Dana54 30.11.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Mam pytanie czy gasiory sa prawidlowo ulozone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 01.12.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Tak prawidłowo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 01.12.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.12.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Po wnikliwej analizie tak szczegółowego opisu ośmielam się sugerować, że są zamontowane do góry nogami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 01.12.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Jakie gąsiory? przecież kaczki w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly77 03.12.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Widać biało na białym, że są w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 03.12.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Trzeba oskubać i upiec . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 07.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 A ciekawe czy moja babcia kury na grzędzie dobrze poukładała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 11.12.2012 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam.Nie wiem dlaczego nie wyswietlilo sie zdjecie ale sprobuje naprawic blad i je dodac.Pytanie jak poprzednio ;czy szczyt dachu jest ulozony prawidlowo a jezeli nie to gdzie tkwi blad.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.12.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 11.12.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Dzieki za odpowiedz widoczne szczeliny sa sprawa ,,kosmetyki,,a nie błedem jak zrozumiałam.Mam jeszcze jedno pytanie;dom jest z prefabrykatow ,strop na poddaszu ocieplony ,dach jest tylko dachowka i membrama.Na membranie od strony wewnetrznej zbiera sie czesto wilgoc az czasami kapie woda na podłoge strychu czy to jest normalne? Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Dana54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.12.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Otwór, przez który wychodzisz na strych musi być szczelnie zamknięty. Zjawisko, o którym piszesz tak naprawdę nie powinno mieć miejsca w normalnie funkcjonującym budynku. Takie zjawiska powstają np. w czasie malowania. Jest to jednak kolejny dowód na to, że folia jako taka nie gwarantuje przepuszczania pary wodnej. Gdy po oby stronach folii stężenie pary wodnej jest takie samo żadnego przepływu nie będzie. U Ciebie właśnie to występuje. Należałoby sprawdzić czy poprawnie zwentylowano połać. Jaka taśma jest pod gąsiorami i jakiej grubości są kontłaty. Wracając do dachówek skrajnych przerwy świadczą o poprawnym rozstawie łat natomiast brak tych przerw mógłby powodować pękanie dachówek. Pozdrawiam. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 14.12.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witam.Poniewaz wrocil pan do tematu przerw ,wiec wyjasniam ze nie chodzilo mi o ulozenie dachowek skrajnych ale wlasnie przy szczytowym gasiorze gdzie widac i z lewej i z prawej strony wyrazne szczeliny.Ogladnelam kilkanascie dachow w nasze miejscowosci i nie ma nigdzie takiego zakonczenia szczytowego i dlatego mnie to zastanawia,czy u nas jest cos skopane.Rownoczesnie dziekuje za wyjasnienie skraplania sie pary na poddaszu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.12.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Aby się wypowiedzieć czy gąsior jest poprawnie (chodzi tu o jego wysokość) zamontowany potrzeba zdjęcia połaci. Wówczas będzie widać czy ostatni rząd dachówek "wchodzi" pod gąsior i czy gąsior jest dość blisko dachówek. Rozumiem, że oglądała Pani kilkanaście dachów pokrytych taką samą dachówką? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 18.12.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witam.Dzisiaj znalazlam jeszcze przed swietami troche czasu aby pojechac na budowe i zrobic zdjecia dotyczace ulozenia tych nieszczesnych gasiorow.Mam pytanie jak wyzej ,czeajac z niecierpliwoscia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 18.12.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witam.Przesylam zdjecia dachowek i pytanie jak wyzej.Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.12.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Teraz widać, że dachówki powinny "wejść" trochę głębiej bo jest na styk. W tej kwestii problemu nie widzę natomiast mam pytanie czy ostatni rząd dachówek jest mocowany?Ja korzystając z otworów fabrycznych przykręcam te dachówki bo powinny być mocowane. Wkręta nie widać bo zakrywa go taśma. Natomiast w tym przypadku widać puste otwory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.12.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Czy te gąsiory są klejone ?Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.12.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zawsze podziwiam Twoje "sokole" oko i dociekliwość. Popatrz, że gapiłem się na te zdjęcia i nie zwróciłem uwagi. Co to znaczy siła sugestii?! Byłem skupiony wyłącznie na ostatnim rzędzie dachówek. Widać, że tylko pierwszy jest przykręcony. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 18.12.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Stały tekst hurtowni--Czekamy na klamry gąsiora bo jadą z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts