crategus 28.01.2014 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 witaj crategus, pięknie prezentuje się Twój domek. Wybraliście już dachowke? My właśnie stoimy przed wyborem i szukam opinii Czy zdecydowałeś się na gwc? pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach yyy, no tak, dachówka jest już na dachu, jak widać na zdjęciach Zdecydowałem się na BRAAS Tevivę. Obecnie reklamuję - jednak zbyt wiele nadlań, wżerów i niedoróbek. Może z pozycji gruntu nie zawsze to widać, ale ja jednak chcę mieć idealnie:) Chyba warto dopłacić do Tegalitu (choć akurat w tevivie pasowało mi to, że jest ciut cieńsza). Tak, GWC jest usadowione pod fundamentem. Jest gdzieś na zdjęciach. Dwa złoża, już nie pamiętam ile m2 ale będzie z 70m2, z pustaków Leiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaradv 07.02.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Crategus, właśnie skończyli u mnie układać Tegalit i montować Bez Okapowy, jest dylemat z pasem pod rynnowym, bo wykonawca zrobił go w tradycyjny sposób ponieważ nie miał maskownicy, która jeszcze jest malowana u producenta i zostanie dosłana. Czy mógłbyś pokazać zdjęcie detalu dachówka maskownica, pas pod rynnowy? musimy opracować jakąś metodę jak to zreanimować nie demontując wszystkiego. Czy łączyłeś jakoś dodatkowo arkusze pasa pod rynnowego czy tylko klej? Mi kierownik budowy dzisiaj zasugerował żeby dodatkowo podkleić pas od spodu membraną EPDM. Myślę że to dobry pomysł, na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 12.02.2014 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) Hej. Detali interesującego Cię elementu nie mam, nie robiłem zdjęć z rusztowania. Ja jednak poszedłem z tym ciut inną drogą. Otóż z uwagi na to, że mam pełne deskowanie i na to papę, wykminiłem, że zamiast pasu podrynnowego z blachy, wypuszczę pas takiej papy. Z zapasem. Na chwilę obecną zwisa on sobie raźno, w momencie docieplenia dosunę cisno styropian pod, dotnę naddatek i nakryję maskownicą. [EDIT] Z uwagi na fakt, iż moja reklamacja w Galeco została uznana, i muszę przyznać- zostałem potraktowany, finalnie, całkiem przyzwoicie; co więcej, chyba występujące wcześniej problemy zostały poprawione przez Galeco w zakresie produkcji, moje zażalenia są nieaktualne- kasuję. Nowych elementów jeszcze nie montowałem, wierzę, że tym razem wszystko będzie w porządku. Na pewno pochwalę się efektem. Edytowane 11 Maja 2014 przez crategus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaradv 16.02.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No to witam w klubie. Ja po wykonaniu dachu postanowiłem zrobić próbę szczelnosci. Rury spustowe nie były jeszcze zamontowane, zatkalem odpływy i napelnilem do pełna rynny. Wyszła masakra leje na laczeniach, jedna zaslepka koncowa, łączenia rynien. Jutro wraca wykonawca dachu i ma zdemontować całość żeby Instalator z Galeco mógł zrobić ten etap od nowa. Moje rynny tez wyglądają jak Meksykańska fala. Magkownic jeszcze nie mam bo nie zdecydowałem sie na kolor, bedą odmówione już po elewacji. Kupilem dwie rolki membrany EPDM i kleju do blachy żeby ułożyć ja miedzy deską czołową a hakami rynien i podkleic od spodu pasa pod rynnowego. Mam nadzieje ze taki patent zda egzamin w razie przelewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 24.02.2014 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Do Galeco bezokapowego jeszcze wrócę. W chwili obecnej trwa szaleństwo z wizualizacją łazienki. Baza: i wariacje (tagi: łupek, bazalt, beton), bo do białej zawsze można wrócić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakicia 11.03.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Czy te okna na piętrze te duże one są rozsuwane? czy tam bedzies zrobił balkon? Do Galeco bezokapowego jeszcze wrócę. W chwili obecnej trwa szaleństwo z wizualizacją łazienki. Baza: i wariacje (tagi: łupek, bazalt, beton), bo do białej zawsze można wrócić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 11.03.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Ostatnia wizja łazienki the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 15.03.2014 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Czy te okna na piętrze te duże one są rozsuwane? czy tam bedzies zrobił balkon? W projekcie jedno skrzydło (jeśli mowa o tym narożnym) było rozsuwane HS. Ale wiadomo, finanse... Więc zrobiłem je jako dwa, otwierane do wewnątrz z fixami po bokach, klamki przy słupku narożnym tak by się mijały- efekt- po otwarciu mam narozna dziure na ogród z drewnianym słupkiem w środku. Z uwagi na grubość muru+ ocieplenia (44-50cm w zależności od strony, minus grubość skrzydła) powstanie coś w formie balkoniku - porte fenetre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 15.03.2014 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Ostatnia wizja łazienki the best będzie jeszcze żyrandol :)i mimo wszystko chciałbym zostawic czerwień we wnęce... ale może, bezpieczniej, uzyskam toto za pomocą ledów rgb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 15.03.2014 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 i jeszcze mały update statusu budowy: Ocieplenie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 15.03.2014 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 górna łazienka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 17.03.2014 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 ocieplenie dachu cd: kabloteka (prund własnoręcznie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 17.03.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 będzie jeszcze żyrandol :)i mimo wszystko chciałbym zostawic czerwień we wnęce... ale może, bezpieczniej, uzyskam toto za pomocą ledów rgb. Moim skromnym zdaniem czarna wnęka rulezzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 17.03.2014 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Muszę poprosić o dokładniejsze wizualizacje- to coś ciapatego na podłodze i ścianie- to docelowo łupek. Taki rdzawy. Nie było odpowiedniej faktury w programie, a czerwień (wpadająca w pomarańcz) ma z nim jakoś korespondować. Zresztą- to na razie tylko wariacje. Rozważam na ścianę np blachę- która będzie sobie gniła i rdzewiała... Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 17.03.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Muszę poprosić o dokładniejsze wizualizacje- to coś ciapatego na podłodze i ścianie- to docelowo łupek. Taki rdzawy. Nie było odpowiedniej faktury w programie, a czerwień (wpadająca w pomarańcz) ma z nim jakoś korespondować. Zresztą- to na razie tylko wariacje. Rozważam na ścianę np blachę- która będzie sobie gniła i rdzewiała... Zobaczymy rdzawy łupek - mega! W ogóle teraz modne są kolory miedzi itp. Tylko nie dawałabym białej mozaiki, raczej już trzymałabym się ciemnych tonacji Czyli przedostatnie zdjęcie jeśli chodzi o ściany, a ostatnie zdjęcie jeśli idzie o podłogę Ale oczywiście to Twoja łazienka, musi Tobie odpowiadać A jaki żyrandol planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 17.03.2014 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 rdzawy łupek - mega! W ogóle teraz modne są kolory miedzi itp. Tylko nie dawałabym białej mozaiki, raczej już trzymałabym się ciemnych tonacji Czyli przedostatnie zdjęcie jeśli chodzi o ściany, a ostatnie zdjęcie jeśli idzie o podłogę Ale oczywiście to Twoja łazienka, musi Tobie odpowiadać A jaki żyrandol planujesz? haha, w tym kierunku dokładnie chciałem pójśc. A żeby ciut tylko "rozjaśnić mrok" na tylną ścianę coś ala beton. Się jeszcze zobaczy. Żeby nie robić misz maszu kształtów, faktur i kolorów- z czegoś jeszcze zrezygnuję. Żyrandol... z przeceny No nic innego napisać nie mogę, taka fanaberia przypadkiem się przydarzyła. Wrzucę później zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakicia 19.03.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 a czym ocieplasz dach? to jest styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 19.03.2014 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Tak, styropian, 15+15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 19.03.2014 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Właśnie- po dachu zostało mi masę odpadów styropianowych. A chyba wyleję, by wypoziomować i zalać wszelkie rurki, pierwszą warstwę styrobetonu na podłogach. Może sam? Gdzie można, na śląsku, zmielić taki styropian do granulatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 19.03.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Jeśli pamięć mnie nie zawodzi , to u Jarka w Jego DB i jeszcze kogoś widziałem takie urządzenie do domowego mielenia styropianu. / proste samo robione /Bodajże koledzy cały sufit pokryli/ocieplili takim mielonym odpadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts