netcom 30.11.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 To już trzecia zima, gdy to się powtarza, ale teraz to już przegięcie.Przychodzi coś w nocy, wywraca kubeł ze śmieciami i je rozwleka na podjeździe do garażu.Zawiązałem wieko kubła kawałkiem przewodu, ale i to nie pomogło- przewód przerwany, śmieci wywleczone.Wyobraźcie sobie jak ja się muszę czuć, gdy żona budzi mnie rano z pretensjami, że znów musi przejeżdżać przez te cholerne śmieci, co sąsiedzi powiedzą i kiedy zamontuję siłowniki do bramy (dlatego jej nie zamykamy).Nie mieszkamy w lesie, ale raz widziałem sarny sto metrów od domu, wiec może to jakieś dzikie zwierzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 30.11.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Wyobraźcie sobie jak ja się muszę czuć, gdy żona budzi mnie rano z pretensjami Wyobrażamy sobie,pewnie Ci się wstać nie chce I jak zwykle żona ma rację-trzeba założyć te siłowniki jak już trzecia zima mija Mój kubeł na stałe stoi poza podwórkiem i zdarzały się kilka razy takie sytuacje,ale kiedy kubeł był przepełniony i nie można było domknąć wieka.Sprawcą był duży pies,który wyczuwał różne zapachy,kostki jakieś pewnie. Edytowane 30 Listopada 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.11.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Miś by pasował... Góry z okna widzisz? A Wawel? (bo ostatnio prawie pod Wawelem misia widzieli) Chyba, że skórki od chleba wywalasz - to wtedy dziki... Adam M. Kamerę sobie załóż z oświetlaczem podczerwieni... Zobaczysz sąsiada, jak misia udaje, pojemnik wywala i swoje śmieci dokłada... Do netu wkleisz nagranie i będziesz sławny! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 30.11.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Ojej, ja bym chyba nie zasnęła ze strachu, bo skoro to-to kable przegryza, to wielkie musi być.A może to kuna? Jeśli tak, to i siłowniki w bramie nie pomogą, bo kuna to chuda szczapinka i wszędzie wlezie.Wersja hard-core pozbycia się problemu: zmieszaj resztki z trutką na szczury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 01.12.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 najlepiej chyba kupić obudowę na kosz http://images01.olx.pl/ui/20/75/47/1337873505_383896847_3-box-smietnikowy-obudowa-na-kosz-Meble-Dom-Ogrod.jpg chyba że sprawca musi zostać ujęty i ukarany za te poranne pobudki,to jak mówi Adam-kamerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.12.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 To Ty nie palisz śmieci w piecu ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 01.12.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Kup sobie taką kamerkę na podczerwień na baterie. Taką jak w lesie używają żeby widzieć kto im zdjęcie kradnie. Włącza się to na czujkę, robi zdjęcia i kręci krótki film. Bedziesz wiedział co jak. Niestety taki sprzęt około tysiaka kosztuje. Ale spokój żony bezcenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 01.12.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 spokój żony czy spokój od żony a może światło z czujnikiem ruchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 01.12.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Wyobrażamy sobie,pewnie Ci się wstać nie chce I jak zwykle żona ma rację-trzeba założyć te siłowniki jak już trzecia zima mija Mój kubeł na stałe stoi poza podwórkiem i zdarzały się kilka razy takie sytuacje,ale kiedy kubeł był przepełniony i nie można było domknąć wieka.Sprawcą był duży pies,który wyczuwał różne zapachy,kostki jakieś pewnie. No pewnie, że się nie chce wstać. Ale jeszcze bardziej nie chce się założyć siłowników Poza tym w zimie za zimno, a w lecie nie ma czasu. Może faktycznie duży dziki pies? Miś by pasował... Góry z okna widzisz? A Wawel? (bo ostatnio prawie pod Wawelem misia widzieli) Chyba, że skórki od chleba wywalasz - to wtedy dziki... Adam M. Nie widzę gór ani Wawelu, prawie widzę morze, więc misie chyba odpadaja. Skórki od chleba idą do kompostownika, do kosza idą tylko resztki z mięsa, czy wobec tego można wykluczyć dziki? Ojej, ja bym chyba nie zasnęła ze strachu, bo skoro to-to kable przegryza, to wielkie musi być. A może to kuna? Jeśli tak, to i siłowniki w bramie nie pomogą, bo kuna to chuda szczapinka i wszędzie wlezie. Wersja hard-core pozbycia się problemu: zmieszaj resztki z trutką na szczury. Kable nie, pisałem o przewodzie, jedna żyła 1.5mm2. Kuna chyba za mała żeby wywrócić kosz. Widziałem kiedyś kuropatwy, w kilka może dały by radę, ale wątpię czy maja aż takie zdolności do kooperacji. Zrobiłem zdjęcie podejrzanych kuropatw (chyba jedzą śnieg): http://photos3.pix.ie/B4/2E/B42E213F2F1B47C99D4FE4FCD5EBF14A-0000317514-0003089571-00714L-628CBF2B7BC84D22B55B563141E0657C.jpg Zastanowię się z tą trutką, ale co będzie jak któremuś z sąsiadów pies zdechnie? Nie wiem czy jestem gotów żyć jako zabójca psa. najlepiej chyba kupić obudowę na kosz chyba że sprawca musi zostać ujęty i ukarany za te poranne pobudki,to jak mówi Adam-kamerka Obudowę warto przemyślec, ale co jeśli nie wystarczy? Obudowa obudowy? To Ty nie palisz śmieci w piecu ?! Nie, nie wiedziałem że trzeba. Mogę wrzucać do kominka wszystkie jak leci, czy te mokre muszę najpierw suszyć? a może światło z czujnikiem ruchu? Zamontowałem 2 sztuki, fajnie działa jak wychodzę wieczorem zapalić, ale śmieci dalej trzeba sprzątać z podjazdu. Edytowane 1 Grudnia 2012 przez netcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.12.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 kup sobie jakis lancuch do zapinania rowera, taki na kluczyk, albo na szyfr, zamknij kosz i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.12.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Eeee tam. Przypraw jeszcze te śmieci, niech żre! Zamów mniejszy kubeł. Zobacz jakie oszczędności!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sqeez 01.12.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 jak robicie konkurs co to:to ja tam lisa obstawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 01.12.2012 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Eniu dobrze gada,polać mu! Obudowy to raczej nikt oprócz misia nie przewróci,sprawdzałam w sklepach int,ważą ok 30-40 kilogramów. Możesz spróbować przywiązać mocno kosz do ogrodzenia,to będzie test na siłę poszukiwanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 28.12.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 No i co: wyjaśniło się, czyja morda pcha się w śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucia6969 29.12.2012 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Na bank jest to kuna tez mialem z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.12.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 To na pewno Carlos, tylko jak on się tam przemieszcza, że zawsze rano jest z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts