Honya 01.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Bardzo fajny projekt trzymam kciuki za szybka i w miarę bezproblemowa realizację Pozwolę sobie do Was zagladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 02.12.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Bardzo fajny projekt trzymam kciuki za szybka i w miarę bezproblemowa realizację Pozwolę sobie do Was zagladać Bardzo dziekuje. Widze- podobne klimaty Zapraszam, ja tez bede zagladac, beton dekoracyjny bardzo mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.12.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Ciekawy projekt. Nie spotkałem jeszcze takich makiet domu- to faktycznie niezłe ułatwienie.Głęboko kopane, ale piwnicy nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 02.12.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witam się w Twoim dzienniku Bardzo fajny dom, nie moja liga finansowo, ale stylistycznie jak najbardziej. Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia. I witam wśród budujących nowoczesne stodoły (widzę, że Honya już była ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.12.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Projekt fajny, wizualizacje rewelacyjne, szkoda, że to nie wasza bajka. Będę zaglądać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 02.12.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Honya - tfu, *architektoniczny.Dezet - piwnicy brak. Ławy na -2,3m od północy, później teren opada, a poziomy ujmując ten spadek, schodzą o dobry metr w dół (ostatnia posadzka -1,35 ppp). Ale fakt, gdy stanąłem w tym głębokim wykopie, zacząłem się zastanawiać, czy to była dobra decyzja. Jak nic, jedno pomieszczenie piwnicy bym zmieścił.bury_kocur - gdy planowaliśmy z architektami te 3 lata temu, to nie powiem, troche się obawiałem efektu... Dzisiaj widzę, że projektów takich jest coraz wiecej. Twój jest świetny (!)- przemyślany do granic pogoni za użytecznością. Dokładnie też tak chciałem, by każdy metr miał swój sens. Zaraz przeglądne sobie Twój dziennik, pewnie trafie na masę "użyteczności". Nie powiem, patrzę na rozplanowanie, przykulo mnie... i podziwiam. Super Ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 02.12.2012 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 żona m - to nie do końca tak. Nie wklejałbym czegoś, co do końca mi się nie podoba (bo w sumie po co?). Mi się ten styl podoba, mojej bejb mniej. Wspólnie jednak pragniemy całkiem innej kuchni. I ogólnie- mniej sterylnie, bardziej przytulnie, więcej "ciepłego" klimatu. Toteż finalnie będzie więcej drewna, grubego; szkło, kamień i beton ma być dodatkiem a nie motywem dominującym. Zobaczymy czy wyjdzie nam taki miks betonowej nowoczesności z prowansalską sielanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 02.12.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Zaczynam się zastanawiać nad silką 18 + 30cm styro (swisspor 031?), zamiast zaprojektowanych 24 + 20. Do przemyślenia, przeliczenia. Jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.12.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam, będę podglądała ładnie się domek prezentuje. Budujecie na terenie szkód górniczych? Jak to u Was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 03.12.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Zaczynam się zastanawiać nad silką 18 + 30cm styro (swisspor 031?), zamiast zaprojektowanych 24 + 20. Do przemyślenia, przeliczenia. Jest sens? Jest jakaś grubość graniczna i ekonomiczna grubości ocieplenia. Czy jest sens trzeba policzyć. Z tak grubym ociepleniem dochodzą dodatkowe niuanse-np. jak zamontować okna: tradycyjnie, czy w ociepleniu( drożej). To także grubsza izolacja zewn. fundamentów, żeby nie wyglądało jakby dom "wisiał" na za małym fundamencie. Temat ogrzewania- wykonanie ozc, bo po co wydawać więcej na instalacje jeśli dom takiej nie potrzebuje. I koszty rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 03.12.2012 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Kendra - nie. Na szczęście trafiło się w części, gdzie nie fedrują Dla niektórych może na nieszczęście, bo słyszałem, że zwracają się fundamenty. Ale ja nie kombinuję. Na razie DEZET - rozumiem, w sumie to z tym się liczyłem. Okna z montażem w ociepleniu- chciałem (zobaczymy jak wyjdzie finansowo). OZC- sam rzetelnie nie zrobię, gdzieś czytałem, że są tu na forum specjaliści. Zgłoszę się zapewne, bo koszty niewielkie, a uzysk wyraźny. A dom może sobie wisieć... nawet ciekawie by taka stodoła wyglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 03.12.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Zaczynam się zastanawiać nad silką 18 + 30cm styro (swisspor 031?), zamiast zaprojektowanych 24 + 20. Do przemyślenia, przeliczenia. Jest sens? Raczej większego sensu to nie ma. Tracisz wtedy na komforcie akustycznym. Masz "zeróweczkę" górniczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 03.12.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Czy zerowke, to w sumie sam nie wiem. Na pewno zadnych aktywnych chodnikow pod dzialka nie ma. Moj kierbud mial klienta kilka ulic dalej, ktory chcial cos uhandlowac z kopalnia. Jak sie da, to zawsze cos pomoze. W tym rejonie nic sie nie dalo sciemnic A u mnie prace trwaja. Sciaganie starych i szalowanie nowych. Od srody podobno ma sie ocieplic. Chcialbym zdazyc ze stanem zero przed faktycznymi mrozami i obsypac to cholerstwo. Slomy na oblozenie teraz raczej nie znajde, a boje sie, ze mi przemarznie zalana krwawica. Albo co gorsza wysadzi. Takie zbite i zazbrojone 20 kubikow moze w ogole wysadzic? U Pigeona proszku PUR brak. Trzeba czekac. No to sobie go nie wsypie Bylo sledzic forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 03.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 żona m - to nie do końca tak. Nie wklejałbym czegoś, co do końca mi się nie podoba (bo w sumie po co?). Mi się ten styl podoba, mojej bejb mniej. Wspólnie jednak pragniemy całkiem innej kuchni. I ogólnie- mniej sterylnie, bardziej przytulnie, więcej "ciepłego" klimatu. Toteż finalnie będzie więcej drewna, grubego; szkło, kamień i beton ma być dodatkiem a nie motywem dominującym. Zobaczymy czy wyjdzie nam taki miks betonowej nowoczesności z prowansalską sielanką prowansja to nie jest,ale jak widać można "ocieplić", udomowić surowiznę http://www.facebook.com/pages/Loft-I-Love/134478469934133?fref=ts coś nie coś zaczerpmnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMN 03.12.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam! Ciekawa sprawa z tymi makietami:) Bede kibicował i podgądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafal 04.12.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Witam,projekt ciekawy - będę kibicował i zaglądał do dziennika.Co do zakupów materiałów - jak wiesz dobrze kryzys jest i ceny nie idą w górę, weź to pod uwagę. Ja rezerwowałem ceny materiałów w marcu/kwietniu tego roku. Obecnie ceny nie sa wyższe wręcz przeciwnie. Zawsze jest to argument w negocjacjach. To tyle odnośnie porad.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.12.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 i ja sie witam, piekna stodółka - kształty, które uwielbiam:p powodzenia w budowie i - wszystkim tego życzę, ale dopiero bedziecie wiedziec o co chodzi w trakcie budowy - jak najmniej kompromisów;) wizualizacje ciekawe, troche bym sie tylko tego byka czy czegoś tam bała, tego wielkiego przy schodach.... i moje pytanie - czy jedna łazienka na górze Wam wystarczy??? ja szukałam projektu, żeby łazienka była przy sypialni a druga dla dzieci/gości. unika się korków:wiggle: ale to moje zdanie i moja sugestia bede podgladać, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 05.12.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 prowansja to nie jest,ale jak widać można "ocieplić", udomowić surowiznę http://www.facebook.com/pages/Loft-I-Love/134478469934133?fref=ts coś nie coś zaczerpmnę Honya, dziekuję! To jest dokładnie (w wiekszości) to, o co mi chodziło. Świetny materiał na inspiracje. Kapitalne źródełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 05.12.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Trafal - dzięki za sugestię- właśnie "tą drogą" podążam. Chyba kupie w tym roku jeszcze silkę z opcją 'składowania'. Amglad1- ten byczek to Picasso. Taka wizualizacja, ale ściana idealnie nadaje się na jakiegoś murala. I jakowyś na pewno się tam znajdzie. Czy dwie łazienki na górze to już nie ptrzesada? Mamy drugą, mniejszą na dole... Góra jest tak zaaranżowana, że jest jeszcze opcja dojścia z sypialni "rodziców" przez garderobę i pralnio-suszarnie... Zobaczymy, jeszcze się zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 05.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 crategus dla mnie pierwotną inspiracją był watek "nowoczesne domy - inspiracje" za tym http://www.suppose.jp/works/category/house/index_e.html, i szukanie...szukanie znalazłam http://www.beton-architektoniczny.net/pl/beton-architektoniczny-beton-dekoracyjny śmiesznie wyszło...bo okazało się,że te super betony robi paczka moich znajomych jeszcze z lo zapisz sobie adres bo warto ja mam wycenę ich schodów betonowych.....cena nie jest powalająca..jakość wykonania jest świetna (dotykałam widziałam płyty....piękna robota).tylko my założenia budżetowae mamy bardzo napiete...podejmę decyzję dopiero po montażu kominka i wszelkich pracach zwiazanych z ogrzewaniem podłogowym....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts