłowice, lub posiada wkład ceramiczny, jakie są wasze opinie na ich temat, itd... Zaznaczę, że Bolesławiec ma także 30 lat gwarancji i porównywalne parametry do Schiedla ( przynajmniej wg mojego porównania ), CRH-Cerpol Kozłowice to chyba nowość i dlatego nie ma jeszcze opinii użytkowników na forum. Nie ukrywam, że chciałbym kupić produkt w 100% Polski, ale sprawdzony i polecany. Dziękuję za wszelką pomoc... Edytowane 29 Listopada 2012 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 30.11.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Buduję 20 km od Bolesławca, więc dachówki kupiłem z IBF Bolesławiec, kominy 2 (kotłownia i kominek) również. Wyrób porządny, cena dobra, rury ceramiczne jakiejś niemieckiej firmy. Mocne jak cholera, ciężko je przeciąć. Jak to się sprawdza w użytkowaniu, będę wiedział w przyszłym roku.Tutaj większość inwestorów wybiera te kominy, reklamacji ponoć nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 03.12.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Komin systemowy Bolesławiec mam już od 2 lat . Do kominka . Sam go " stawiałem " pierszy raz wg instrukcji , bez problemów . Od października pale wkominku . narazie jest OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.12.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Komin systemowy Bolesławiec mam już od 2 lat . Do kominka . Sam go " stawiałem " pierszy raz wg instrukcji , bez problemów . Od października pale wkominku . narazie jest OK . Jak nie przekroczysz 500 o C w kominie, to da radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts