Dana54 19.12.2012 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Nic nie rozumiem czy mozecie mi wyjasnic prostej kobicie :jest dobrze czy zle a moze srednio i co nalezy poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 19.12.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 jak dla mnie to dachowki wchodz za plytko pod gasior ale nie jest klopotem polozenie gąsiora a złe rozplanowanie łat - dachowka jakby nie sięga kalenicy - czyli srednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 19.12.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam. Z dachówkami już nic nie zrobisz. I brakuje klamry gąsiora więc przy większym wietrze gąsiory mogą dosłownie odfrunąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 19.12.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 o kurcze naprawde moga spasc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 19.12.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Pare lat temu poprawiałem po magikach,któży nie dali klamer 2 gęgory spadły,a większośc stała dęba. Można też przewiercic na środku każdy i przykręcic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.12.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Należy to bezwzględnie sprawdzić! Być może masz tak, że gąsior jest przykręcony ale bez klamerki. Oznacza to, że nie spadnie ale może się odchylić bo jego przednia część nie jest trzymana. Przy silnym wietrze może wyłupać się gąsior albo ułamać wkręt a wówczas taki gąsior na pewno spadnie i o tragedię nie trudno. Kto załatwiał materiał? Jak wykonawca to jego ewidentna głupota i szczyt nonszalancji. Ja Ty to niedopatrzenie lub głupota hurtowni tylko dlaczego Twój dekarz nie zwrócił na to uwagi. Tak czy siak należy to bezwzględnie poprawić i przykręcić dachówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.12.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Jak jest przykręcony to w zakładkę można dać klej montażowy do dachówki.A najlepiej byłoby zamontować klamry. Jak przybili gąsiory gwożdżmi to może być kłopot. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 19.12.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Hm...caly dom z prefabrykatow budowala firma. Oni zalatwiali materialy ludzi itd,Nie wiem co powiedziec....ale napewno musze domagac naprawienia tego co zepsuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 03.01.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 ,,Dachówki nie są przykręcone bo używaliśmy spinek pod dachówkami co druga dachówka jest przewiązana spinką pod łatą. Jest to zdecydowanie lepsze połączenie – zabezpiecza dachówkę tak samo jak przykręcenie a uniemożliwia jej pęknięcie w miejscu kręcenia. Przy tym kacie nachylaenia dachu i naszej strefie wiatrowej nie ma koniecznoscie stosowania jakiegokolwiek zabezpieczenia mechanicznego. Spinki i kręcenie jest obowiązkowe przy kacie dachu 65stopni i więcej (dachy mansardowe). Ale my stosujemy spinki standardowo w każdym naszym domu.,, TAKA ODPOWIEDZ NA MOCOWANIE DACHOWEK OTRZYMALAM OD FIRMY BUDUJACEJ MOJ DOM pOWIEDZCIE MI DRODZY PRZYJACIELE CZY TO JEST PRAWIDLOWE WYJASNIENIE?CO DO MOCOWANIA GASIOROW NIESTETY CISZA.......NIE MA ODPOWIEDZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 04.01.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Potraktowali Cię jak głupią blondynkę . Walcz. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 04.01.2013 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Potraktowali Cię jak głupią blondynkę . Walcz. Jan. Zeby walczyc trzeba miec argumenty na te spinki itd a ja sie na tym faktycznie nie znam.....wiec jak walczyc jakich uzyc argumentow ze to jest zle wykonana robota....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsky2000 04.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam.Nie wiem dlaczego nie wyswietlilo sie zdjecie ale sprobuje naprawic blad i je dodac.Pytanie jak poprzednio ;czy szczyt dachu jest ulozony prawidlowo a jezeli nie to gdzie tkwi blad.Pozdrawiam[ATTACH=CONFIG]153854[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]153855[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]153856[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]153857[/ATTACH] Podziwiam inwestora.... Tak wejść na dach i robić zdjęcia. Chyba ze dobry zooooom w aparacie. Btw. Kontrola to podstawa zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.01.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Spinki są dobrym mocowaniem o ile są! Skoro Twoi wykonawcy nie używali wkrętów to spytaj jak przymocowali dachówki skrajne te nakładające się? Aby się przekonać czy jest tak jak mówią Twoi wykonawcy musisz zlecić ocenę niezależnemu dekarzowi. Jak będzie wszystko OK to Twój koszt ale i spokojne sumienie. Jak będzie coś nie tak to kosztem ekspertyzy obciążysz wykonawcę i zmusisz go do poprawy. Natomiast oglądając gąsiory z całą pewnością jest coś nie tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 04.01.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dzieki tak wlasnie zrobie,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 04.01.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 O zrobienie zdjecia poprosilam panow ktorzy montowali na dachu solary ,: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 04.01.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_st 19.06.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam właśnie układam dachówkę tondach holenderka 11 , ta ze zdjęć to też tonadach w instrukcji jest właśnie tak pokazany ostatni rząd dachówek łączący sie z gąsiorami potem gąsior nachodził by na falę http://www.tondach.pl/pdf/Produkty/holenderka-11.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana54 13.01.2015 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam.Wlasnie mineło 2 lata od mojego ostatniego pytania o prawidłowe mocowanie dachowek W ubiegłym tygodniu napadało troche wiecej sniegu przy silnym wietrze.Nastepnie przyszła plusowa temperatura topnienie sniegu i.....na strychu wzdłuż calego domu w srodkowej czesci zalana podłoga.Dom jest na gwarancji napisałam do wykonawcy i tydzien bez odpowiedzi .Co mi radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 14.01.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Masz jeszcze gwarancje to przy braku odpowiedzi wykonawcy bierz inną firme żądaj rachunku i obciążaj wykonawce kosztami.Jeśli to nie da efektu to zostaje droga sądowa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.01.2015 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A na jakiej podstawie twierdzisz, że to wina wykonawcy? Czym wykonane jest krycie wstępne? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts