Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Coś mi wyżera śmieci !

netcom

Recommended Posts

To już trzecia zima, gdy to się powtarza, ale teraz to już przegięcie.

Przychodzi coś w nocy, wywraca kubeł ze śmieciami i je rozwleka na podjeździe do garażu.

Zawiązałem wieko kubła kawałkiem przewodu, ale i to nie pomogło- przewód przerwany, śmieci wywleczone.

Wyobraźcie sobie jak ja się muszę czuć, gdy żona budzi mnie rano z pretensjami, że znów musi przejeżdżać przez te cholerne śmieci, co sąsiedzi powiedzą i kiedy zamontuję siłowniki do bramy (dlatego jej nie zamykamy).

Nie mieszkamy w lesie, ale raz widziałem sarny sto metrów od domu, wiec może to jakieś dzikie zwierzę?

Wyobraźcie sobie jak ja się muszę czuć, gdy żona budzi mnie rano z pretensjami

Wyobrażamy sobie,pewnie Ci się wstać nie chce :rotfl:

I jak zwykle żona ma rację-trzeba założyć te siłowniki jak już trzecia zima mija :-P

Mój kubeł na stałe stoi poza podwórkiem i zdarzały się kilka razy takie sytuacje,ale kiedy kubeł był przepełniony i nie można było domknąć wieka.Sprawcą był duży pies,który wyczuwał różne zapachy,kostki jakieś pewnie.

Edytowane przez marynata

Miś by pasował...

Góry z okna widzisz?

A Wawel?

(bo ostatnio prawie pod Wawelem misia widzieli)

Chyba, że skórki od chleba wywalasz - to wtedy dziki...

:lol:

Adam M.

Kamerę sobie załóż z oświetlaczem podczerwieni...

Zobaczysz sąsiada, jak misia udaje, pojemnik wywala i swoje śmieci dokłada...

Do netu wkleisz nagranie i będziesz sławny!

:lol:

Adam M.

Ojej, ja bym chyba nie zasnęła ze strachu, bo skoro to-to kable przegryza, to wielkie musi być.

A może to kuna? Jeśli tak, to i siłowniki w bramie nie pomogą, bo kuna to chuda szczapinka i wszędzie wlezie.

Wersja hard-core pozbycia się problemu: zmieszaj resztki z trutką na szczury.

Wyobrażamy sobie,pewnie Ci się wstać nie chce

I jak zwykle żona ma rację-trzeba założyć te siłowniki jak już trzecia zima mija

Mój kubeł na stałe stoi poza podwórkiem i zdarzały się kilka razy takie sytuacje,ale kiedy kubeł był przepełniony i nie można było domknąć wieka.Sprawcą był duży pies,który wyczuwał różne zapachy,kostki jakieś pewnie.

No pewnie, że się nie chce wstać. Ale jeszcze bardziej nie chce się założyć siłowników :)

Poza tym w zimie za zimno, a w lecie nie ma czasu.

Może faktycznie duży dziki pies?

Miś by pasował...

Góry z okna widzisz?

A Wawel?

(bo ostatnio prawie pod Wawelem misia widzieli)

Chyba, że skórki od chleba wywalasz - to wtedy dziki...

Adam M.

Nie widzę gór ani Wawelu, prawie widzę morze, więc misie chyba odpadaja.

Skórki od chleba idą do kompostownika, do kosza idą tylko resztki z mięsa, czy wobec tego można wykluczyć dziki?

Ojej, ja bym chyba nie zasnęła ze strachu, bo skoro to-to kable przegryza, to wielkie musi być.

A może to kuna? Jeśli tak, to i siłowniki w bramie nie pomogą, bo kuna to chuda szczapinka i wszędzie wlezie.

Wersja hard-core pozbycia się problemu: zmieszaj resztki z trutką na szczury.

Kable nie, pisałem o przewodzie, jedna żyła 1.5mm2.

Kuna chyba za mała żeby wywrócić kosz.

Widziałem kiedyś kuropatwy, w kilka może dały by radę, ale wątpię czy maja aż takie zdolności do kooperacji.

Zrobiłem zdjęcie podejrzanych kuropatw (chyba jedzą śnieg):

http://photos3.pix.ie/B4/2E/B42E213F2F1B47C99D4FE4FCD5EBF14A-0000317514-0003089571-00714L-628CBF2B7BC84D22B55B563141E0657C.jpg

kuropatwa.jpg

Zastanowię się z tą trutką, ale co będzie jak któremuś z sąsiadów pies zdechnie? Nie wiem czy jestem gotów żyć jako zabójca psa.

najlepiej chyba kupić obudowę na kosz

chyba że sprawca musi zostać ujęty i ukarany za te poranne pobudki,to jak mówi Adam-kamerka

Obudowę warto przemyślec, ale co jeśli nie wystarczy? Obudowa obudowy?

To Ty nie palisz śmieci w piecu ?!

Nie, nie wiedziałem że trzeba.

Mogę wrzucać do kominka wszystkie jak leci, czy te mokre muszę najpierw suszyć?

a może światło z czujnikiem ruchu?

Zamontowałem 2 sztuki, fajnie działa jak wychodzę wieczorem zapalić, ale śmieci dalej trzeba sprzątać z podjazdu.

Edytowane przez netcom

• 4 weeks później...