pawel0407 30.11.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Witam serdecznie. Mam mały dylemat. Jestem na etapie zamawiania okien i drzwi balkonowych. Pan, który mierzył otwory okienne, pytał o grubość wylewki. W projekcie mam (parter) styropian M30 - 15cm + 5 cm wylewki, z tym że nie jest uwzględnione ogrzewanie podłogowe, które chcemy zrobić. Ile w takim razie liczyć wylewki z podłogówką i co trzeba wziąć pod uwagę? styropian, jakaś mata?, siatka?, oczywiście na chudziak 2xpapa, a potem już tylko beton na rurki? Chciałbym dokładnie wszystko dopasować, gdyż planuje drzwi na taras zrobić z tzw. niskim progiem. (na posadzkę planuję kafle). Na poddaszu z kolei sprawa jest raczej prosta-bez podłogówki, styro 3cm i 5 cm wylewki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_G 30.11.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 na podłogówkę 6-8cm, przy czym rurki powinny być pośrodku warstwy. Jeżeli chcesz zrobić podłogówkę, a dodatkowa wysokość wylewki nie była uwzględniona w projekcie, to trzeba sprawdzić wysokość schodów i nadproży drzwi. Może zajść konieczność nadlewki schodów i skracania drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0407 30.11.2012 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Ale na schody i tak przychodzi wylewka, na pewno będę musiał dodać na każdy schodek po kilka cm. A jeżeli chodzi o drzwi wejściowe to teraz mam otwór 249cm. A skład wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 30.11.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Możesz da styropianu 12 cm.Skład wylewki.- woda- piach - cement- plastyfikator- włókno- taśma dylatacyjnaPod wylewką- styropian (podłoga)- folia czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts